Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Groeneweg in Puttershoek vanaf vandaag op de schop en dit gaat er gebeuren

Door Jasper van Everdingen 16 september 2019

Witte letters op het wegdek, bomen met houten latten eromheen en een omgeploegde berm. Dat er iets ingrijpend stond te gebeuren in de Groeneweg in Puttershoek, was al duidelijk zichtbaar. En die werkzaamheden starten vandaag. Wat ze daar allemaal van plan zijn en hoelang het gaat duren, lees je hier.

De Groeneweg, waar de voormalige discotheek Alcazar aan ligt, gaat vanaf vanavond volledig op de schop. Het bestaande asfalt wordt helemaal verwijderd en vervangen voor een verse laag, met aan weerszijden rode fietssuggestiestroken van 1.15 tot 1.35 meter. De rijbaan voor auto’s wordt 2.80 meter breed.

Ook het hobbelige wandelpad dat naast de Groeneweg loopt en dat door wortelopdruk barst van de scheuren, wordt aangepakt. Op de groene strook tussen de Groeneweg en het wandelpad zijn houten latten tegen de bomen geplaatst, om ze tijdens de werkzaamheden te beschermen.

Drempels

Om de snelheid in de Groeneweg te verminderen, worden drie verkeersdrempels geplaatst. Die komen verspreid over de Groeneweg, waarvan de middelste voor de deur van Alcazar zal gaan liggen. Richting de Blaaksedijk/Rustenburgstraat komt er ook één voor de uitrit die nu door het bouwverkeer wordt gebruikt voor het nieuwbouwproject Rustenburg. Die wordt na de werkzaamheden neergelegd. Dit om te voorkomen dat de drempel kapot wordt gereden.

Tekst gaat onder de foto verder.

Markeringen op het oude wegdek in de Groeneweg in Puttershoek.

Fietspad

Het fiets- en wandelpad dat vanaf de Groeneweg naar de Biezenbuurt liep en sinds de bouwwerkzaamheden is afgesloten, keert niet meer terug. Puttershoekers die dit binnendoorpad gebruikten om bijvoorbeeld naar de bushalte op de Blaaksedijk te fietsen of te wandelen, moeten net als nu omlopen of omrijden via de Eikenlaan en de Groeneweg.

Werkzaamheden

Vanavond begint de aannemer met het frezen van de oude asfaltlaag. Morgen en woensdag wordt de nieuwe laag aangebracht. Donderdag of vrijdag volgt de belijning. De werkzaamheden vinden plaats tussen 19.00 en 05.00 uur.

Bestrating

Vanaf volgende week is de Groeneweg twee weken afgesloten voor doorgaand verkeer. Dan is de aannemer bezig met de bestrating voor Alcazar, waar nu een loopgedeelte is. Voor de aanpak van de Groenweg staat vier weken gepland. Afhankelijk van het weer kan dit ook in drie weken zijn afgerond.

Lees ook:

Lijstje! 5x leuk in Puttershoek

Hier op indebuurt laten we je regelmatig leuke restaurants, winkels en huizen in de Hoeksche Waard z...
a29-tussen-oud-beijerland-en-numansdorp-dicht

Opletten weer! Deze afsluitingen en omleidingen rond de Hoeksche Waard komen eraan

Of je de Hoeksche Waard aan de oost-, zuid- of noordkant op of af wil: aan alle kanten zijn er weer ...
molenaar-jesse-molens

Molenaar Jesse is in de race voor grote geldprijs en laat zijn molen 31 uur lang draaien

De Puttershoekse Molen De Lelie is één van de drie genomineerden voor de Bankgiro Loterij Molenprijs...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Hoeksche Waard.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.