Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pak je agenda: Heinenoordtunnel ’s nachts dicht en andere afsluitingen op de A29

Door Jasper van Everdingen 3 augustus 2020

Op de A29 staan er deze maand weer een aantal werkzaamheden gepland. Het onderhoud vindt voornamelijk in de avonduren en ’s nachts plaats. Weggebruikers krijgen dan weer te maken met omleidingen. Goed om rekening mee te houden, dus. Wij zetten de afsluitingen en omleidingen voor je op een rijtje.

Of je nou ‘s nachts de weg op moet voor je werk, voor vakantie of om iemand van het vliegveld op te halen: in alle gevallen wil je niet verrast worden door een dichte tunnel of een afgesloten afrit. Eind deze maand kun je ook overdag hinder ondervinden van werkzaamheden. Pak je agenda er daarom bij en noteer vast wanneer Rijkswaterstaat op de A29 bezig is en je te maken krijgt met extra reistijd als gevolg van omleidingen.

Zaterdag 15 augustus: in de nacht van vrijdag op zaterdag is de Heinenoordtunnel van 00.00 tot 05.00 uur in beide richtingen gesloten. De A29 is dan dicht tussen de toerit/afrit Barendrecht en de toerit/afrit Oud-Beijerland. Verkeer vanuit Rotterdam naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de A16 en de N217 en andersom. Wil je vanuit Rotterdam naar Zierikzee/Bergen op Zoom, rij dan via de A16, A17 en de A59. En vice versa.

Donderdag 20 tot en met vrijdag 21 augustus: op de A29 geldt in de richting Rotterdam tussen Oud-Beijerland en Numansdorp een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Een rijstrook en de afritten naar Numansdorp (van 21.30 tot 03.00 uur) en parkeerterrein Moerkerken (van 21.00 tot 01.00 uur) zijn afgesloten. Dit wegens werkzaamheden aan wegkantapparatuur. Voor verkeer naar Numansdorp is dan een omleiding ingesteld.

Tekst gaat onder de foto verder.

Parkeerplaats Moerkerken langs de A29. Foto: Google Streetview

Maandag 24 tot en met dinsdag 25 augustus: in zuidelijke richting vinden er deze nacht op de A29 diverse werkzaamheden plaats. Ten eerste is van 21.00 tot 00.00 uur tussen knooppunt Vaanplein en de Heinenoordtunnel een rijstrook en de afrit Barendrecht afgesloten. Ten tweede is van 22.30 tot 01.30 uur de toerit Barendrecht en een rijstrook tussen Vaanplein en parkeerplaats Moerkerken dicht. En als laatste is van 01.00 tot 04.00 uur de afrit Oud-Beijerland niet toegankelijk. Ook zijn er tussen de Heinenoordtunnel en Oud-Beijerland drie rijstroken dicht. In alle gevallen mag je niet harder dan 70 kilometer per uur en zijn er omleidingen ingesteld.

Zondag 30 augustus: dit keer geen nachtelijke werkzaamheden maar overdag, waarbij steeds een maximale snelheid van 70 kilometer per uur van toepassing is en omleidingen zijn ingesteld.

In noordelijke richting is de afrit Oud-Beijerland van 05.30 tot 08.00 uur afgesloten. Tussen 08.00 en 13.00 uur is die afrit samen met de toerit Oud-Beijerland ook dicht. Ook is dan een rijbaan dicht, vanaf verblijfplaats Oude Kreek en Oud-Beijerland. Voor voertuigen hoger dan 4.6 meter is de hele weg afgesloten. Dat laatste geldt voor die voertuigen ook tussen 15.00 en 20.00 uur op het stuk tussen Numansdorp en Mijnsheerenland. Dan zijn tevens de afrit en toerit Oude Kreek niet toegankelijk.

In zuidelijke richting is die zondag van 06.00 tot 10.00 uur een rijstrook gesloten tussen Oud-Beijerland en Numansdorp. De af- en toerit Moerkerken zijn afgesloten, evenals de toerit Oud-Beijerland.

Lees ook:

Heinenoordtunnel dicht: deze maatregelen komen er voor de bereikbaarheid van de Hoeksche Waard

Tijdens de zomervakantie van 2023 en 2024 gaat de Heinenoordtunnel twee weken dicht én zijn er derti...
A29 wegwerkzaamheden dicht

[VIDEO] Zo ziet de Heinenoordtunnel er over vier jaar na de renovatie uit

Het is je vast niet ontgaan: in 2023 en 2024 wordt de Heinenoordtunnel grondig gerenoveerd. Behalve ...
Heinenoordtunnel afgesloten

Groot onderhoud Heinenoordtunnel: zo vaak en zo lang gaat de tunnel komende jaren dicht

De Heinenoordtunnel hoeft in 2024 toch geen maand achter elkaar dicht. Het grote onderhoud dat gepla...
vrachtwagen

Heinenoordtunnel was dicht maar daar trok een vrachtwagenchauffeur zich weinig van aan

Afgelopen nacht én komende nacht is de Heinenoordtunnel dichtt voor werkzaamheden. Altijd vervelend ...
Heinenoordtunnel A29 afgesloten

Is de Heinenoordtunnel nou echt zo vaak dicht of lijkt dat maar zo?

Voor ons gevoel is de Heinenoordtunnel om de haverklap dicht. Het afgelopen jaar schreven we in acht...
50428

Ruzie in de tent: de Heinenoordtunnel heette bijna de Barendrechttunnel

We zijn lang niet altijd blij met 'm, maar we zijn toch blij dat 'ie de Heinenoordtunnel heet. Want ...

Meer over

Verkeer

adv.