Zo dan! De Plukhoek Mookhoek is in de race voor een mooie prijs

Door Rosanne Buitendijk 8 januari 2019

Ze bestaan pas een jaar, maar zijn nu al in de race om een mooie prijs in de wacht te slepen. Plukhoek Mookhoek is namelijk genomineerd voor de ‘Help Nederland Vooruit’ actie van ING, waarbij ze maar liefst €5000,- kunnen winnen.

Als ze winnen, wil Claudia van de pluktuin het bedrag gebruiken voor het realiseren van een lesruimte/theehuis én het bouwen van een kleine kantine voor de vrijwilligers. Bij Plukhoek Mookhoek werden het afgelopen jaar al een aantal keer lessen gegeven door basisscholen. Claudia wil de Plukhoek samen met vrijwilligers nog veel verder laten groeien tot een leer- en ontmoetingsplek, waar bijvoorbeeld ook ouderen die weinig om handen hebben, een fijne dag hebben.

Leuker dan een pretpark

Het afgelopen jaar hebben al vele mensen prachtige bloemen, bessen, bramen en natuurlijk peren uit de pluktuin geoogst. “Waarom zou ik in een pretpark een uur in de rij gaan
staan voor een attractie als ik mijn kinderen dít kan bieden?”, hoorde Claudia vaak.

Stemmen

Van 21 januari tot 10 februari kun jij Plukhoek Mookhoek helpen door te stemmen op hun initiatief. Dat kan heel makkelijk via de website plukhoekmookhoek.nl. (Vanaf 21 januari) Als ze op de eerste plaats gekozen worden van deze regio krijgen ze €5000,-. Dat gun je zo’n stichting die elke binnenkomende euro investeert in haar idealen toch?

De pluktuin gaat trouwens begin mei weer open.


Meer over Plukhoek Mookhoek ontdekken?

Plukhoek Mookhoek boerenbedrijven

Vandaag gesloten

Strijensedijk 14, Mookhoek

Bekijk meer:boerenbedrijven

adv.