Van cadeau- tot barbershop: dit zijn de nieuwste winkels en horecazaken in de Hoeksche Waard

In de Hoeksche Waard schieten nieuwe winkels en (horeca)zaken de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond. Het is amper bij te houden hoeveel hotspots erbij komen om een drankje te doen, cadeaus en lekkers te shoppen of om al die verwennerij er weer af te zweten. Daarom maken wij het overzichtelijk en zetten we ze hier op een rij!

INN – The Label

Kim Mast (l) en Cherique Kranendonk bij hun kleurrijke badjassen. Foto: Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Ze komen uit Strijen en willen de badjassenbrache bestormen met badjassen die wél sexy zijn. Kim Mast en Cherique Kranendonk hebben daarom INN – The Label opgericht. INN staat voor ‘Im not naked’, een naam die ondeugende lachjes op gezichten tovert. ,,De tijd dat je niet heel flatteus in een badjas moet rondlopen, is echt voorbij”, vertelden zij het AD. Ze omschrijven hun jassen als kleurrijk, handgeverfd en met urban design.

Meer info op de site van INN – The Label.

Het Postkantoor, Oud-Beijerland

Grand café Het Postkantoor. Foto: indebuurt

Terug in Oud-Beijerland, terug op de plek waar zij elkaar ruim 20 jaar geleden voor het eerst ontmoetten, laten Rody en Marjolein van Staten oude tijden herleven. Het (Oude) Postkantoor, in het voormalige pand van Diggels, is terug en dat maakt wat los in het dorp. Het opgeknapte gebouw uit 1775, met een sfeervolle, ruime achtertuin met terras, is een ware trekpleister.

 • Rody en Marjolein laten met Het Postkantoor oude tijden herleven: ‘Hartverwarmende reacties’

  Terug in Oud-Beijerland, terug op de plek waar zij elkaar ruim 20 jaar geleden voor het eerst ontmoetten, laten Rody…

Het Postkantoor

West-Voorstraat 22, 3262 JP Oud-Beijerland

Nu gesloten

Meer informatie

Easy Active Studio, Goudswaard

De nieuwe sportstudio in Goudswaard. Foto: Easy Active

Fitnessketen Easy Active heeft in september zijn eerste onbemande vestiging in de Hoeksche Waard geopend. Je vindt de nieuwe sportstudio in Goudswaard. Geen excuus dus meer voor inwoners van het dorp (en van omliggende plaatsen) om niet te sporten. Zij kunnen nu gewoon in de buurt aan hun fitheid of spieren werken. 17 uur per dag, zeven dagen in de week.

 • Zweten maar! Fitnessen kan nu ook in Goudswaard in deze nieuwe sportstudio

  Misschien is het je al opgevallen: fitnessketen Easy Active heeft op 25 september in de Hoeksche Waard zijn eerste onbemande…

Easy Active Studio Goudswaard

Polderboom 1, 3267BH Goudswaard

Nu geopend

Meer informatie

Crea-Fleur Groenwereld, Heinenoord

Leon Melissant (links) en Jeroen van den Berg hebben een pop-upconcept uitgebouwd tot een echte winkel waar zij decoraties en bloemen verkopen. Foto: Jeffrey Groeneweg/Qphoto

De een was entertainer, de ander bloemist in rouwbloemstukken. De coronacrisis bracht Jeroen van den Berg van artiestenbureau JB Productions en Leon Melissant van Crea-Fleur bij elkaar, ze bundelden hun krachten en dat bracht een bijzonder pop-upconcept voort: Crea-Fleur Groenwereld. Dat werd zo’n succes dat hun bedrijf is uitgegroeid tot een per 1 oktober geopende echte winkel in Heinenoord. Met bloemen, planten en decoraties. Lees er meer over bij het AD.

Crea-Fleur Groenwereld

Nijverheidsweg 33, 3274 KJ Heinenoord

Nu gesloten

Meer informatie

Lekker & Leuk, Oud-Beijerland

Lekker & Leuk in Oud-Beijerland. Foto: indebuurt

Bij het woord cupcakes wisten we al genoeg: wij moeten naar Lekker & Leuk toe! Een spiksplinternieuwe cadeau- en verwenwinkel in de Veilingpassage in Oud-Beijerland. Naast cupcakes om van te watertanden vind je er ook allerlei producten van lokale ondernemers, woonaccessoires, cadeaupakketjes en nog veel meer. Kortom: je vindt er altijd wel iets leuk of iets lekkers.

 • Charlotte en Ashley openen cadeau- en verwenwinkel Lekker & Leuk: ‘Droom die uitkomt’

  Een nieuwe winkel met allerlei streekproducten en waar je altijd wel iets leuks of lekkers vindt. Kijk, daar worden wij…

Lekker & Leuk

Veilingspassage 5, 3262 SX Oud-Beijerland

Nu gesloten

Meer informatie

Het Kippenhok, Klaaswaal

Foto: Café Het Kippenhok

Voorstraat 27 heeft weer een nieuwe horecabestemming gekregen. In het pand dat bij veel Hoeksche Waarders herinneringen oproept aan café ’t Stoepie, of aan een van de vele andere kroegen die er later in hebben gezeten, is nu café Het Kippenhok geopend. Inderdaad, een plek waar van eigenaresse Marion Müller lekker gekakeld mag worden. Gewoon ouderwetse gezelligheid, met een bakkie koffie of biertje erbij.

Café Het Kippenhok

Voorstraat 27, 3286 AX Klaaswaal

Nu gesloten

Meer informatie

Anytime Fitness, Numansdorp en Puttershoek

Anytime Fitness in Numansdorp. Foto: Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Nog niet open, maar wel in aantocht: een tweede fitnessschool van Anytime Fitness in de Hoeksche Waard. Numansdorp had eerder dit jaar de primeur, in de voormalige bibliotheek aan de Wethouder van der Veldenweg. Als het bestemmingsplan rond is en de verbouwing afgerond, opent de grootste sportschoolketen ter wereld ook een locatie in Puttershoek, schrijft het AD. Die komt in cultureel centrum De Drie Lelies.

 • Sportmaatjes Johnnie en Chen runnen nieuwe sportschool in Numansdorp: ‘Plezier staat op één’

  Ze delen een passie voor fitness én komen beiden uit een ondernemersfamilie. Niet gek dus dat Johnnie Kwok en Chen…

  Chen en Johnnie van Anytime Fitness Numansdorp

Anytime Fitness Numansdorp

Wethouder van der Veldenweg 5A, 3281 AN Numansdorp

Nu geopend

Meer informatie

Fleurs Kantine, Oud-Beijerland

Fleur in haar nieuwe vestiging op de manege van Hippisch Centrum Hoeksche Waard in Oud-Beijerland. Foto: Amber de Jong/Ambytious

Van knus afhaalhoekje naar twee horecavestigingen. Fleur van Dongen, bekend van haar café en gezonde takeaway op de Molendijk in Oud-Beijerland, breidt haar onderneming uit en opent binnenkort een tweede locatie in het dorp: Fleurs Kantine. Ze neemt het grand café van Hippisch Centrum Hoeksche Waard over. Daarmee wordt FLEURS naast een afhaalzaak ook een restaurant.

 • Fleur breidt haar takeaway uit en opent hier een tweede vestiging: ‘Wordt meer een restaurant’

  Van knus afhaalhoekje naar twee horecavestigingen. Fleur van Dongen, bekend van haar café en gezonde takeaway op de Molendijk in…

FLEURS

Molendijk 61, 3262 AJ Oud-Beijerland

Nu gesloten

Meer informatie

De Kringloods, ‘s-Gravendeel

Foto: De Kringloods

Waar Marja van der Linden met haar winkel in tweedehandsgoederen stopte, ging een deur verder aan de Kerkstraat De Kringloods open. Zo behoudt ‘s-Gravendeel een grote kringloopwinkel met betaalbare gebruikte spullen. En ook de enthousiaste dames van deze (Christelijke) stichting schenken de opbrengst van de verkochte spullen aan goede doelen.

De Kringloods

Kerkstraat 23, 3295 BD 's-Gravendeel

Nu gesloten

Meer informatie

Vice Versa Hoeksche Waard, Numansdorp

Patricia van der Linden in haar nieuwe zaak. Foto: Vice Versa Hoeksche Waard

Op zoek naar een nieuwe uitdaging trok Patricia van der Linden in 2003 de stoute schoenen aan en begon toen voor zichzelf als thuiskapster. Achttien jaar later is haar klantenbestand zo gegroeid dat de Numansdorpse in haar dorp een eigen kapsalon opent.

Vanaf 9 november zijn heren en dames welkom bij Vice Versa Hoeksche Waard voor de nieuwste trends. Je vindt haar in zorgcentrum Alerimus De Buitensluis.

 • De werkplek van thuiskapster Patricia: ‘Ik hoor soms nieuwtjes die ik nog niet door mag vertellen’

  Elke week laten we een leuke werkplek in de Hoeksche Waard zien. Deze week is dat de werkplek van Patricia…

  Thuiskapster Hoeksche Waard Patricia van der Linden

Vice Versa kapper

Bernhardstraat 25, 3281 BC Numansdorp

Nu gesloten

Meer informatie

Chocolin, Oud-Beijerland

Linda Veldman in haar nieuwe chocoladewinkel Chocolin in Oud-Beijerland. Foto: Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Een nieuwe chocolaterie is altijd een aanwinst, dus zijn wij (en heel veel anderen) blij met Chocolin! Dit chocoladeparadijs van Linda Veldman maakt dat er altijd een goede reden is om in Oud-Beijerland boodschappen te doen, toch? Je vindt Chocolin aan de Oost-Voorstraat, in de voormalige thuiszorgwinkel van Zorgwaard. In de chocoladewalhalla ruik je niet alleen de producten die worden gemaakt, je ziet het ook door een glazen wand voor je neus gebeuren.

 • Oelala! In Oud-Beijerland opent een winkel met heel veel chocolade en daar wil je bij zijn

  Ligt er standaard een reep chocolade in jouw voorraadkast en vind je het leuk om anderen te verrassen met chique…

Chocolin

Oost-Voorstraat 47, 3262 JG Oud-Beijerland

Nu gesloten

Meer informatie

Discos Record Shop, Strijen

De nieuwe platenzaak van Foort de Kreek in Strijen.

Als vinyl weer hip is en je bent zelf gepassioneerd verzamelaar van vinyl bent én je woont in een huis met een winkelbestemming, dan begin je toch een eigen platenzaak aan huis? Dat deed Strijenaar Foort de Kreek in september dus ook. In het pand aan de Bosweg 17B verkoopt hij uitsluitend maxisingles op vinyl. Die zijn elder een ondergeschoven kindje, vertelde hij het AD. Ook een deel van zijn enorme verzameling staat in de winkel.

Discos Record Shop

Bosweg 17B, 3291 AD Strijen

Nu gesloten

Meer informatie

Schaar & Co, Strijen

Remco Kallwaard van Schaar & Co. Foto: Victor van Breukelen

We blijven in Strijen, want daar zet Remco Kallewaard een familietraditie voort. Met barbershop Schaar & Co keert hij terug in het kappersvak dat zijn overleden vader Gert verderop in het dorp tientallen jaren uitoefende. In de tussenliggende periode werkte Remco in de zakelijke dienstverlening. Dat zijn oom vaak tegen hem zei ‘Hou je scharen scherp’ heeft hij altijd onthouden, vertelde hij het AD. Nu is hij terug als herenkapper en barbier.

Schaar & Co

Kerkstraat 11, 3291AJ Strijen

Nu gesloten

Meer informatie

Hairview, Puttershoek

De nieuwe kapperszaak in Puttershoek: Hairview. Foto: indebuurt

Een wisseling van de wacht in Puttershoek. Na een periode van ruim 40 jaar is BiBi Kappers uit het straatbeeld verdwenen. Eigenaresse Loes Lewis, die heel het dorp wel een keer heeft geknipt, is met welverdiend pensioen. Haar kapperszaak op het Oranjeplein is overgenomen door een andere (regionaal) gevestigde naam in kappersland: Hairview. Het altijd kappers in het zo is dus wel gelijk gebleven.

Hairview Puttershoek

Oranjeplein 10, 3297CV Puttershoek

Nu gesloten

Meer informatie

Mahoe

Foto: Anouk van Steenselen

We kennen haar natuurlijk als Hoeksche Mama, maar Anouk van Steenselen runt tegenwoordig ook Mahoe: een webshop met duurzame en biologische producten voor jonge gezinnen. Mahoe is afgeleid van Hoeksche Mama, met de lettergrepen opgedraaid. Wat zoal in de online winkel verkrijgbaar is? Denk aan houten en vilten speelgoed, zoutlampen en verzorging voor baby en mama.

Meer info op de site van Mahoe.

 • Anouk start duurzame webshop voor jonge gezinnen: ‘Ik verkoop alleen producten waar ik achter sta’

  Toen Anouk van Steenselen haar eerste kind kreeg, kocht ze voornamelijk plastic speelgoed. Maar bij haar tweede, en inmiddels derde…

Bistrot Le Gris, Strijen

Bistrot Le Gris in Strijen. Foto: indebuurt

Een Franse wijn, een broodje brie, of gewoon een pannenkoek: je haalt het nu op Boompjesstraat 5a in Strijen. Daar heeft Maurice van der Hoek, net als eerder in Barendrecht, een Franse lunchroom geopend: Bistrot Le Gris. De nieuwe huiskamer van Strijen. Gewoon, gezellig. Hier kan ik met mijn vriendin, dochter en buurvrouw naartoe. En je eet hier verse producten van de plaatselijke slager, groenteboer en bakker.”

 • Oui! Maurice volgt zijn hart en begint Franse lunchroom in Strijen: ‘Huiskamer van het dorp’

  Een Franse wijn, een broodje brie, of gewoon een pannenkoek: je haalt het straks op Boompjesstraat 5a in Strijen. Daar…

Bistrot Le Gris

Boompjesstraat 5, 3291 AA Strijen

Nu gesloten

Meer informatie

Tax & Finance Hoeksche Waard, ‘s-Gravendeel

Goed nieuws voor al die nieuwe startende ondernemers in de Hoeksche Waard die hun tijd en energie hard nodig hebben voor de groei van hun bedrijf: er is een nieuw administratiekantoor waar jij jouw tijdrovende boekhouding uit handen kan geven. Tax & Finance Hoeksche Waard heet de onderneming van Kim Sint Nicolaas en Marion Brobbel in ‘s-Gravendeel. Je vindt ze in het voormalige pand van 2e Hands een 2e Kans.

Tax & Finance Hoeksche Waard

Kerkstraat 21A, 3295 BD 's-Gravendeel

Nu gesloten

Meer informatie

Overzicht niet compleet?

Zijn we een winkel of horecazaak vergeten? Geef het door! Mail naar [email protected] of klik hieronder op ‘Foutje gezien?’. Dan voegen we die ondernemer alsnog aan dit lijstje toe!

 • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Hoeksche Waard.

Meer in deze categorie

Nieuw in Hoeksche Waard

Ga naar “Nieuw in Oud-Beijerland: hier wacht de helpende hand voor je vastgeroeste lijf of blessure”

Nieuw in Oud-Beijerland: hier wacht de helpende hand voor je vastgeroeste lijf of blessure

Ga naar “Een overzicht: deze Hoeksche ondernemers openden of sloten hun deuren in 2021”

Een overzicht: deze Hoeksche ondernemers openden of sloten hun deuren in 2021

Ga naar “Charlotte en Ashley openen cadeau- en verwenwinkel Lekker & Leuk: ‘Droom die uitkomt’”

Charlotte en Ashley openen cadeau- en verwenwinkel Lekker & Leuk: ‘Droom die uitkomt’

In onze gids

Ga naar “Restaurant De Batterij”

Restaurant De Batterij

 • Sassedijk 6a
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Restaurant de Batterij

Nu gesloten

Ga naar “Meiden van de Keuken”

Meiden van de Keuken

 • het Hof
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “‘T Land van Wale”

‘T Land van Wale

 • Hofweg 1
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
land van wale restaurant heinenoord

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Satisfyer van € 49,95 voor € 24,98”

Satisfyer van € 49,95 voor € 24,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “Dekbedovertrek 4-seizoenen vanaf”

Dekbedovertrek 4-seizoenen vanaf

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “Mentos kauwgom en Smint 1+1 gratis, vanaf € 2,09”

Mentos kauwgom en Smint 1+1 gratis, vanaf € 2,09

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “AH Ongebrande noten met Nutri-Score A en B 2e halve prijs, vanaf € 2,23”

AH Ongebrande noten met Nutri-Score A en B 2e halve prijs, vanaf € 2,23

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “AH Maaltijd-verspakketten 25% korting, vanaf € 3,74”

AH Maaltijd-verspakketten 25% korting, vanaf € 3,74

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 30 januari 2022

Vacatures

Ga naar “Inpak- en bakkerijmedewerkers”

Inpak- en bakkerijmedewerkers

 • Banketbakkerij van Strien
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Verkoopmedewerker”

Verkoopmedewerker

 • Slagerij van Tol
 • Parttime
Slagerij Van Tol Mijnsherenland

Topper

Ga naar “Zaterdaghulp”

Zaterdaghulp

 • Slagerij van Tol
 • Parttime
Slagerij Van Tol Mijnsherenland

Topper