Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uitvoering groot onderhoud Kiltunnel van start en zo ziet de tunnel er nu en straks uit [+video]

Door Jasper van Everdingen 23 november 2020

Het grootschalig onderhoud aan de Kiltunnel is nu echt begonnen. Het plan van aanpak is onlangs door het Wegschap Tunnel Dordtse Kil ondertekend en dus wordt de ingrijpende opknapbeurt van de oeververbinding tussen de Hoeksche Waard en het Eiland van Dordrecht vanaf nu ook zichtbaar. En hier zie je hoe het er straks (en ook nu nog) uitziet.

Het tekenmoment van Arie Bras, directeur van het wegschap, betekende onlangs dat alles is geregeld en de omvangrijke operatie zichtbaar kan beginnen. Van nu tot eind 2021, als de echt ingrijpende klussen starten, vinden vooral voorbereidende werkzaamheden plaats. Bijvoorbeeld voor de aanleg van een weg naar het nieuwe tunnelkantoor. Automobilisten en fietsers gaan hier nog geen hinder van ondervinden.

Binnen nu en medio 2022 staat aan en onder de Kil het volgende te gebeuren: de capaciteit van het tolplein wordt uitgebreid van drie naar vijf tolstraten per kant. Bij deze straten is straks contactloos betalen mogelijk. Verder worden verouderde technische installaties vervangen en zijn herstelwerkzaamheden nodig aan de betonconstructies. Al met al is de tunnel straks veiliger, duurzamer en helemaal up to date.

Nieuw tolplein

Ingenieursbedrijf Drechtsteden heeft – heel ouderwets – met een maquette een video gemaakt, zodat je in 3D kunt bekijken hoe het nieuwe Kiltunnelgebouw met het nieuwe tolplein er straks uit komt te zien. De tekst gaat onder de video verder.

Afsluitingen

Voor de uitvoering van het groot onderhoud aan de Kiltunnel zijn drie weekendafsluitingen nodig. Ook is de tunnelcapaciteit soms beperkt doordat een tolstraat of tunnelbuis dicht moet. De hele operatie is halverwege 2022 klaar, voordat de Heinenoordtunnel aan de beurt is.

Voordat het zover is, kun je in onderstaande video de huidige Kiltunnel nog eens goed kijken. We weten natuurlijk allemaal hoe het is om erdoorheen te rijden, maar in onderstaande video zie je de oeververbinding ook eens van bovenaf. Mét een leuk klassiek muziekje erbij. Dus: zet die volumeknop maar vast wat harder en vlieg mee!

Lees ook:

Op deze plekken in de Hoeksche Waard vinden wegwerkzaamheden plaats en dit merk je ervan

In de krant, op internet en op gele borden langs de weg: op veel plekken lees aankondigingen over we...
kiltunnel

Waarom je altijd tol moet betalen voor de Kiltunnel

Je zou denken: dat tol betalen voor de Kiltunnel is wel een keertje genoeg geweest toch? Verschillen...
tolpoortjes Kiltunnel tol betalen

Straks kun je ook contactloos met bankpas tol betalen bij Kiltunnel

We schreven er al eens over: voorlopig blijven we echt nog tol betalen voor de Kiltunnel. Maar omdat...
A29 wegwerkzaamheden dicht

[VIDEO] Zo ziet de Heinenoordtunnel er over vier jaar na de renovatie uit

Het is je vast niet ontgaan: in 2023 en 2024 wordt de Heinenoordtunnel grondig gerenoveerd. Behalve ...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Hoeksche Waard.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.