Binnenkijken bij de gloednieuwe Yogabarn: ‘Hier kom je echt tot rust’

Nancy, Eveline en Mandy zorgen dat je tot rust komt. Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Er zijn in de Hoeksche Waard verschillende plekken waar je kunt yogaën, maar de mooiste is misschien wel de gloednieuwe Yogabarn in ‘s-Gravendeel. Dit is niet zomaar een yogaschool, maar een walhalla van rust en ontspanning. “Ik wilde een plek maken -met meer dan alleen yoga- waar je graag en vaak wilt zijn. Ik ben ontzettend trots op wat we hebben neergezet,” vertelt Yogabarn oprichtster Eveline Vos.

Het pand aan de Molendijk was voorheen een sportschool en is nu getransformeerd in een soort moderne schuur (‘barn’) waar de grote, lichte ruimte voor yogalessen de eyecatcher is. Samen met collega Kim geeft Eveline hier afwisselend yogalessen. Maar in de Yogabarn kun je ook vergaderen, workshops volgen en stress en pijnklachten te lijf gaan.

Yogabarn

“Het idee voor zo’n plek bleef in mijn hoofd rondspoken,” vertelt Eveline, die als yogaliefhebber een opleiding volgde tot docent aan de Nieuwe Yoga School. Of ze dan ook zelf een yogaschool wilde beginnen, daar was ze nog niet eens over uit. “Maar dit pand kwam te koop en mijn vriend en ik zagen de potentie, ook al zou het héél veel werk zijn.” Er volgen heel wat gesprekken en ja, er waren twijfels. Maar er kwamen ook elke dag nóg meer ideeën en plannen bij. Toen kwam de dag dat Eveline de letters ‘yogabarn’ cadeau kreeg van haar vriend. “Ik heb het pand gekocht, zei hij. Dat was precies het duwtje dat ik nodig had. De dromen werden omgezet in een concreet plan met dit als resultaat.”

Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Goed beginnen

Er volgde een complete transformatie van het pand, dat nu heel ruimtelijk en licht oogt. “Ik wilde het gelijk goed doen. Zo hebben we vloerverwarming, want bij sommige vormen van yoga lig je lang stil op je matje. Dan is een koude vloer niet fijn. Maar we hebben ook geïnvesteerd in een heel goed luchtverversingssysteem, wat nu natuurlijk heel actueel is. Schone lucht en zuurstof zijn heel belangrijk, aangezien je ademhaling onderdeel is van yoga.”

Geen gehaast

Yoga is ontspanning en verzorging voor de geest. Een ontspannen, natuurlijke uitstraling is dan ook precies wat Eveline voor ogen had. Daarom is er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, een moswand van écht levend mos en lichte kleuren. Als je binnenstapt, voel je je gelijk al een stukje minder gehaast.

Evenwicht

Eigenlijk zou de Yogabarn al rond april open gaan, maar de reden van uitstel was natuurlijk corona. “Ik had alvast buiten lessen kunnen geven, maar dat voelde niet als een goed begin. Dan liever even wachten en vanaf deze maand écht goed van start,” vertelt Eveline, die hiervoor werkte als fulltime office-manager, maar dat nu nog één dag in de week doet. “Dat wil ik eigenlijk niet opgeven, want vind de combinatie van het bedrijfsleven en de Yogabarn heerlijk. Het houdt elkaar goed in evenwicht,” zegt ze met een glimlach.

Moment voor jezelf

Eveline werkt binnen de Yogabarn samen met Mandy Verkerk en Nancy de Vos, die allebei in het pand een praktijk hebben. Nancy is als masseur en therapeut expert in pijnklachten. Mandy is psycholoog en specialist in traumaverwerking en de regie terugnemen over je leven. Mandy: “We vullen elkaar perfect aan. Yoga leert je naar je lichaam te luisteren. Maar soms heb je daar wat meer voor nodig. We zijn vaak gewend signaleren te negeren en altijd maar door te gaan. Maar je lichaam vertelt het echt als er iets is. Bij een burnout krijg je last van je lijf. Zere spieren, je bent moe. Je lichaam zegt stop, maar soms besef je je dat te laat.”

Eveline vult aan: “Als iemand bij yoga zegt: ik heb al jarenlang last van mijn rechterknie, weet ik zeker dat Nancy kan helpen. Je wordt hier gehoord. De Yogabarn is een plek waar je naartoe komt als je behoefte hebt aan ontspanning. Je mag hier ook gerust binnenlopen voor alleen een kopje thee en een moment voor jezelf. Dat is alleen maar mooi.”

Zin om een kijkje te nemen? Op zaterdag 11 en 18 juli kun je tussen 10.00 en 12.00 uur gewoon even binnenlopen. Tijdens de officiële openingsweek van 1 t/m 4 september kun je elke dag gratis meedoen aan diverse workshops. 

Yogabarn

Molendijk 61c, 3295 LD 's-Gravendeel

Meer informatie

Yogabarn

Molendijk 61c, 3295 LD 's-Gravendeel

Meer informatie

Yogabarn

Molendijk 61c, 3295 LD 's-Gravendeel

Meer informatie

Meer in deze categorie

Nieuw in Hoeksche Waard

Ga naar “Nieuw in Oud-Beijerland: hier wacht de helpende hand voor je vastgeroeste lijf of blessure”

Nieuw in Oud-Beijerland: hier wacht de helpende hand voor je vastgeroeste lijf of blessure

Ga naar “Een overzicht: deze Hoeksche ondernemers openden of sloten hun deuren in 2021”

Een overzicht: deze Hoeksche ondernemers openden of sloten hun deuren in 2021

Ga naar “Van cadeau- tot barbershop: dit zijn de nieuwste winkels en horecazaken in de Hoeksche Waard”

Van cadeau- tot barbershop: dit zijn de nieuwste winkels en horecazaken in de Hoeksche Waard

In onze gids

Ga naar “Restaurant De Batterij”

Restaurant De Batterij

 • Sassedijk 6a
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Restaurant de Batterij

Nu gesloten

Ga naar “Meiden van de Keuken”

Meiden van de Keuken

 • het Hof
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “‘T Land van Wale”

‘T Land van Wale

 • Hofweg 1
 • Restaurants en horeca
 • 11:00 - 01:00
land van wale restaurant heinenoord

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Satisfyer van € 49,95 voor € 24,98”

Satisfyer van € 49,95 voor € 24,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “Dekbedovertrek 4-seizoenen vanaf”

Dekbedovertrek 4-seizoenen vanaf

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “Mentos kauwgom en Smint 1+1 gratis, vanaf € 2,09”

Mentos kauwgom en Smint 1+1 gratis, vanaf € 2,09

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “AH Ongebrande noten met Nutri-Score A en B 2e halve prijs, vanaf € 2,23”

AH Ongebrande noten met Nutri-Score A en B 2e halve prijs, vanaf € 2,23

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “AH Maaltijd-verspakketten 25% korting, vanaf € 3,74”

AH Maaltijd-verspakketten 25% korting, vanaf € 3,74

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 30 januari 2022

Vacatures

Ga naar “Zaterdaghulp”

Zaterdaghulp

 • Slagerij van Tol
 • Parttime
Slagerij Van Tol Mijnsherenland

Topper

Ga naar “Verkoopmedewerker”

Verkoopmedewerker

 • Slagerij van Tol
 • Parttime
Slagerij Van Tol Mijnsherenland

Topper