Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er is een sprankje hoop voor deze bomen: misschien toch géén kap

Door Rosanne Buitendijk 11 juli 2019

De bomen langs de N489 worden misschien toch níet gekapt. Een petitie tegen de kap die inmiddels door 2300 mensen getekend is, zorgt ervoor dat wethouder Harry van Waveren toch nog eens gaat praten met de provincie om tot een oplossing te komen. 

De petitie kun je trouwens nog steeds ondertekenen via deze link. Bij de gemeente kwam een stortvloed aan reacties binnen nadat duidelijk werd dat de bomen langs de weg tussen Klaaswaal en het Heinenoord busstation om moeten.

Verkeersveiligheid

De provincie wil de bomen kappen tijdens het groot onderhoud dat aan het einde van het jaar wordt uitgevoerd. Er komen rotondes, kruisingen op de weg worden veiliger gemaakt en het fietspad langs de route wordt vernieuwd en verbreed wordt. De 335 bomen staan in de weg en moeten om voor de verkeersveiligheid.

Lagere snelheid

Inwoners uit Westmaas en Mijnsheerenland hebben zich verenigd in een belangengroep. Een door hen ingeschakelde expert heeft bepaald dat de bomen in elk geval niet ziek zijn. Om te zorgen dat de bomen kunnen blijven staan, oppert de belangengroep om de maximale snelheid op 60 kilometer per uur in te stellen. Dat zeggen zij tegen het AD Hoeksche Waard.

Lees ook:

bomen n489

Op deze plekken langs de N489 worden 335 bomen gekapt

Wanneer ze gekapt worden is nog niet duidelijk, maar dat er 335 van deze flinke jongens om gaan is z...

Dit ga je binnenkort merken van de metamorfose van de N489 bij Mijnsheerenland en Westmaas

De N489 bij Mijnsheerenland en Westmaas krijgt aan het einde van dit jaar een grote onderhoudsbeurt....

Meer over

Nieuws

adv.