Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van café Het Hart naar draaien in Ahoy: dj Barry maakt er juist nu toch een feestje van

Door Rosanne Buitendijk 20 november 2020

Van wekelijks draaien op de leukste feesten in het land, naar absolute stilte. Barry Roubos stond voor de coronapandemie als dj Barry Fest regelmatig in Café Het Hart in Oud-Beijerland en vulde zijn agenda met feesten in binnen- en buitenland. Voor de 29-jarige dj is dat zijn fulltime beroep. Maar denk niet dat hij stil zit nu er niet zoveel te feesten valt. Hij is druk bezig met de voorbereidingen van een show in Ahoy.

Een leeg Ahoy, dat wel. Via je laptop of tv ben je er thuis toch een beetje bij. Dat zal best een gekke ervaring zijn, beaamt Barry. “Normaal improviseer ik vrij veel, ik reageer op het publiek. Dat ga ik zeker missen.”

Investering in de toekomst

Nee, aan deze show verdient hij niks. “Het kost me eerder geld, want ik ik kan dit niet alleen. Ik moet mensen inhuren, elektriciteit betalen. Maar ik zie het als een investering in mezelf. Ik wil goed uit deze crisis komen. Ik kan bij de pakken neer zitten en wel zien wanneer het weer is overgewaaid, maar ik wil juist nu mezelf op de kaart zetten. Als deze crisis voorbij is en mensen weer een feestje kunnen geven, wil ik dat ze ze als eerste aan mij denken wanneer ze een dj nodig hebben.”

Doorpakken

“Ik werk al twaalf jaar aan mijn carrière. Vorig jaar scoorde ik een hitje met een remix van Vamos A La Playa. Die is zo vaak beluisterd dat hij bijna de gouden plaat status heeft. Dit is voor mij het moment om door te pakken.” Door te netwerken belanden de sleutels van Ahoy in zijn schoot. “Tijdens het wintersportseizoen draai ik vaak in Les Deux Alpes in Frankrijk. De eigenaar van een kroeg daar, organiseert De Vrienden van Amstel Live. Aan hem heb ik Ahoy te danken.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Barry Roubos | Barry Fest (@barryfest)

Grootse show

De show in Ahoy wordt begin december opgenomen. Het is nog even afwachten of het helemaal live zal zijn of dat het wordt opgenomen en op een later moment wordt uitgezonden. Barry is van plan er een waanzinnig feest van te maken. “Ik ben niet de enige die op het podium staat, ik heb nog een aantal feestdj’s gevraagd. Ook komt er een circusact en wordt alles aan elkaar gepraat. Het wordt gewoon een complete tv-show. Omdat het zo groots wordt, kijken we of een muziekzender het wil uitzenden. Dat zou helemaal te gek zijn en opent weer nieuwe deuren. Als dat lukt, kunnen we nog meer artiesten regelen.” Je volgt de show in Ahoy in elk geval via Barry’s website. De exacte datum en het tijdstip wordt binnenkort bekend.

‘Er vielen 250 boekingen weg’

Van deze show krijgt hij weer volop energie, maar eerder dit jaar kreeg hij best een knauw van de hele situatie. “In één keer vielen er 250 boekingen weg. Dat heeft echt wel wat met me gedaan. Ik had net een huis gekocht in Dordrecht, in april kreeg ik de sleutel. Maar van livestreams of studiowerk is het lastig om de hypotheek te betalen. Gelukkig heb ik een goede buffer en ben ik geen big spender. En ik ben zeer dankbaar dat er in elk geval nog iets van een tegemoetkoming van de overheid is. Ik vind dat ik niet mag klagen.”

Vol Gelredome vs. café Het Hart

Het begin van zijn dj-loopbaan werd ingezet op een schoolfeest. “Ze hadden geen dj geregeld dus zei ik: dan doe ik het wel. Na dat schoolfeest werd ik gevraagd als dj voor de Sweet Sixteen van een meisje en zo ging ik langzaam door van het ene feestje van vrienden en ouders van vrienden, naar het andere. Echt mooi. Ik heb zomers gedraaid in Albufeira, winters in Frankrijk, ik heb twee keer in een uitverkocht Gelredome gestaan als voorprogramma van de Snollebollekes. Dat zijn de grote dingen, maar ik vind juist ook de kleine feestjes ontzettend leuk. Zoals de feestweek in ‘s-Gravendeel of de weekenden in Het Hart. Dat is weer zo anders. Als ik daar binnen kom, ken ik iedereen en sta ik eerst een half uur te ouwehoeren. Dat zijn stiekem wel de leukste avonden.”

Lees ook:

Dit missen we aan een ouderwets avondje stappen in de Hoeksche Waard

Een avondje doorzakken met vrienden: het lijkt een eeuwigheid geleden. Met weemoed denken we dan ook...

Bar Paco voorlopig dicht door coronamaatregelen: ‘Wij moeten het gewoon hebben van de avond’

Bar Paco in Oud-Beijerland sluit voorlopig de deuren vanwege de aangepaste coronamaatregelen. "We ku...

Leuk volgens Dianne: ‘Ik heb leuke herinneringen aan het vroegere uitgaansleven in Oud-Beijerland’

De beste tips komen van locals. Ook al woon je hier honderd jaar, er blijft echt nog wel wat te ontd...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Hoeksche Waard.

Meer over

Corona Nieuws

adv.