Leuk! Een walking dinner op Tiengemeten voor bourgondiërs die van een wandeling houden

Door Jasper van Everdingen 11 maart 2019

We weten allemaal al dat Tiengementen een ideale plek is om te wandelen en te fietsen. Maar op zondag 24 maart kun je voor het eerst ook meedoen aan een walking dinner op het eiland. Een combinatie van actief bezig zijn én culinair eten op een unieke plek! ‘Een aanrader voor bourgondiërs die houden van een wandeling’, zo wordt ons beloofd.

De culinaire wandeltocht bestaat uit een tocht over zes kilometer door de Weelde, een groot moeras met natte rietlanden en waterpartijen in het midden van het eiland. Na een overtocht met de veerpont begint het Stappen & Happen-avontuur in het bezoekerscentrum met een kopje koffie of thee en lekkere streeklekkernijen. Met een gids ga je vervolgens in etappes wandelen.

Onderweg pauzeer je bij de aardappelloods voor een ‘hap-stop’. Hier kun je genieten van het voorgerecht. Bij de ruïne vlakbij de aardappelloods, is ook het mogelijk om de burcht van de bever goed te zien. Daarna vervolgt de wandeltocht zich met de tweede etappe, die eindigt in het bezoekerscentrum, dat dan is omgetoverd tot een restaurant. Daar wacht, ook voor vegetariërs, een hoofdgerecht.

Uitprobeersel

Deze nieuwe wandeltocht is eigenlijk een uitprobeersel, geeft Annette den Dulk van Natuurmonumenten toe. Maar vanaf het moment dat zij vorige week de ‘lekkerste wandeling van Tiengemeten’ op Facebook aankondigde, zag zij de aanmeldingen binnenstromen. ,,Het is voor ons de eerste keer dat we dit organiseren. Het is zeker de bedoeling dat wanneer iets zo in de smaak valt, om dat nog vaker te gaan doen.”

Tekst gaat onder de foto verder.

De overtocht met de pont maakt een bezoek aan Tiengemeten al een belevenis.

Gat in de markt

Een walking dinner op Tiengemeten is volgens Natuurmonumenten misschien wel een gat in de markt. Dit omdat je tussen het wandelen door op unieke plekken eet. ,,Wanneer ga je nou in een ruïne een voorgerecht eten?”, zegt Den Dulk. ,,Dat komt niet veel voor. En als je ergens heen gaat waar je alleen met de boot kunt komen, is dat al een belevenis op zich. Dat maakt Tiengemeten uniek.”

Vogels

En wie de volgende keer weer meegaat, ziet waarschijnlijk weer heel andere vogels dan nu. ,,Op dit moment zie je veel reigers, lepelaars en ganzen”, weet Den Dulk. ,,Maar wat verder in het seizoen zitten er weer heel andere vogels. De volgende keer is de wandeling dus weer heel anders. Dat is ook kenmerkend voor de natuur. Die is altijd in beweging.”

Meer details vind je op de website van Natuurmonumenten.

Lees ook:

fietsen molen dijk polder hoeksche waard

Dagje weg: 7 x supermooie fietsroutes door de Hoeksche Waard

Het is zalig voorjaarsweer, en in Nederland Fietsland springen we dan graag op de (al dan niet elekt...
tim knol

Leuk! Tim Knol komt optreden op Tiengemeten (en deze artiesten ook!)

Tim Knol treedt komende zomer op bij de vijfde editie van festival Terug naar Tiengemeten. Daar hebb...

Tiengemeten heeft 8 nieuwe inwoners en dit zijn ze

Tiengemeten is momenteel in winterslaap - de faciliteiten zijn dicht, de herberg is beperkt open - m...
klein profijt

Merijn maakte van het natuurbezoekerscentrum nét een knusse strandtent met goeie koffie

Merijn van den Hoogenhoff werkt al vanaf 1995 als beheerder bij Klein Profijt. "Ik ben een zelfstand...

adv.