Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van wonen in een tiny house tot boekentaxatie: 5 x leuke dingen in Hoeksche Waardse bibliotheken

Aangeboden door Bibliotheek Hoeksche Waard 19 november 2019

Wat hebben bewoners van een tiny house, een pubquizmaster en een boekentaxateur gemeen? Ze zijn binnenkort allemaal te vinden in bibliotheken in heel Hoeksche Waard. De bieb organiseert van alles rondom het thema duurzaamheid. En wat is er duurzamer dan ontspullen en in een klein huis wonen? Of je oude boeken een tweede leven geven? Deze en andere leuke activiteiten zetten we op een rij.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Voorleesmiddagen

Bibliotheek Hoeksche Waard - Voorlezen
Beeld: Aline Dassel (Pixabay)

Speciaal voor kinderen uit groep vijf tot acht vindt een aantal keer een voorleesmiddag plaats, om kinderen op speelse wijze kennis te laten maken met het thema duurzaamheid. Er wordt voorgelezen uit het kinderboek Sem en Saar geven positieve energie.

Waar en wanneer? 20 november bibliotheek Puttershoek, 27 november Bibliotheek Numansdorp | Kosten: gratis | Aanmelden: www.debhw.nl of aan de balie

Wonen in een tiny house

Bibliotheek Hoeksche Waard - lezing Tiny House
Het kleine, duurzame huis van Noortje en Jan-Willem. Beeld: Tiny House Rotterdam

Wonen in een klein huis (tiny house) is erg populair. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? Jan-Willem en Noortje komen hierover vertellen; zij wonen in hun zelfgebouwde tiny house. Ongetwijfeld zullen ze het ook gaan hebben over ontspullen. 80% van alle dingen die we hebben, gebruiken we slechts 20% van de tijd. Waarom kunnen we dan toch zo slecht afscheid nemen van onze spullen? Na deze lezing ga je gegarandeerd heel anders kijken naar je huis… En je spullen.

Wanneer? 21 november 2019, van 19.30 tot 21.00 uur | Waar? Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum | Aanmelden: www.debhw.nl of aan de balie

Boekentaxatie

Bibliotheek Hoeksche Waard - Boekentaxatie
Beeld: congerdesign (Pixabay)

Wat is er duurzamer dan een oud, mooi boek een tweede leven te geven? Je hoeft echt geen boekenverzamelaar te zijn om op 28 november naar de boekentaxatie te komen. Want ook als je maar enkele boeken thuis hebt, kan er zomaar een zeldzaam exemplaar tussen zitten. Arie Molendijk, ervaren taxateur, bekijkt je boeken en beoordeelt hoeveel ze waard zijn. Aarzel niet om je oudste en meest stoffige boeken mee te nemen. Ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums zijn welkom. Wie weet ligt er onder het stof een fortuin op je te wachten.

Wanneer? 28 november 2019, van 14.00 tot 16.00 | Waar? Bibliotheek Mijnsheerenland | Kosten: € 5,- per drie boeken | Aanmelden: www.debhw.nl of aan de balie

Literaire pubquiz

Bibliotheek Hoeksche Waard - Literaire pubquiz
Beeld: Pexels

Ken jij je klassiekers en vind je het leuk je kennis te meten met anderen? Kom dan naar de literaire pubquiz (toegang gratis) in Strijen en laat zien wat je weet van boeken, verhalen, schrijvers en letters. De vragen gaan natuurlijk vooral over natuur en duurzaamheid. De pubquiz is in OnS Proeflokaal in Strijen. Onder het genot van een drankje vraagt onze meest belezen bibliotheekcollega iedereen het hemd van het lijf. Met voor de winnaars een leuk prijsje.

Wanneer? 28 november 2019, van 19.30 tot 21.30 uur | Waar? OnS Proeflokaal in Strijen | Kosten? Gratis | Aanmelden: www.debhw.nl of aan de balie

Gratis verhalenbundel van Jan Wolkers

Jan Wolkers Winterbloei (Heel Nederland Leest)

November staat in het teken van ‘Nederland Leest’. Dit betekent dat je in november gratis de verhalenbundel ‘Winterbloei’ kunt komen ophalen, met daarin natuurverhalen die geschreven zijn door Jan Wolkers. Ook staan er columns in van Aaf Brandt Corstius, waarin ze ingaat op haar dagelijkse, duurzame dilemma’s. Het mooiste van alles: Winterbloei is zowel voor leden als niet-leden gratis op te halen in de bibliotheek!

Naast deze activiteiten is er nog veel meer te beleven bij de Bibliotheek Hoeksche Waard. Klik hier voor de complete agenda.


Meer over Bibliotheek Hoeksche Waard ontdekken?

Bibliotheek Hoeksche Waard bibliotheken

Bekijk meer:bibliotheken
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.