Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een witte kerstmarkt en Lichtjesparade? Dit is het weerbericht voor 13 en 14 december

Door Rosanne Buitendijk 10 december 2019

Komende vrijdag en zaterdag is de Kerstmarkt in Oud-Beijerland. Puttershoek verandert zaterdag in een winterdorp met het Winterwonderplein en de Lichtjesparade. Gaat het sneeuwen, regenen, waaien of blijft het lekker droog? Dit is het antwoord.

Nee, een witte kerstmarkt wordt het zeker niet. Daarvoor is het veel te warm. De temperaturen vrijdag en zaterdag liggen volgens Weerplaza tussen de zes en zeven graden, ook ’s nachts. Het kan wel wat gaan regenen. Vrijdag valt er in Oud-Beijerland zo’n 9 milimeter regen, zaterdag hooguit 4 milimeter. Zaterdag doet de zon ook zijn best om tevoorschijn te komen.

Vorig jaar moest de kerstmarkt in Oud-Beijerland eerder stoppen vanwege harde wind. Gaat het dit jaar weer zo stormen? Het waait nu al flink, en dat blijft de hele week nog zo. De wind is op vrijdag en zaterdag met windkracht 5 best krachtig.

UPDATE: In Dordrecht en Delft zijn dit weekend al evenementen afgelast vanwege de harde wind. De organisatie van de Kerstmarkt in Oud-Beijerland houdt de weersvoorspellingen met het oog de veiligheid van bezoekers en kraamhouders nauwlettend in de gaten.

Witte kerst

Hebben we dan nog een beetje kans op een witte kerst in de Hoeksche Waard? Nee hoor, reken er maar niet op, zeggen de experts. Daarvoor is decemberweer namelijk veel te zacht.

Lees ook

Dit is het programma van de Kerstmarkt 2019 Oud-Beijerland

De kerstverlichting hangt weer, dus dat betekent: bijna tijd voor de kerstmarkt in Oud-Beijerland. D...
lichtjesparade

Kampvuur, ijsprinsessen en sneeuw: nu al zin in Winterwonderplein en Lichtjesparade Puttershoek

De beroemde Puttershoekse Lichtjesparade en het Winterwonderplein is aanstaande zaterdag (14 decembe...
kerstmarkt oud-beijerland

Hallo december! De leukste kerstactiviteiten in de Hoeksche Waard

In de decembermaand is er genoeg te doen in de Hoeksche Waard. Van leuke kerstmarktjes tot aan de Sa...

Meer over

Weer

adv.