Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sterke stijging aantal sterfgevallen in Hoeksche Waard en toch weer meer besmettingen: de cijfers

Door Carin van der Meij 27 oktober 2020

378, zoveel Hoeksche Waarders zijn afgelopen week bij de GGD positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM. In totaal hebben 67.542 Nederlanders in een week tijd de bevestiging gekregen dat zij het coronavirus hebben. 

Goed om te weten: deze cijfers gaan over de periode van 21 tot en met 27 oktober.

Meldingen in de Hoeksche Waard

Het aantal van 378 geregistreerde besmettingen in de Hoeksche Waard betekent dat in de afgelopen zeven dagen deze lijn toch weer sneller stijgt dan een week geleden het geval was. Toen nam het aantal coronabesmettingen (265) juist iets af. In totaal telt de Hoeksche Waard nu 1763 geregistreerde besmettingen, waar dat vorige week 1385 was.

Een negatieve trend is dat het aantal Hoeksche Waarders dat aan de gevolgen van de ziekte Covid-19 overlijdt, na maanden van stabilisatie steeds sneller toeneemt. Bleef dat aantal nog van half mei tot eind september op 20 staan. In de voorbij zeven dagen schreef het RIVM zes nieuwe sterfgevallen bij. In totaal telt onze gemeente nu 29 coronadoden.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in de Hoeksche Waard vanaf het begin van de uitbraak (13 maart) tot nu (27 oktober) toe.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen er in totaal zijn (geweest) sinds 13 maart. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.

Landelijke cijfers

In totaal zijn afgelopen week 67.542 nieuwe positieve testen via de GGD bij het RIVM gemeld. Vorige week waren dat er 55.587. Het aantal meldingen is dus toegenomen, maar het aantal nieuwe meldingen neemt minder snel toe dan vorige week. “Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden”, concludeert het RIVM.

Verder zijn er afgelopen week 1739 (+247) nieuwe ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen gemeld en 333 (+46) op de intensive care. In totaal zijn 329 (+144) mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het reproductiegetal – de welbekende R – is 1,16. Dit betekent dat 100 mensen met het coronavirus samen gemiddeld 116 mensen besmetten met het coronavirus. Wil je hier meer over weten? In een korte video legt NOS op 3 heel duidelijk uit wat een reproductiegetal precies betekent.

Dordrecht krijgt ‘commerciële’ snelteststraat

Voor een coronatest kun je buiten de Hoeksche Waard onder meer in Dordrecht terecht, in de oude brandweerkazerne aan het Oranjepark. Daar komt binnen twee weken een nieuwe, commerciële locatie bij op het parkeerterrein van het Postillion Hotel. Met deze test heb je de uitslag al binnen vijftien minuten. Deze testen gaan €119,- per stuk kosten. Lees er hier meer over.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge houden vandaag, dinsdag 27 oktober, rond 19.00 uur een korte persconferentie over de coronamaatregelen. Het AD meldt dat er waarschijnlijk geen extra maatregelen worden bekendgemaakt. Het kabinet wil eerst wachten of de gedeeltelijke lockdown effect heeft. Volgens de adviseurs van het kabinet is dat op zijn vroegst aan het eind van deze week duidelijk te zien.

Lees ook:

In Klaaswaal staat nu een Corona-HAP en dit is waar en voor wie die bedoeld is

Inwoners van Klaaswaal hebben het vast al gezien: voor de deur van de huisartsenpost (HAP) staan sin...

Bij deze Hoeksche Waardse restaurants kun je weer afhalen of laten bezorgen

Net als tijdens de vorige horecasluiting, stappen veel Hoeksche Waardse horecaondernemers deze weken...

Mag dat: boodschappen doen tijdens het ouderenuurtje als je niet oud of kwetsbaar bent?

De meeste supermarkten in de Hoeksche Waard hebben inmiddels ouderen- en kwetsbarenuurtjes ingesteld...
action oud-beijerland is open

Om deze 7 dingen maakten we ons een jaar geleden druk

Een jaar geleden waren we in de Hoeksche Waard met hele andere dingen bezig. Even terug in de tijd: ...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Hoeksche Waard.

adv.