Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

High fives op de Voorstraat: dankzij hardloper Patrick heeft Klaaswaal zijn eigen hardloopwedstrijd

Door Heleen Schrijvershof 28 mei 2019

Voor de derde keer wordt aanstaande vrijdag de BTS Polderrun in Klaaswaal gehouden. Als je organisator Patrick Snijders hoort praten, krijg je spontaan zin om mee te doen aan deze gemoedelijke run.  We vragen hem het rennersshirt van het  lijf.

Wat is de BTS Polderrun precies en wat kunnen we verwachten?

“Hét Klaaswaalse hardloopevenement. De start en finish zijn op het snijpunt van de Voorstraat en de Botjesstraat. Iedereen loopt voor een goed doel. Dit jaar is dat de Roparunteam de Kippenrenners. Er zijn 3 onderdelen: een kidsrun, een 5 kilometer stand en een 10 kilometer afstand. Het moet weer net zo’n feestje worden als de eerste twee edities. Er is een dj en er komen altijd veel mensen kijken. We gaan voor 400+ deelnemers, dus dat wordt gezellig.”

Waarom Klaaswaal?

“Ik ben zelf een fanatiek hardloper en weet dat er daar in de Hoeksche Waard veel meer van zijn. Het leek me leuk om in Klaaswaal een evenement te organiseren, er gebeurt hier nog niet zo gek veel. Zo is het idee ontstaan. Het gaat mij echt om de avond zelf. Je ziet een heel gemêleerd gezelschap. Kinderen doen lekker mee, dat is heel leuk om te zien. Heel de Voorstraat staat vol met mensen die komen aanmoedigen. Klaaswaal is gemoedelijk, je ziet de vaders en moeder allemaal op de hoek wachten en high fives geven. Dat geeft het de charme. Het moet wel strak georganiseerd zijn, maar het gemoedelijke vind ik ook heel belangrijk.”

Kies je elk jaar hetzelfde goede doel?

“Nee, ik wil juist elk jaar een nieuw goed doel. Dit jaar hebben we voor de Roparunteam de Kippenrenners gekozen. De stichting achter de organisatie doneert nog een extra bedrag voor het goede doel.”

Hoe zit dat precies met mensen die niet dagelijks hardlopen?

“Als je niet gewend bent veel hard te lopen is de 5 kilometer een fijne afstand. Er rijdt een wagen achter de lopers die mensen in de gaten houdt. En uiteraard is er gezorgd voor EHBO. Als het heel warm is, komt er een drinkpunt. En natuurlijk ook belangrijk: als mensen niet meelopen kunnen ze wel doneren. Er staat een pot, maar je kunt nu al doneren via de site.”

Praktische info

Twijfel je nog of je kunt? Op de dag zelf kun je je ook nog inschrijven. Voor  €7,50 lopen kinderen mee in de Kidsrun. Kaartjes voor de 5 en 10 kilometer kosten  €12,50. De Kidsrun begint vrijdag 25 mei om half 7 en volwassenen starten om kwart over 7. Inschrijven doe je hier.

 

adv.