Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze opmerkelijke meldingen kreeg de gemeente Hoeksche Waard binnen via Fixi

Door Jasper van Everdingen 14 september 2020

Een losse stoeptegel, kapotte lantarenpaal of misschien wel rondslingeren afval: er zijn genoeg dingen die de aandacht van de gemeente verdienen. Wat voor gekke meldingen maken mede-Hoeksche Waarders in de Fixi-app? Van sinkhole tot schietgeluiden, je checkt het in dit overzicht.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Te weinig huizen

Kreupeleweg, Klaaswaal. Foto: Google Streetview

Vanuit Klaaswaal kreeg de gemeente vorige maand een opvallend melding. Niet over achterstallig groenonderhoud, omgewaaide boom of losse stoeptegel, maar over te weinig huizen. Volgens een bewoner zou het geweldig zijn als aan de Kreupeleweg eens gebouwd mag worden. ‘Heel Klaaswaal staat te springen om een nieuwbouwproject. In heel de Hoeksche Waard wordt gebouwd, maar behalve in Klaaswaal.’ Ook mogen er wel wat winkels bij. ‘De een na de ander is verdwenen en er rest alleen nog een supermarkt’.

Naambord

Plein aan de Voorstraat in Numansdorp. Foto: Google Streetview

Naast de Voorstraat in Numansdorp ligt een plein, maar hoe heet die eigenlijk? Dat vroeg een bewoner in Numansdorp zich bij de gemeente af. ,,Ik dacht dat dit pleintje Flohilplein heette, een naambordje kon ik niet zo vlug ontdekken. Wellicht heb ik het mis of is het naambordje verdwenen.” De gemeente laat weten een straatnaambordje te hebben besteld.

Sinkhole

Fail China GIF by Cheezburger - Find & Share on GIPHY

We kennen de beelden van sinkholes uit het buitenland, waar vanuit het niets grote kruispunten instorten en grote kraters ontstaan. In de Hoeksche Waard hebben we ook last van sinkholes, zij het op kleine schaal. In Mijnsheerenland aan de Lodewijk van Praetstraat werd vorige maand melding gedaan van een weggezakte stoeptegel. Dezelfde avond is er nog een plaat overheen gelegd voor de veiligheid. De gemeente zou vervolgens voor het herstelwerk zorgen.

Lantaarnpaal zonder functie

Ter illustratie. Foto: Shutterstock

Handig, een lantaarnpaal, maar dan moet-ie het natuurlijk wel doen. Volgens een bewoner uit Mijnsheerenland heeft de lantaarnpaal achter zijn huis nog nooit gebrand, laat staan licht gegeven. Hij heeft dan ook het verzoek ingediend de lantaarnpaal te verwijderen.

Stenen weggerold

Everybody Loves Raymond Rock GIF by TV Land - Find & Share on GIPHY

Bij de ingang van de begraafplaats in Goudswaard liggen twee grote keien, in de bocht van de Vaartweg en de Langeweg, om te voorkomen dat voertuigen de binnenbocht kapotrijden. Ze zijn zo groot, dat je ze niet even snel wegrolt. Iemand vond ze kennelijk toch in de weg liggen en heeft ze van hun plaats geschoven, meldt een bewoner. De stenen zijn de berm in geduwd. Opgeruimd staat netjes, moet iemand gedacht hebben.

Schoten

Black And White Gun GIF - Find & Share on GIPHY

Vanmorgen vroeg om 06.00 uur werden bewoners van Zuid-Beijerland opgeschrikt door ‘schoten’. ,,Er wordt nu ook nog geschoten”, aldus de bewoner om 07.22 uur. Waren er jagers bezig? Was er iets ernstigs aan de hand? Of was het iets onschuldigs?

Kippen

Bbc Lol GIF by Acorn TV - Find & Share on GIPHY

Als je in een buitengebied woont, kijk je er niet van op als je koeien, schapen of kippen in je omgeving hoort. Een bewoner van woonwijk De Grienden in Puttershoek merkt dat iemand in de nabijheid sinds een tijdje kippen houdt. ,,Deze maken echter zoveel lawaai – gedurende de dag, maar ook ’s morgens vroeg – dat wij er wakker van worden. Ook als wij binnen zitten met de tv aan en de deuren dicht, horen we de beesten nog steeds.” De gemeente heeft de melding in behandeling.

Ook leuk om te lezen:

‘We kunnen niet zonder deze steun’: dit heeft kinderboerderij De Bokkesprong aan Rabo ClubSupport

Clubs en verenigingen in de Hoeksche Waard zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn de p...

Mag dat: een lekker hoge schutting of heg in je voor- of achtertuin plaatsen?

Een schutting of een heg in jouw tuin plaatsen mag natuurlijk. Maar tot welke hoogte? Een drie meter...

Wat zijn ze schattig! Deze Teddy dwergjes zoeken samen een nieuw thuis

In De Dierenstee wachten nog twee konijnen-duo’s op een nieuw thuis. Freek en Saar zijn een van hen....
bouwafval-container-voor-de-deur-mag-dat

Een uitbouw of nieuwe dakkapel: zo werkt het aanvragen van een bouwvergunning in de Hoeksche Waard

Jouw stekkie is nodig toe aan een make-over. Een likje verf of wat veranderingen aan het interieur z...

7 x feitjes over de Hoeksche Waard waardoor je je ineens oud voelt

Je kent ze wel: van die momenten waarop je je ineens heel bewust bent van je leeftijd… Bijvoorbeeld ...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.