Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 8 dingen heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard echt superhandig geregeld

Aangeboden door Bibliotheek Hoeksche Waard 29 mei 2019

Wist je dat kinderen tot 18 jaar gratis lid zijn van de Bibliotheek Hoeksche Waard? En dat je zelfs boeken bij bibliotheken door heel Nederland kan reserveren en lenen? We zetten alle voordelen en superhandige feitjes over de Bibliotheek Hoeksche Waard op een rij.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Gratis boeken lenen

Een lidmaatschap voor kinderen tot 18 jaar is gratis. Je betaalt alleen eenmalig drie euro inschrijfkosten. Als je je kind lid maakt via het programma BoekStart, is dat tot en met twee jaar zelfs helemaal gratis. Je kunt een lidmaatschap ook gewoon online afsluiten, dus makkelijker wordt het niet.


Meer over Bibliotheek Hoeksche Waard ontdekken?

Bibliotheek Hoeksche Waard bibliotheken

Bekijk meer:bibliotheken

Klik verder op het oranje pijltje

Onbeperkt lenen en boetes ontwijken

Je mag zes boeken of tijdschriften drie weken lang lenen. Vind je dat te weinig of te kort? Er is ook een all-in abonnement waarbij je onbeperkt mag lenen én geen boetes betaalt. Ben jij zo iemand die altijd vergeet of het alweer tijd is om de boeken terug te brengen? Je krijgt per mail een notificatie dat het weer tijd is om de boeken in te leveren. En als je je boek nog niet uit hebt, kun je de inlevertermijn online verlengen.

Boeken lenen bij andere vestigingen

De Bibliotheek Hoeksche Waard heeft 10 vestigingen in de Hoeksche Waard. Woon je in Heinenoord, dan mag je ook boeken lenen of terugbrengen bij de bieb in bijvoorbeeld Oud-Beijerland of Mijnsheerenland. Heeft jouw bieb niet dat ene boek dat je graag wilt lezen? Je kunt via de online catalogus van de Bibliotheek Hoeksche Waard zien of een andere vestiging hem wel heeft en het dan reserveren. Binnen een paar dagen kun je het boek dan bij jouw Bibliotheek ophalen.

Reserveren bij andere bibliotheken in Nederland

Je maakt als lid van de Bibliotheek niet alleen gebruik van het Hoeksche Waardse Bibliotheken netwerk, maar zelfs van het landelijke. Soms heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard een titel ook niet, maar andere bibliotheken in Nederland wel. Dan kun je het boek ook reserveren. Dit kost je wel één tot vijf euro per titel (bij een all-in abonnement is het gratis!). Binnen anderhalve week kun je het boek ophalen bij jouw bieb.

Je kunt er bijna altijd terecht

Wist je dat de Bibliotheek tegenwoordig hartstikke ruime openingstijden heeft? Sommige vestigingen zijn zelfs zeven dagen per week open. Er zit dan niet altijd iemand, maar je kunt met je biebpas heel makkelijk zelf boeken lenen en inleveren. Je scant je pas, scant de titels die je wilt lenen en je kunt gaan. Handig! De openingstijden van alle vestigingen van de Bibliotheek Hoeksche Waard zie je hier.

Boeken aan huis

Niet iedereen kan zo makkelijk even naar de Bibliotheek. Voor wie moeilijk ter been is, heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard de gratis service ‘Boek-aan-huis‘. Een vrijwilliger brengt en haalt de boeken dan op. Zo kunnen mensen die graag lezen, maar niet zelf naar de bieb kunnen, toch blijven lezen.

Jeugdbibliotheek

De Bibliotheek is er ook echt voor jongeren. Per leeftijdscategorie is er een heel breed aanbod leesboeken, kennisboeken en extra programma’s. Zo kunnen kinderen van 6-12 jaar een online oefenprogramma voor basisschoolvakken doen, kun je luisterboeken downloaden voor de Luisterbieb app en vind je er handig gesorteerde boeken, e-books en filmpjes over heel veel onderwerpen. Ideaal voor een spreekbeurt of werkstuk.

Er zijn heel veel activiteiten

Elke maand organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard heel veel verschillende activiteiten voor jong en oud. Van een workshop programmeren voor kinderen tot theatervoorstellingen, filmvertoningen en voorlees-en knutseluurtjes. Soms kost je dat een klein bedrag, soms is het hartstikke gratis. Met je biebpas krijg je in elk geval altijd korting. Het complete overzicht met activiteiten vind je in deze agenda.

Heb jij nog een briljante tip wat De Bibliotheek Hoeksche Waard echt eens zou moeten regelen of organiseren? Dan mag je je altijd laten horen

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.