Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwsoverzicht: eindelijk een verkeerslicht en drugsinval in Numansdorp

Door Rosanne Buitendijk 18 september 2020

Voor wie doordeweeks veel te druk is met van alles en nog wat, zetten wij het belangrijkste en/of opvallendste nieuws over ons eiland op een rijtje. Dit gebeurde er van 13 tot 18 september in de Hoeksche Waard.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Drugsinval in Numansdorp

Tijdens een grote, internationale actie tegen een drugsbende, zijn er woensdagochtend vroeg twee invallen geweest in Numansdorp. Dat meldt het AD. Het gaat om twee autobedrijven van dezelfde eigenaar aan de Industriestraat in Numansdorp.

De politie is nog bezig met het onderzoek en doet voorlopig daarom geen uitspraak over specifieke aanhoudingen of beslagleggingen. Tijdens de actie waren bijna duizend agenten in verschillende landen actief. In Nederland zijn elf personen aangehouden.

Eindelijk een verkeerslicht

Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Na drie weken tobben, heeft het kruispunt bij Mijnsheerenland vanaf dit weekend weer een werkend verkeerslicht. En dat is wel zo veilig, aangezien het steeds iets langer donker is ’s ochtends en veel scholieren hier moeten oversteken.

Burgemeester geïnstalleerd

Foto: RW Fotografie

Hij is natuurlijk al een poos aan het werk, maar deze week is burgemeester Bram van Hemmen dan eindelijk officieel geïnstalleerd. Zijn echtgenote Claudia mocht de ambtsketting omhangen. Normaal zou de plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad dat doen, maar met 1,5 meter afstand zou dat eerder een soort ringwerpen worden.

Van Hemmen legde de eed af en hield een installatierede. Onder de genodigden waren onder meer  burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Dordrecht en voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid Wouter Kolff.

Schoolklas thuis vanwege een coronabesmetting

Er komen helaas elke dag nog coronabesmettingen bij in de Hoeksche Waard. Groep zes van basisschool De Meerwaarde in Strijen was afgelopen week noodgedwongen thuis omdat bij één van de klasgenoten het coronavirus is vastgesteld, meldt het AD Hoeksche Waard.

Ook één van de personeelsleden van tapperij  De Platte Reedijk heeft het virus te pakken. De tapperij gaat op eigen initiatief daarom pas op donderdag 24 september weer open.

de platte reedijk heinenoord

Tijdelijk gesloten: De Platte Reedijk sluit deuren wegens positieve coronatest onder personeel

Net nu er een zomerse week met volop terrasweer aanbreekt, heeft De Platte Reedijk besloten om de za...

Aantal Hoeksche Waarders met corona: dit is de actuele status

In een week tijd zijn 8.265 Nederlanders positief getest op het coronavirus. 34 daarvan komen uit de...

Bezorger (90) stopt na 40 jaar met krantenwijk

We sluiten af met een verhaal met een glimlach. De negentigjarige Henk van den Boogaard bezorgde maar liefst 40 jaar lang de ochtendkranten in Mookhoek. Elke ochtend stond hij om half 4 op om met veel plezier aan zijn bezorgronde te beginnen. Helaas laat zijn gezondheid dat nu niet langer toe. Lees dit mooie verhaal hieronder.

Wauw! Deze krantenbezorger deed tot zijn 90ste elke ochtend trouw zijn ronde

De Hoeksche Waard is een markante krantenbezorger armer. Na veertig jaar trouwe dienst heeft Henk va...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Hoeksche Waard.

Meer over

Nieuws

adv.