Net binnen: Peter van der Velden stopt als burgemeester van de Hoeksche Waard

Door Rosanne Buitendijk 12 maart 2019

Ja, zijn burgemeesterschap was een tijdelijke klus, maar zo tijdelijk was niet de bedoeling. De eerste burgemeester van de Hoeksche Waard, Peter van der Velden, stopt ermee. Hij heeft diabetes en doet dit op medisch advies.

“Met tegenstrijdige gevoelens en pijn in het hart heb ik de commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit, gemeld dat ik vanwege mijn gezondheid mijn functie als waarnemend burgemeester van de Hoeksche Waard neer moet leggen,” zo informeerde Van der Velden de gemeenteraad dinsdagavond 12 maart.

Nieuwe burgemeester

Hij maakt deze maand nog af en legt per 1 april 2019 zijn werk neer. De zoektocht naar een nieuwe waarnemende burgemeester start zo snel mogelijk. Ook dit zal weer een waarnemend burgemeester worden. Later dit jaar start de zoektocht naar een ‘vaste’ burgemeester. Die procedure neemt veel tijd in beslag en kan daarom niet nu op zo’n korte termijn al starten.

Eerste burgemeester van de Hoeksche Waard

Peter van der Velden is sinds 1 januari 2019 de eerste (waarnemend) burgemeester van gemeente Hoeksche Waard. Het was de bedoeling dat hij deze functie zou vervullen tot er een benoemde burgemeester is. Op medisch advies is hij nu genoodzaakt te stoppen. Zijn intensieve werkzaamheden hebben negatieve impact op zijn diabetes. “Ik kan deze signalen niet langer negeren voor mijn gezondheid in de toekomst.”

Lees ook:

Dit is waarom Peter van der Velden straks nog niet onze ‘echte’ burgemeester is

De kogel is door de kerk: Peter van der Velden (64) mag zich per 1 januari de eerste burgemeester va...

Deze mensen gaan de Hoeksche Waard besturen

Het is alweer eventjes geleden dat we naar de stembus gingen, maar het is eindelijk zo ver: de Hoeks...
gemeentehuis gemeenteraadsverkiezingen verkiezingsprogramma hoeksche waard

Dit verdient een gemeenteraadslid straks in de Hoeksche Waard

Goed, het is net geen geen liefdewerk oud papier. De mannen en vrouwen die straks gekozen worden als...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.