Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Peter Pan Witgoed tilt rustig in zijn eentje een wasmachine naar zolder

Aangeboden door Peter Pan Witgoed 3 oktober 2018

Als er iets is wat we in de Hoeksche Waard best lekker kunnen, is het wel ondernemen. We komen regelmatig ondernemers tegen met de meest creatieve ideeën of gewoon met een goed product of service. Sommigen zijn net gestart, anderen werken al jarenlang hard voor hun eigen zaak. Een van hen is Peter Pan Witgoed, het bedrijf van Hoeksche Waarder Peter. 

De winkel Peter Pan Witgoed in de Oud-Beijerlandse Julianastraat bestaat al járen, al ruim 16 jaar. Soms zou hij willen dat hij middenop de Oost-Voorstraat zat, maar eigenlijk zocht Peter expres een plek net íets buiten het centrum voor zijn zaak. “Dan kun je tenminste gewoon voor de deur parkeren. Wel zo handig als je een stofzuiger, tv of magnetron komt kopen, dan hoef je niet heel het dorp over te sjouwen met zo’n doos.”

Veel betere service

Iedereen kent tegenwoordig de grote online zaken zoals Coolblue en Wehkamp, maar Peter is ervan overtuigd dat hij een veel betere service biedt. “Ik kom bij mijn klanten thuis, ken de gezinssituatie. Dan kun je veel beter een goed en passend advies geven. Een voorbeeld: een oudere heer of dame die één keer per week een was draait, heeft een heel andere wasmachine nodig dan een gezin met drie kinderen.”

Reserve koelkast

Als er onverhoopt wat kapot gaat, komt Peter binnen twee of drie dagen even kijken wat er aan de hand is. “Ik breng bijvoorbeeld gerust even een reserve koelkast. Bij mij thuis staat een grote vrieskist klaar voor noodgevallen. Mocht de vriezer van iemand stuk gaan, dan kun je alles daarin tijdelijk even stallen. Het is toch zonde als je alles moet weggooien?”

Op woensdagmiddag staat hij zelf in de winkel, de andere dagen houdt hij zich bezig met de eigen reparatieservice. “Dat vind ik ook absoluut het leukste om te doen. Met mijn handen bezig zijn, zorgen dat iets het weer gaat doen. Dat gaat mij het beste af.”

Van wasmachines tot televisies en kleine onderdelen

Je zou het weleens willen zien, maar Peter tilt rustig een wasmachine in zijn eentje naar zolder. “Daar heb ik geen hulp voor nodig.” Zijn werkgebied bestrijkt vooral de Hoeksche Waard. In de zaak vind je groot witgoed zoals wasmachines, koelkasten en stofzuigers maar ook televisies, kookplaten en veel onderdelen. Goed, het is misschien geen winkel waar je je ogen uit kijkt als je naar binnen stapt, maar het is wel verrekte handig dat winkels zoals Peter Pan Witgoed er gewoon zijn. Wij zouden zeggen: denk bij een huishoudelijke aankoop ook eens lokaal. Dan weet je nu in elk geval wie daar blij van gaat worden.


Meer over Peter Pan Witgoed ontdekken?

Peter Pan Witgoed elektronicawinkels

Gesloten09:00 - 17:30

Julianastraat 45-47, Oud-Beijerland

Bekijk meer:elektronicawinkels

adv.