Huttenbouw 2019: dit is waar en wanneer je je kunt inschrijven voor het timmerfeest

Door Jasper van Everdingen 14 mei 2019

Het einde van de zomervakantie is misschien nog ver weg, maar het inschrijven voor de jaarlijkse huttenbouw staat toch echt weer voor de deur. Het timmerfestijn zelf barst dit jaar in de week van 26 tot en met 30 augustus los. Dan hameren honderden Bob de Bouwers in spe er weer flink op los om de fraaiste houten kunstwerken te bouwen. Hier lees je waar de timmerfeesten plaatsvinden en hoe het zit met inschrijven.

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Numansdorp

Huttenbouw in Numansdorp. Foto: Stichting Nu

In Numansdorp mogen huttenbouwers zich vanaf woensdag 28 augustus uitleven. Zoals gewoonlijk gebeurt dat op de parkeerplaats aan de Buttervliet, naast het voormalige gemeentehuis. De week wordt op vrijdagavond afgesloten met een vrijmarkt. Dan mogen kinderen spulletjes verkopen en hun hut als verkoopkraam gebruiken. Ook is er een prijsuitreiking voor het mooiste bouwwerk. Inschrijven kan volgende week, van maandag 20 tot en met vrijdag 24 mei, in zorgcentrum Alerimus aan de Bernhardstraat in Numansdorp.

Goudswaard

In Goudswaard werd er vorig jaar flink op los gehamerd. Foto: Victor van Breukelen

In Goudswaard mogen timmermannen- en vrouwen in de laatste week van de zomervakantie al op maandag van start. Op de Costa del Spui is het dan vijf dagen lang hameren geblazen voor kinderen uit Goudswaard en Piershil. De week wordt op vrijdag afgesloten met een eindfeest. Meedoen aan de huttenbouw gaat niet op inschrijving. Maar in principe is het festijn alleen voor de kinderen uit Goudswaard en Piershil. Deelnemers krijgen na afloop een envelop met inhoud. Voor de bouwers van de drie mooiste hutten, zit er iets meer in de envelop. De doe-het-zelfcreaties mogen mee naar huis genomen worden. Anders gaan ze net als de rest op de brandstapel.

Strijen

Ook dit jaar kunnen kinderen weer een week lang speelplezier beleven tijdens Jeugdland Strijen. Foto: RHvanderHoek

Uiteraard mogen basisscholieren uit Strijen zich ook dit jaar weer verheugen op een week speelplezier op Het Molenschaer. Tijdens het jaarlijkse Jeugdland Strijen vindt van maandag tot en met vrijdag op de grasveld een speelweek vol activiteiten plaats, met onder meer het bouwen van een huttendorp. De week wordt zoals altijd afgesloten met een optocht door het dorp en een heel groot vuur. De info- en inschrijfavond voor vrijwilligers is op 6 juni vanaf 20.00 uur bij korfbalvereniging Ventura Sport. Voor kinderen is op 29 juni vanaf 09.00 uur een inschrijfochtend in jongerencentrum De Klep.

Oud-Beijerland

Foto: Huttenbouw Oud-Beijerland

De huttenbouw in Oud-Beijerland krijgt dit jaar een speciaal tintje. Op 29 en 30 augustus vindt het timmerfeest namelijk voor de 25ste keer plaats. Het thema van dit jaar is Expeditie Huttenbouw. De kaartverkoop is inmiddels gestart. De reguliere kaartjes kunnen mensen nu ook online kopen. Wie de kaartjes liever niet online wil kopen, kan ze ook nog steeds bij Welzijn Hoeksche Waard (locatie Lindenhoeve Oud-Beijerland) en Bij Frits jongerencentrum halen. Kaartjes voor vrijwilligers kunnen alleen bij Welzijn Hoeksche Waard en Bij Frits gekocht worden. Deze zijn namelijk goedkoper dan de reguliere kaartjes. Meer info vind je hier.

Klaaswaal

In Klaaswaal bouwden kinderen in 2017 hun eigen McDonalds.

Voor zover bekend is de huttenbouw in Klaaswaal ook dit jaar weer van woensdag tot en met vrijdag op de parkeerplaats aan de Jaap Kosterstraat. Timmermannen- en vrouwen worden uitgedaagd een hut te bouwen passend bij het thema kermis. Op het Dirk Kosterplein eindigt de huttenbouw met een vrijmarkt. Kinderen kunnen dan vanuit hun zelfgebouwde verkoopkramen speelgoed verkopen. Inschrijven kan volgende week op dinsdag 21 mei van 18.00 tot 18.30 uur en op woensdag 22 mei van 08.30 tot 09.30 uur bij muziekvereniging NLS aan de Jaap Kosterstraat 4.

Lees ook:

win-hoeksche-waard-poster-indebuurt

[Verlopen] Hieperdepiep! Indebuurt is jarig en daarom kun jij deze Hoeksche Waard poster winnen

Mooi is 'ie hè? Deze poster met de kaart van de Hoeksche Waard staat mooi in élk huis in de Hoeksche...

Van solex rijden tot boerengolf: voor de leukste dagjes uit moet je bij Gera zijn

Zo'n lollige tocht op oude solexjes, dat kan ook gewoon in de Hoeksche Waard. Gera van der Meer weet...

Check dit! De voorrondes van het NK Stoepranden zijn in de Hoeksche Waard

Stoepranden: weet je nog dat je daar vroeger urenlang zoet mee kon zijn? Tegenwoordig zie je het bal...
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Nieuws

adv.