Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ka-ching of meevaller? Dit zijn de parkeerkosten bij de ziekenhuizen in onze omgeving

Aangeboden door Independer 1 december 2019

Ga je op bezoek bij je zieke oma of voor het eerst je pasgeboren neefje bewonderen, moet je nog diep in de buidel tasten ook. Want parkeren bij ziekenhuizen kan soms behoorlijk in de papieren lopen. Lees maar.

Independer zocht uit wat parkeren bij ziekenhuizen in het hele land precies kost. Volgens de vergelijkingssite kunnen de kosten oplopen tot 10 euro per dag, met zelfs uitschieters van meer dan 20 euro.

Grote verschillen per stad

Vooral in Amsterdam is je portemonnee de pineut. Bij het OLVG in de hoofdstad betaal je bijvoorbeeld 30 euro voor een dagkaart, terwijl je bij het Gelre in Apeldoorn zes euro betaalt. Dat is nogal een verschil.

Parkeren bij [naam ziekenhuis]

De Hoeksche Waard heeft natuurlijk zelf geen ziekenhuis en dus wijken we meestal uit naar Rotterdam of Dordrecht. Een dagkaart bij Ikazia kost €10. Is het een kort bezoek, maar wil je wel direct bij het ziekenhuis parkeren? Dan ben je vijftig cent per twaalf minuten kwijt, oftewel €2,50 per uur. Bij het Maasstad ziekenhuis geldt hetzelfde tarief. In Dordrecht bij het Albert Schweitzer is parkeren íets goedkoper: €1,50 per uur.

Parkeren om de hoek

Ergens in de buurt van het ziekenhuis op straat parkeren is bij deze drie ziekenhuizen niet voordeliger. In onderstaand kaartje zie je het volledige overzicht.

Bron: Independer

Check of je zorgverzekeraar een contract heeft met een ziekenhuis

Parkeerkosten worden helaas niet vergoed door je zorgverzekering, maar reiskosten via sommige aanvullende pakketten wel. Heb je een nieuwe zorgverzekering afgesloten en wil je zeker weten dat je alle zorg in jouw ziekenhuis vergoed krijgt? Check het snel in de tool van Independer en kom niet voor verrassingen te staan als je (een deel van) de kosten zelf moet betalen.

Nog geen nieuwe zorgverzekering? Je kunt nog tot en met 31 december je zorgverzekering vergelijken en afsluiten.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Independer. Meer over Independer ontdekken?

Independer zakelijke dienstverleners

Celebeslaan 2, Hilversum

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

adv.