Nieuwe dienstregeling Connexxion: dit zijn de belangrijkste wijzigingen

Door Jasper van Everdingen 3 december 2018

Per 9 december start de nieuwe dienstregeling van vervoerbedrijf Connexxion. De Hoeksche Waard is een van de vele regio’s waar onder meer de aankomst- en vertrektijden van het wijzigen. Goed nieuws: er komen geen haltes te vervallen én er komt wel wat bij! Dit zijn belangrijkste wijzigingen die je moet weten.

Nieuwe tijden

De vertrouwde aankomst- en vertrektijden kennen geen al te grote verschuivingen. De nieuwe tijden zullen slechts enkele minuten verschuiven. De nieuwe tijden zijn via de app 9292 te vinden en worden ook op de borden bij de haltes zelf aangebracht. En, goed om daarbij te weten: er komen geen haltes te vervallen.

Bus naar de Torensteepolder

De nieuwe woonwijk Torensteepolder in Numansdorp krijgt een eigen halte. Op dit moment wordt er aan de zuidkant van Numansdorp nog druk gebouwd, maar zodra de wegen geschikt zijn voor busvervoer, zal de lijn 164/194/264 via de Torensteelaan ook hier stoppen. Connexxion verwacht dat dit pas in het tweede kwartaal van 2019 zal zijn.

Extra rit in ochtendspits vanuit ’s-Gravendeel

Goed nieuws voor wie ’s ochtends met de 176 vanuit ’s-Gravendeel naar Rotterdam Zuidplein rijdt. Connexxion voert een extra rit in de ochtendspits in, met aankomst van 07.08 uur op Zuidplein.

Ander eindpunt in ’s-Gravendeel

De lijn 185 en de 585 rijden in ’s-Gravendeel per 9 december vanaf en door naar de halte Rotonde in het Seuterdorp.

Tekst gaat onder de afbeelding verder.

Halte Rotonde in ‘s-Gravendeel is het nieuwe opstap- en eindpunt van de lijnen 185 en 585.

Opstappen in Heinenoord

Lijn 263 vanuit Oud-Beijerland naar Rotterdam Kralingse Zoom gaat in de ochtend ook via het dorp Heinenoord rijden. Die rijdt nu nog over de busbaan en gaat straks ook over het dorp rijden. Dan kunnen Heinenoorders in hun dorp op de bus naar Lombardijen en Kralingse Zoom stappen.

R-Net

Op dit moment rijdt er een snelbus van R-Net, de 436, vanaf Rotterdam Zuidplein naar Goeree-Overflakkee, met halte A29 bij Numansdorp als enige stop in de Hoeksche Waard. Dit blijft ook na 9 december zo. Wel lopen er studies om mogelijk een sneldienst van Zuidplein naar Oud-Beijerland in te voeren. Als die er komt, zal dit niet voor december 2019 zijn.

Lees ook:

bus-connexxion

Bel je vrienden: de nachtbus rijdt vanaf volgende week

Je kunt weer een ouderwets stapavondje in Rotterdam gaan plannen. Vanaf volgende week kun je namelij...

Weet je nog dat die gele ZWN bussen in de Hoeksche Waard reden? Dat zag er zo uit

Weet je nog, dat de ZWN met die mooie gele bussen rondreed in de Hoeksche Waard? Stiekem missen we z...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.