Monique van Inrichterij Van Toen tipt: maak je huis mooi met deze nieuwe verfkleuren van Farrow & Ball

Aangeboden door Inrichterij Van Toen 1 oktober 2018

De Strijense interieurwinkel Inrichterij Van Toen is de enige plek in de Hoeksche Waard waar je terecht kunt voor Farrow & Ball verf. Eigenaresse Monique Remmers legt uit wát er nou zo bijzonder is aan het merk, dat afgelopen week negen nieuwe kleuren lanceerde.

“Farrow & Ball is een ambachtelijk product,” vertelt Monique. “Het wordt gemaakt met de mooiste ingrediënten en natuurlijke pigmenten. Het is echt nog ouderwets mensenwerk. Echt vakwerk.”

Een beetje erbij

Monique bezocht de fabriek in Engeland. “Dat voelt heerlijk ouderwets en het past echt bij ons: geen machines, maar mensen die werken rond de grote tonnen met verf. Doordat de verf bestaat uit natuurlijke pigmenten die nooit helemaal hetzelfde zijn, is het nodig dat de verf in een laboratorium getest wordt om te kijken of de verf niet teveel afwijkt van de oorspronkelijke kleur. Als dit wel zo is, gaan ze in de fabriek weer aan de slag met de pigmenten tot het klopt. Pas dan worden de blikken gevuld. Heel fascinerend om te zien.”

Natuurlijke pigmenten

De potten verf van Farrow & Ball komen áltijd uit Engeland, uit één en dezelfde fabriek. De verf is niet op een mengmachine te mengen. “Dat komt door de natuurlijke pigmenten. Verf van de mengmachine is gemaakt met synthetische pigmenten; die gedragen zich heel anders. Natuurlijke kleurpigmenten absorberen licht en kaatsen het verschillend terug. In de loop van de dag kan een kleur door de lichtinval heel anders lijken. Het kan ook echt verschil maken welke muur je schildert. Zo kan de kleur veel donkerder, lichter of juist intenser overkomen. Je moet het eigenlijk echt zien om het verschil met mengmachineverf te zien. De kwaliteit is stukken beter,” belooft Monique.

Negen nieuwe Farrow & Ball kleuren

Ze laat de kleurenwaaier van Farrow & Ball zien, die je trouwens altijd mag ophalen in de winkel of via de website van Inrichterij Van Toen kunt aanvragen. “Negen nieuwe kleuren betekent ook dat er negen bestaande kleuren naar de archiefcollectie zijn. Die blijven altijd beschikbaar, maar zie je niet meer op de kleurenkaart terug.” Ze laat een aantal nieuwe kleuren zien. “Paen Black: een diepe, zwarte kleur. Maar kijk, als het licht erop valt, lijkt het wel bijna auberginekleurig. Ik ben zelf erg weg van Treron, een zachtgroene tint met grijze ondertonen. Ook hier ligt het aan het licht hoe je hem ziet: soms lijkt hij vooral grijs met een groene toon en soms is het andersom. En hoe mooi is de nieuwe vergrijsd blauwe kleur De Nimes voor bijvoorbeeld een babykamer? Het is een heel rustige blauw, prachtig.”

Dit zijn de negen nieuwe kleuren van Farrow & Ball die vanaf nu te krijgen zijn bij Inrichterij Van Toen. Wanneer je over de foto beweegt zie je de kleurnamen. Tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Jitney No. 293
Sulking Room Pink No. 295
De Nimes No.299
Bancha No.298
Rangwali No. 296
School House White No. 291
Treron No.292
Paean Black No. 294
Preference Red No. 297

Kleuradvies

Farrow & Ball is trouwens niet alleen in muurverf te krijgen: de verf is er ook voor hout, voor buiten, als trapverf. Jeuken jouw handen ondertussen ook al om je huis een nieuwe kleur te geven? Monique geeft je graag kleuradvies. Ze raadt aan om een kleur altijd eerst te testen: “Neem een klein testpotje en verf een stuk karton of een paneel daarmee. Houd dat voor de muur die je zou willen verven, dan pas zie je hoe de kleur echt zal zijn.”

Gratis sample pot verf

Bij Inrichterij Van Toen kun je terecht voor alle kleuren – en voor de sample potten. Daar betaal je normaal €8,50 voor, maar de eerste 10 personen die onderstaand formulier invullen, krijgen een tegoedkaart om een gratis sample pot in een kleur naar keuze op te halen. Let op: alleen de eerste 10 deelnemers krijgen bericht. [DEZE ACTIE IS INMIDDELS GESLOTEN]


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Inrichterij Van Toen. Meer over Inrichterij Van Toen ontdekken?

Inrichterij Van Toen woonwinkels

Nu gesloten10:00 - 19:00 *

Boompjesstraat 6, Strijen

Bekijk meer:woonwinkels

adv.