Wow! Zo ziet de compleet verwaarloosde Posthoorn er nu van binnen uit [+VIDEO]

Door Rosanne Buitendijk 10 maart 2019

Wij waren dit weekend even binnen in de compleet verlaten en vervallen Posthoorn in Puttershoek. Videograaf Cynthia de Heer filmde hoe de ooit zo levendige bowlingbaan en partycentrum er nu uitziet. Je weet niet wat je ziet.

“Gelukkig is er niks ingestort,” lacht ze. Na 10 jaar zonder een teken van leven is de boel aardig verstoft, verwaarloosd en spookachtig. Het ziet eruit alsof er tijdens de laatste dagen van de Posthoorn flink is huis gehouden. Barkrukken liggen op de kop op de ingezakte bar. Er slingeren nog smerige bowlingschoenen, kegels en bowlingballen rond.

Ideale locatie voor videoclip

De Puttershoekse band Emily & The Young Ones vond het de ideale locatie voor hun nieuwste videoclip. Ze kregen toestemming van de eigenaar om die in de oude Posthoorn op te nemen. Dat gebeurde dit weekend. “We stonden te stuiteren door de geweldige locatie. Geweldig dat we dit vast hebben kunnen leggen voordat het gebouw plat ligt,” laat gitarist Jeroen van der Vlis weten. Deze maand hopen ze hun videoclip te releasen.

Sloopkogel

Waarschijnlijk wordt de Posthoorn dit jaar gesloopt. Er komen woningen op deze plek. De Posthoorn is zeker voor Puttershoek van historische waarde, maar staat niet op de lijst van gemeentelijke monumenten.

Lees ook:

posthoorn-puttershoek

Vroeger ging je er bowlen, straks kun je er wonen: villa’s op Posthoorn terrein

Het is misschien wel het stukje meest vergane glorie van de Hoeksche Waard: de vroegere Posthoorn in...

Dit verlaten monumentale pand wordt verkocht en wij mochten even binnenkijken

We schreven het al eerder: één van de mooiste panden aan de Voorstraat in Numansdorp staat er maar t...
koni-appartementen-industrieel

In het leegstaande Koni kantoor komen industriële woningen

Het terrein waar ooit schokdemperfabrikant Koni zat, is alweer een flinke tijd leeg en verlaten. Maa...

adv.