Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Al deze acties konden Zonder Meer niet redden: lunchroom sluit al bijna

Door Rosanne Buitendijk 11 juni 2019

Het nieuws van afgelopen weekend: lunchroom Zonder Meer in Oud-Beijerland gaat dicht. Vanaf maandag 1 juli is er geen Zonder Meer meer. Hartstikke zonde. De lunchroom zit nog steeds met een flinke schuld en krijgt de begroting niet sluitend. De afgelopen jaren werden er heel wat acties op touw gezet om de lunchroom waar jongeren met een beperking werken, te redden.

Zonder Meer heeft het al vanaf het begin moeilijk. Dankzij een geleend startkapitaal van 180.000 euro kon Zonder Meer in 2014 open als werk- en leerbedrijf waar jongeren met een beperking aan de slag konden. Dat startkapitaal is nu reden van de ondergang. Zonder Meer heeft niet genoeg inkomsten om die schuld te kunnen aflossen. Er werden al diverse acties opgezet om toch genoeg geld binnen te krijgen om de schuld te kunnen voldoen.

Dit werd al gedaan

Ze zijn onderhand moe gestreden. “Wij hebben hard geknokt en gevochten voor het voortbestaan van Lunchcafé Zonder Meer. Het heeft helaas niet zo mogen zijn. Als bestuur zijn wij op, we zijn moegestreden en voelen ons machteloos in deze droevige situatie,” melden ze in een Facebookbericht.

Zo werd er een ‘Club van 100’ opgericht om donateurs te werven, lagen er actieflyers bij diverse winkels in Oud-Beijerland en werd er een loterij gehouden. Diverse Hoeksche Waarders acties voor Zonder Meer zoals koekjes bakken en ging bijvoorbeeld de opbrengst van de JCI kinderkledingbeurs ging naar Zonder Meer.

Medewerkers

Bij Zonder Meer werken vijf vaste medewerkers en zo’n 25 jongeren met een beperking. De gemeente heeft al laten weten dat zij de jongeren die bij Zonder Meer werken, helpen met een oplossing voor een andere, passende dagbesteding.

Publiekslieveling

Zonder Meer is een echte publiekslieveling, waar je misschien wel eens een keer extra om je koffie moet vragen – maar waar het enthousiasme van de medewerkers ook weer alles goed maakt. Vorig jaar nog werd Zonder Meer in de Leukste Restaurant Verkiezing tot verkozen tot Leukste Restaurant van de Hoeksche Waard en werden ze tweede van Zuid-Holland. Het regent dan ook steunbetuigingen bij de lunchroom én op hun Facebookpagina. De strekking: iedereen vindt het triest, sneu en verdrietig. En dat is het ook…

Lees ook:

restaurant binnenmaas

Restaurant Binnenmaas is weer open en mooi dat het geworden is

Er is flink verbouwd, maar ze zijn er weer klaar voor: Restaurant Binnenmaas opent zaterdag 8 juni h...
natuurspeeltuin oud-beijerland

Filmpje! De nieuwe natuurspeeltuin bij Oud-Beijerland is open en zo ziet ‘ie eruit

De natuurspeeltuin bij de Oude Tol in Oud-Beijerland is nu écht klaar en officieel geopend. Wij name...

Niet verder vertellen: we gingen Italiaans eten bij Divina Cucina en dat was bellissimo

Je hebt van die restaurants die íedereen wel kent, en verborgen parels die gek genoeg nog lang niet ...
land van wale

Eerste plek! Restaurant ’t Land van Wale is de beste culinaire hotspot van Nederland

Ze hebben láng op de uitslag moeten wachten, maar gisteravond was daar eindelijk goed nieuws voor Je...

adv.