Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe dienstregeling 2020: de nachtbus in de Hoeksche Waard breidt uit

Door Ilona Boekhout 21 november 2019

Vanaf 15 december gaan de bussen in de Hoeksche Waard volgens de nieuwe dienstregeling van Connexxion rijden. Goed nieuws: de nachtlijn breidt uit, maar er veranderen ook een aantal dingen. 

Nachtlijn 867 en 860 Rotterdam – Hoeksche Waard

Nachtlijn 867 gaat tussen Rotterdam Centraal en de Hoeksche Waard twee ritten rijden: rit 1 vertrekt om 02:30 uur vanaf Rotterdam CS naar Puttershoek, Maasdam en Strijen. Rit 2 vertrekt om 04:30 uur vanaf Rotterdam CS naar Puttershoek, Maasdam, Strijen, Numansdorp, Klaaswaal, Westmaas en Mijnsheerenland.

Ook goed nieuws voor de al bestaande nachtlijn 860: de rit wordt uitgebreid. Nu rijdt de nachtlijn om 04:30 alleen tussen Rotterdam CS en Oud-Beijerland, maar vanaf 15 december rijdt deze bus vanaf Oud-Beijerland ook door naar Nieuw-Beijerland, Piershil en Goudswaard.

Lijn 180 Heinenoord Busstation – Barendrecht

Lijn 180 verandert in scholierenlijn 680. Op deze lijn vinden grote veranderingen plaats. In de middag en avond vervallen er ritten, maar ook tijdens de schoolvakanties en bijzondere dagen zoals Bevrijdingsdag en de dag na Hemelvaart wordt er niet meer gereden. Het alternatief is reizen via Rotterdam Zuidplein met RET lijn 84/184 en Connexxion lijn 166 naar Heinenoord Busstation.

Lijn 666 Maasdam – Oud-Beijerland Scholengemeenschap

Scholierenlijn 666 krijgt een extra rit in de ochtend en in de middag. Deze ritten rijden in aansluiting op het derde lesuur en einde van het vijfde lesuur van Scholengemeenschap Willem van Oranje locatie Poortwijk.

Lijn 166 en 176 Rotterdam – Dordrecht

Lijn 166 rijdt voortaan via de Smidsweg in ’s-Gravendeel en niet meer via de Mijlweg. Reizigers krijgen daardoor een snellere verbinding naar Rotterdam en Dordrecht. De haltes Rotonde en Mijlweg vervallen: vervangende haltes zijn Weegje en Smidsweg, zie onderstaande foto. Lijn 176 wordt ook ingekort: de rit die om 17.16 uit Rotterdam vertrekt, rijdt tot ’s-Gravendeel en niet verder door naar Dordrecht. Reizigers kunnen gebruik maken van lijn 166 Rotterdam – Dordrecht.

nieuwe dienstregeling bussen 2019 OV openbaar vervoer Hoeksche Waard Connexxion
Foto: Connexxion

Hier kun je de nieuwe dienstregeling in de Hoeksche Waard bekijken.

Lees ook:

Ook overdag omrijden: dit merk je vanaf maandag van de werkzaamheden aan de N489

Komende week moet je ook overdag omrijden vanwege de werkzaamheden aan de N489 tussen Klaaswaal en M...

Buschauffeur Martin maakte zijn laatste rit: ‘Ik haalde graag een geintje uit’

We gaan niet iedereen die met pensioen gaat interviewen, maar bij de leukste buschauffeur van de Hoe...

Zo gaat het nieuwe busstation en winkelcentrum Zuidplein eruit zien

Rotterdam Zuidplein wordt flink opgeknapt.  Tot 2021 wordt er nog druk verbouwd in winkelcentrum Zui...

 

  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Hoeksche Waard.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.