Oei! Deze autohandelaren uit Strijen zagen we in Opgelicht

Door Rosanne Buitendijk 5 december 2018

In het televisieprogramma Opgelicht zagen we gisteren ineens twee jonge Strijenaren met dubieuze autobedrijven terug. De twee runnen de autowebsites jouw-eerste-auto.nl en debestedealvooruwauto.nl waar je als particulier je auto kunt verkopen, maar het regent klachten van gedupeerde verkopers. 

Via de website debestedealvooruwauto.nl kun je je auto aanmelden als je deze wilt verkopen. Maar voor je het weet kun je niet meer terug en wordt er met annuleringskosten en boeteclausules gezwaaid als je van de verkoop af wilt zien, volgens gebruikers van de site.

250 kilometer rijden voor €100

In de uitzending van Opgelicht komen een aantal particuliere autoverkopers aan het woord. Zij vertellen allemaal een bod op hun auto te hebben geaccepteerd, waarna de opkopende garage ineens allerlei gebreken aan de auto constateert. Resultaat? Een veel lager bod. De verkoop afblazen kan zogenaamd niet meer, of je moet een torenhoog bedrag aan annuleringskosten betalen. Eén jongeman voelde zich gedwongen zijn stokoude auto waar hij nog maar €150 voor zou krijgen, naar de garage in Strijen te rijden – een ritje van 250 kilometer enkele reis. In Strijen kreeg hij zelfs nog maar €100 voor de auto, omdat de wagen klaar zou zijn voor de sloop. Niet veel later wordt de auto op de site te koop aangeboden voor €1250.

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij zouden ons dan ook flink opgelicht voelen. Volgens de uitzending was er nog meer niet in de haak. Op de autowebsites prijkte bijvoorbeeld onterecht het Bovag logo. En de positieve reviews die het bedrijf kreeg? Allemaal van nepprofielen met foto’s van bekende sterren zoals Bradley Cooper.

Weerwoord

Eén van de Strijenaren mag zich tegen alle beschuldigen verweren. “Er worden een paar duizend auto’s bij ons aangemeld en het merendeel gaat gewoon goed. Als de auto goed is aangemeld en eerlijk beschreven is, krijgen die mensen gewoon het bedrag dat afgesproken is,” horen we onder meer.

Wil je het fragment zelf terugzien? We zochten het natuurlijk even voor je op zodat je zelf kunt oordelen:

adv.