Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Agnes helpt je als je het even niet meer weet: ‘Ik kijk niet snel op van gevoelens en problemen’

Aangeboden door Elpidos Pastorale Counseling HW 5 september 2019

Wie komt er in zijn leven niet eens op het punt dat je even niet meer weet hoe je verder moet? De ‘s-Gravendeelse Agnes Visser helpt je om de chaos in je hoofd weer helder te krijgen.

Agnes werkt sinds 2012 als pastoraal counselor: dat betekent dat ze als therapeut professionele hulp biedt aan de hand van het geloof. “Ik schiet te hulp bij problemen waar mensen in vastlopen. Bijvoorbeeld in relaties, bij schuldgevoelens of als iemand zich minderwaardig voelt.  Ik zeg vaak: je kunt het probleem tijdelijk negeren en jezelf verliezen in veel sporten of eten, maar er komt een moment dat je erop stuk loopt. Dan wordt het toch tijd om erover te praten.”

Meer dan luisterend oor

Agnes: “Mensen komen bij Elpidos Pastorale Counseling met problemen waarvoor de stap naar een psycholoog te groot is, maar waarbij ze wel meer nodig hebben dan een luisterend oor. Ik luister, vraag door en zie patronen die iemand bij wie jij je je hart uitstort, niet ziet. Ik kijk niet snel op van gevoelens en problemen. Ik luister, ben onbevooroordeeld, maar wel heel persoonlijk.” Belangrijk is om de hulpvraag duidelijk te krijgen en dat is vaak lastiger dan je denkt. Het bovenliggende probleem hoeft namelijk helemaal niet de oorzaak te zijn. Dat lukt dan ook niet altijd in één sessie, soms duurt dat wel drie tot vijf gesprekken.

Inzichten

Is de hulpvraag duidelijk, dan volgen er één keer per twee keer of drie weken gesprekken om het probleem te onderzoeken. “Ik vind het heel belangrijk om de tijd te nemen. In de gesprekken help ik met inzichten, maar als je weer buiten staat, begint het echte werk. Dan moet je het toepassen in je dagelijks leven.” Gemiddeld duurt een traject een half jaar. Voor Agnes is het christelijke geloof het uitgangspunt van al haar sessies. Daarom sluit ze elk gesprek af met een gebed. “De meeste mensen maken niet vaak mee dat er voor hen gebeden wordt. Dat blijft bijzonder.”

Vertrouwelijk

Agnes laat je in jouw waarde en is niet bezig met evangeliseren, maar als je niets met het geloof hebt, is ze misschien niet jouw type hulpverlener. “Hoe je bij jouw problemen houvast hebt aan God, vind ik altijd van belang. Ik werk onafhankelijk van de kerk, maar ik wil altijd samenwerken. Soms kan het voor een gemeente heel prettig zijn om te weten hoe het met je gaat. Maar dat doe ik echt alleen met toestemming, want alle gesprekken die ik voer zijn vertrouwelijk.”

Wil je weten wat Agnes exact voor jou kan betekenen? Via onderstaande button kom je met haar in contact.


Meer over Elpidos Pastorale Counseling HW ontdekken?

Elpidos Pastorale Counseling HW coaches

Vandaag gesloten

Beneden Gorsdijk 10, 's-Gravendeel

Bekijk meer:coaches

adv.