Hoeksche talenten Steff de Bruijn en Lisha Mons schitteren tijdens nationale wedstrijden

Door Jasper van Everdingen 13 mei 2019

Twee Hoeksche Waardse sporttalenten hebben weer grote daden verricht. Mountainbiker Steff de Bruijn (10) uit Oud-Beijerland kroonde zich in Oldenzaal tot winnaar van een nationale competitiewedstrijd. De Maasdamse kickbokser Lisha Mons (12) zette een knappe winstpartijen neer op het Dutch Open in Sittard-Geleen.

Voor Steff de Bruijn was het zaterdag voor de derde keer dit seizoen prijs. Op de mountainbike greep hij al twee keer eerder de overwinning in een nationale competitiewedstrijd. In Oldenzaal eiste hij zaterdag opnieuw de hoogste trede van het erepodium op. Op een voor hem inmiddels bekend parcours met veel snelle stukken, kende Steff vanaf de eerste rij een goede start. Met 42 kilometer per uur denderde het Oud-Beijerlandse fietstalent als tweede het bos in.

Tekst gaat onder de foto verder.

Steff de Bruijn in Oldenzaal. Foto: Sebastiaan de Bruijn

Bij zijn eerste technische passage haalde hij de nummer 1 in en nam zo de koppositie over. Steff kon zijn eigen tempo goed hoog houden, zijn voorsprong varieerde tussen de twintig en dertig seconden. Met een ruime marge snelde Steff als eerste over de streep. Hij was zelfs zo snel, dat de speaker zijn finish miste. Steff zelf, die al in drie disciplines podiumplekken behaalde, was er uiteraard niet minder blij om.

Lisha Mons

Europees kampioen Lisha Mons liet op het Dutch Open Kickboxing Championship weer eens zien niet snel onder de indruk te zijn van haar tegenstanders. In Geleen behaalde Lisha in de gewichtsklasse -50 kilo een knappe tweede plek, mede door haar sterke optreden tegen niemand minder dan Quinty Klein Goting, wereldwijd een bekende naam in de kickbokswereld. Haar staat van dienst mocht tegen de Maasdamse echter niet baten.

Tekst gaat onder de foto verder.

Quinty Klein Goting en Lisha Mons op de Dutch Open Kickboxing Championship in Sittard-Geleen. Foto: Hans Mons

Op het grote kickboksevenement was Lisha sowieso lekker bezig. Op weg naar de finale versloeg ze ook al Selena Vughts, bijgenaamd de ‘pitbull’. In de eindstrijd moest Lisha uiteindelijk haar meerdere erkennen in Iaquinsa Buijs. Al verloor ze maar net op punten.

Lees ook:

Steff (9) begon op de BMX en heeft nu podiumplekken behaald in drie disciplines

In 2014 ging Steff de Bruijn samen met zijn vader eens kijken naar het BMX’en bij FCC De Spuicrosser...

Check dit! De voorrondes van het NK Stoepranden zijn in de Hoeksche Waard

Stoepranden: weet je nog dat je daar vroeger urenlang zoet mee kon zijn? Tegenwoordig zie je het bal...

Hoeksche Waardse godenzonen? Ooit was hier een voetbalclub die ook Ajax heette

We vertelden al dat het eiland Tiengemeten vroeger ook een eigen voetbalvereniging had, net als bijv...

Hoe tof: in het Laningpark kun je nu trainen in deze speeltuin voor volwassenen

Het is alweer 2,5 jaar geleden dat Oud-Beijerlanders Mitchel en Jeroen na een vakantie in Turkije en...

Meer over

Nieuws Sport

adv.