Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

10 x hier is in de Hoeksche Waard niet goed over nagedacht

Door Jasper van Everdingen 25 september 2020

Ken je die kreet: je had maar één taak? Nee? Google maar eens en check dan vooral de afbeeldingen. Je humeur klaart er direct van op. Er kan een hoop misgaan als zaken nogal eh, ondoordacht zijn. Ook in de Hoeksche Waard. We deden een oproep en vroegen Hoeksche Waarders naar situaties waar écht niet over nagedacht is. Uit de vele reacties blijkt dat er een hoop te verbeteren valt. Een greep uit alle suggesties.

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Verkeersdrempel

Verkeersdrempel in Mijnsheerenland. Foto: Google Streetview

Wij zeggen alleen: kijk even goed naar de witte lijnen van de verkeersdrempel. Verder geen uitleg nodig, lijkt ons.

Borden bij de Witte Boerderij

De Witte Boerderij in Blaaksedijk.

Oei, hier had ook iets langer over nagedacht mogen worden… Deze foto nam Indebuurt-lezeres Lies vorig jaar. Inmiddels is het bord van Vuurin op deze ongelukkige plek inmiddels al weer verwijderd.

Recht oversteken met een afwijking

Zoomwijcklaan, Oud-Beijerland. Foto: Google Streetview

Wie in Oud-Beijerland vanaf de Kempenaar de Zoomwijcklaan wil oversteken naar de Wolweversweg of andersom, doet dat natuurlijk via het voetpad. Maar deze oversteekroute heeft een afwijking naar links. Steek je recht over, kom je namelijk op de kruising van de rijbanen terecht. Als je te voet oversteekt, moet je dus onderweg schuin oversteken om bij het voetpad uit te komen. ,,Heel onhandig, onoverzichtelijk en gevaarlijk”, zegt Els. En dat snappen wij.

Let op: dit pad loopt schuin

Ingang van de Albert Heijn in Strijen aan de Kerstraat. Foto: Google Streetview

Sta je je fietstas vol te laden met boodschappen van de Albert Heijn, rolt opeens je winkelwagen in de greppel. Het overkomt klanten bij de Appie in de Kerkstraat in Strijen. De winkelstraat is nog niet zo lang geleden opnieuw bestraat en loopt schuin af naar het midden. Niet heel handig voor als je je boodschappen uit je kar wilt overladen in je fietstas, vindt Margo den Boer.

Drempel is geen zebrapad

Albert Heijn in Strijen. Foto: Google Streetview

We blijven nog even bij de Albert Heijn in Strijen, want aan de andere kant van de supermarkt gaat het ook niet allemaal soepel. Tussen de parkeerplaats en de ingang ligt een normale drempel zoals je die op veel andere plekken ook tegenkomt. Alleen de ligging van deze drempel schept verwarring, merkt Kimberley Roodenburg. ,,Mensen denken dat de hobbel daar een zebrapad is. Super irritant!”

Fietspaden voor het uitkiezen

Sportlaan, Oud-Beijerland. Foto: Google Streetview

Fietspaden genoeg hier in de Sportlaan in Oud-Beijerland, merkt Albert Feuth op. Maar: ,,Welk fietspad dien ik te nemen”, vraagt Natasja van Steensel zich af.

Nekpijnrotonde

Rotonde N217 bij Oud-Beijerland. Foto: Google Streetview

Een situatie die velen zullen herkennen: vanuit de richting A29 rij je over de N217 naar Oud-Beijerland en bij de rotonde neem je de aparte rijstrook naar het industrieterrein. Maar anderen die rechtdoor gaan en pas op de rotonde afbuigen naar het industrieterrein, snellen vervolgens voor je langs terwijl jij rustig voor de haaientanden van de Jan van der Heijdenstraat wacht. Om goed in te schatten of er uit je rug dus verkeer aankomt, moet ver over je schouder naar links kijken. ,,Een aardige nekkenkraker”, noemt Patrick Prins dat.

Nog altijd geen fietspad

Korteweg, Zuid-Beijerland. Foto: Google Streetview

Je denkt: het kan niet. Maar het is al jaren aan de orde van de dag: fietsers en forenzen die op de Korteweg bij Zuid-Beijerland langs elkaar heen rijden. ,,Er zou al jaren geleden een veiligere oplossing komen voor de fietsers, maar tot op heden rijden fietsers daar nog gewoon op de rijbaan met de vele auto’s die daar rijden”, uit Rianne Schravesande haar zorgen. ,,En er wordt zeker niet altijd rustig gereden…” Deze week meldden onze collega’s van het AD dat het waterschap rode fietssuggestiestroken wil aanleggen.

Ruim baan

Scheepsmakershaven, Oud-Beijerland. Foto: Google Streetview

Op de Scheepsmakershaven in Oud-Beijerland heb je nog eens echt ruim baan. Als je met je auto op dit verkeersplein aankomt, heb je het idee dat je in een botsauto zit en midden op de baan rijdt, met het gevoel dat er van alle kanten andere botsauto’s op je af komen. Een paar lijnen aanbreken op het wegdek zou misschien helpen.

Voetpad of rijbaan?

Laningpark, Oud-Beijerland. Foto: Bas in ’t Veld

Bas in ’t Veld constateert dat een voetpad in het Laningpark in Oud-Beijerland niet alleen voor voetgangers is. ,,Stel: je hebt een voetpad aangelegd, bedoeld voor voetgangers. Maar je wilt dit pad ook gebruiken voor een rondje surveilleren door bijvoorbeeld de politie of de eigen gemeentediensten. Het past niet, maar dat geeft niet. Je rijdt gewoon elke week een paar keer de boel onder de modder en laat diepe sporen na. Het pad aanpassen is niet de bedoeling.” Hier moet duidelijk beter over nagedacht worden.

Lees ook:

Ze zijn er weer: overal spinnen in de Hoeksche Waard

Als je bang bent voor spinnen zijn dit ongetwijfeld zware tijden voor je. Zo’n dikkerd die in één na...
pmd-zakken-plastic-afval-inzamelen

Herkenbaar! 6 x afvalfrustraties in de Hoeksche Waard

De container van de buurvrouw een hele week voor jóuw huis, grofvuil gedumpt naast de container of v...

Leuk! Mondkapjes met een knipoog naar het Hoeksche Waards dialect en zo kom je eraan

Ga je met de bus of trein op pad, dan ben je verplicht om een mondkapje te dragen. En als je die dan...

Mag dat: wanneer je maar wilt glas in de glasbak gooien?

Tijdens het doorspitten van de gloednieuwe gemeentegids kwamen we een aantal opmerkelijke regels teg...

Wauw! Deze krantenbezorger deed tot zijn 90ste elke ochtend trouw zijn ronde

De Hoeksche Waard is een markante krantenbezorger armer. Na veertig jaar trouwe dienst heeft Henk va...

Deze opmerkelijke meldingen kreeg de gemeente Hoeksche Waard binnen via Fixi

Een losse stoeptegel, kapotte lantarenpaal of misschien wel rondslingeren afval: er zijn genoeg ding...
Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

adv.