Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Liefdesslotjes ophangen in Parijs? Dat kan nu ook in deze Hoeksche Waardse liefdesboom

Door Jasper van Everdingen 14 augustus 2020

Net als Parijs, Rome en Rotterdam heeft nu ook de Hoeksche Waard een vaste plek voor liefdesslotjes. Tortelduifjes die hun liefde willen bezegelen door op een aangewezen plek een hangslotje vast te klikken, kunnen dat nu doen in Puttershoek. Daar staat sinds kort een Love Tree en deze brengt extra geluk! 

De nieuwe liefdesboom van het eiland staat midden op het terras van By Babette, de sinds kort geopende lunchroom in Puttershoek van Babette Mol en Babette Roos. Om de horeca in de coronacrisis tegemoet te komen, mochten zij van de gemeente het terras langs de Pieter Repelaersstraat met drie meter uitbreiden. Een boom die aanvankelijk nog buiten de afscherming van het terras viel, stond nu ineens tussen de tafels en stoeltjes. 

Piet Verkerk, de vader van een van de Babettes, wist daar wel raad mee. Hij besloot de boom bij te gaan houden en strooide er wit grind omheen. Ook trok hij een kabel door het hekwerk dat de boom omringt, liet een bordje maken met ‘Love 3’ erop en bevestigde dat aan het hek. De liefdesboom was geboren. ,,Ik heb er zelf vier slotjes ingehangen, om te kijken of het aansloeg. Er hangen er nu wel veertig in.” 

Tekst gaat onder de foto verder.

De Love Tree op het terras van By Babette in Puttershoek. Foto: Indebuurt

Tortelduifjes

Niet alleen verliefde stelletjes hebben de Love Tree ontdekt. Enkele weken geleden merkte Piet op dat een stel tortelduifjes zich in de boom ging nestelen. ,,Ik zag ze met takjes de boom in vliegen”, zegt hij. ,,Ik heb toen ook zelf wat takjes gepakt en klein gemaakt. En verdraaid, ze maakten een nest!” De duiven hebben inmiddels de namen Tessa en Jannus gekregen.

Tekst gaat onder de foto’s verder.

Torftelduifjes in de Love Tree in Puttershoek. Foto: Indebuurt
Torftelduifjes in de Love Tree in Puttershoek. Foto: Indebuurt
Torftelduifjes in de Love Tree in Puttershoek. Foto: Indebuurt

‘Klein koppie’

Afgelopen weekend merkte een klant op dat er in de liefdesboom zowaar ook een ei uitkwam. Piet: ,,Iemand op het terras zei: ‘Kijk nou eens’. Ik keek en zag inderdaad een klein koppie. Ik ben meteen naar de Albert Heijn gegaan en heb beschuit met muisjes gehaald en hier rondgedeeld.”

Sleutel

Een nest met tortelduifjes brengt volgens de Babettes extra geluk voor koppels die ook een liefdesslotje met hun naam in de Love Tree willen hangen. De speciaal door Piet uit China bestelde lovelockers zijn binnen By Babette verkrijgbaar voor drie euro per stuk, in de kleuren rood, goud, zilver of roze. Wat de stelletjes met de sleutel doen, moeten ze volgens Piet zelf weten. ,,Als het ooit uitgaat, heb ik in elk geval vlekverwijderaar of een grote kniptang.”

 Ook leuk om te lezen:

Vergeet Frankrijk: in Goudswaard maak je pas echt een originele foto tussen de zonnebloemen

Voor een mooie Instagramfoto van jezelf tussen zonnebloemvelden hoef je deze zomer niet helemaal naa...

Chocolovers opgelet: dit nieuwe Hoeksche Waardse streekproduct wil je proeven

Wat als een banketbakker uit Strijen met een eigen chocolaterie en een imker uit Puttershoek elkaar ...

Gonny maakte van haar achtertuin de meest eetbare tuin van de Hoeksche Waard

Bij haar huis aan de Blaaksedijk heeft Gonny van Peperstraten een behoorlijke ruime dijktuin. Ze cre...

Van knus afhaalhoekje naar grote takeaway: FLEURS wordt een ‘Fleur 2.0’

Op een paar deuren van haar huidig afhaalhoekje in Oud-Beijerland opent Fleur van Dongen binnenkort ...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Hoeksche Waard.

adv.