Beslis mee: waar in ’s-Gravendeel en Mijnsheerenland moeten deze ‘smiley-palen’ komen?

Door Jasper van Everdingen 14 mei 2019

Woon je in ’s-Gravendeel en Mijnsheerenland en erger jij je groen en geel aan de snelheidsduivels die door langs jouw voordeur scheuren? Lijkt jouw straat soms op een stratencircuit? En is het hoog tijd dat voor een snelheidsindicator? Dan kun je nu jouw stem laten horen! Misschien dat de gemeente dan komende maand in jouw straat een ‘smiley-paal’ neerzet.

Een smiley-paal is een digitaal bord dat aan palen wordt gehangen om de snelheid van het verkeer in de straat te meten.  Afhankelijk van het aantal kilometers per uur dat je rijdt, kijkt een digitale smiley blij of teleurgesteld. Deze snelheidsindicators worden door de gemeente op verschillende locaties een maand lang ingezet bij de wegen waarvoor de meeste stemmen zijn binnengekomen. Voor de maand juni kunnen inwoners van ’s-Gravendeel en Mijnsheerenland nu stemmen waar zij zo’n smiley-paal langs de weg willen hebben.

Dat kan door voor 27 mei een mail te sturen met daarin de gewenste straatnaam en de naam van het dorp naar [email protected], onder vermelding van ‘snelheidsindicator ’s-Gravendeel’ of ‘snelheidsindicator Mijnsheerenland’. Ook is het mogelijk om telefonisch via 14 0186 je stem uit te brengen. In de straten waarop het meest gestemd is, wijst de ‘smiley-paal’ dan heel de maand juni het verkeer op de snelheid.

Lees ook:

Stel: je wilt als de winkels dicht zijn, hier langer dan een half uur parkeren. Mag dat?

Toen we op een avond door het centrum van Oud-Beijerland reden op zoek naar een parkeerplaats, zei i...

Tadaa! Zo ziet het centrum van ‘s-Gravendeel er nu uit zonder omleidingsborden en stratenmakers

Maandenlang struikelde je over de wegafzettingen en omleidingsborden in 's-Gravendeel, maar dat is v...

Lijstje! 5x leuk in ‘s-Gravendeel

Hier op indebuurt laten we je regelmatig leuke restaurants, winkels en huizen in de Hoeksche Waard z...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.