Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Amper wachtlijsten en extra snel afzwemmen: 7x voordelen van zwemles bij De Wellen

Aangeboden door Zwembad de Wellen 29 juli 2020

Als ouder wil je natuurlijk dat je kind zo jong mogelijk veilig is in en rond het water. Zeker in de watterijke Hoeksche Waard. Zwemlessen volgen dus! Bij zwembad De Wellen in ‘s-Gravendeel bijvoorbeeld. Wij zetten zeven redenen voor je op een rij om je kind bij De Wellen in te schrijven voor zwemles, plus tips van zwemlerares Diana Janssens om zo goed en snel mogelijk te leren zwemmen.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Bijna geen wachtlijsten

Zwembad de Wellen - 1500px - 10
Beeld: Zwembaden Hoeksche Waard BV

Slim bedacht van de Wellen: ze houden een overzicht bij met actuele wachttijden. Op het moment van schrijven is er op bepaalde momenten in de week nauwelijks of geen wachttijd, dus kan je kind snel aansluiten.

Je kind kunnen volgen

Zwembad de Wellen - 1500px - 11
Beeld: Zwembaden Hoeksche Waard, Arno Hoogwerf

Ook aan de ouders wordt gedacht. Vanuit het horecagedeelte kun je de zwemles namelijk volgen. Eventueel met een drankje of hapje. Na drie kwartier haal je je kind weer op. Uiteraard is het mogelijk om je kind te helpen bij het naar het toilet gaan. Houd wel rekening met de coronamaatregelen, zoals het feit dat er looproutes zijn en het wenselijk is om contactloos te betalen.

Ervaren instructeurs

Zwembad de Wellen - 1500px - 12
Beeld: Zwembaden Hoeksche Waard, Arno Hoogwerf

Leren zwemmen kan best spannend zijn. Gelukkig weten de zwemleraren bij zwembad de Wellen hoe je kinderen op hun gemak stelt. Zweminstructeur Diana Janssen vertelt: “Even door je knieën zakken zodat je op ooghoogte bent en rustig praten werkt vaak al goed. Rustig aan de hand meenemen, even op het randje laten zitten. En dan langzaam meedoen met de rest. De eerste paar lessen geef je kinderen vaak net even iets meer aandacht.”

Op naar het A-diploma

Zwembad de Wellen
Beeld: Zwembaden Hoeksche Waard, Arno Hoogwerf

Hoe ziet de weg van de eerste zwemles tot aan het A-diploma er precies uit? Elk kind begint natuurlijk in het meest ondiepe bad, van maximaal 80 centimeter diep. “Daar is vertrouwd raken met het water het belangrijkst”, vertelt Diana. “Spetters kunnen verdragen bijvoorbeeld, of leren drijven. Eerst met materiaal, dan zonder. Van daaruit ga je langzaam maar zeker een beenslag aanleren en bijvoorbeeld draaien van je buik naar je rug. Pas daarna komen de zwemslagen. Het behalen van je het A-diploma duurt gemiddeld ongeveer 15 maanden.”

Extra lessen

Zwembad de Wellen
Beeld: Zwembaden Hoeksche Waard, Arno Hoogwerf

Fijn aan Zwembad de Wellen is dat het mogelijk is om individuele lessen bij te kopen. Dat kan een goed idee zijn om specifieke slagen te oefenen, of het watertrappelen extra te trainen. Een paar keer een extra half uur les helpt al heel erg, al is het maar voor het zelfvertrouwen van het kind. Ja, je betaalt dan iets extra’s, maar aan het eind van de rit heb je daar profijt van.

Turbocursus

Zwembad de Wellen
Beeld: Zwembaden Hoeksche Waard, Arno Hoogwerf

Zwembad de Wellen biedt ook regelmatig turbocursussen aan, waarbij je al na twee weken intensieve lessen afzwemt voor het A-diploma. De eerstvolgende start op 17 augustus. Diana: “Dat kan zeker een goed idee zijn, maar het is minstens zo belangrijk om daarna te blijven zwemmen. Zeker een kind van vier of vijf jaar heeft tijd nodig om conditie en spiergeheugen op te bouwen.”

Van A naar B… En C

Zwembad de Wellen
Beeld: Zwembaden Hoeksche Waard, Arno Hoogwerf

Vijf keer per jaar is er diplomazwemmen in Zwembad de Wellen. Diana raadt aan om zowel het A-, B- als C-diploma te halen. “Ga alsjeblieft door, want dan heb je zóveel meer bagage. Er gaat ook veel minder tijd overheen: afzwemmen voor het volgende diploma kan meestal al na zes tot acht weken.”

Op naar de zomer!

Zwembad de Wellen - 1500px - 14
Beeld: Zwembaden Hoeksche Waard, Arno Hoogwerf

De zomer: heb jij er ook al zo’n zin in? Lekker buiten zwemmen op warme dagen, in Recreatieoord Binnenmaas bijvoorbeeld. Dat is niet alleen leuk, maar ook heel goed voor de ontwikkeling van de zwemvaardigheden, volgens Diana. “Blijven zwemmen is heel belangrijk. Dat kan door na elk diploma door te zwemmen voor een volgend diploma, maar zeker ook door regelmatig recreatief te zwemmen. Houd wel aandacht voor de veiligheid: kinderen zonder zwemdiploma altijd bandjes om én blijf ze goed in de gaten houden.”

Inschrijven voor zwemles bij Zwembad de Wellen? Klik hier.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Zwembad de Wellen. Meer over Zwembad de Wellen ontdekken?

Zwembad de Wellen zwembaden

Schenkeltje 7B, 's-Gravendeel

Bekijk meer:zwembaden
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.