Hoeksche Waardse schoonheden in finale Miss Beauty of Zuid-Holland: ‘Kon het niet geloven’

Nsondya Nleng en Naomi Leep staan in de finale van Miss Beauty of Zuid-Holland. Privéofoto's

Twee schoonheden uit de Hoeksche Waard behoren tot de laatste groep kandidaten van Miss Beauty of Zuid-Holland. Naomi (22) uit Strijen en Nsondya uit Numansdorp. Anders dan andere schoonheidswedstrijden gaat het hier niet alleen om het uiterlijk. “Wil graag andere jongeren inspireren.”

Beauty én brains: de 22-jarige Naomi Leep uit Strijen heeft het allemaal. Ze haalde haar diploma Rechten en werkt nu in het Erasmus MC, waar ze zich richt op het sluiten van contracten met zorgverzekeraars en samenwerkingen in de zorg met externe organisaties. Daarnaast doet ze dus ook mee aan de Miss Beauty-verkiezingen.

Al wist Naomi in eerste instantie nog niet zo goed waar ze aan begon. “Mijn tante had mij ingeschreven”, vertelt ze. “Zonder dat ik dit had verwacht, werd ik uitgenodigd om langs te komen en mij voor te stellen. Uiteindelijk ben ik geselecteerd uit 400 aanmeldingen. Ik kon het niet geloven!”

Tekst gaat onder de foto verder.

De Strijense Miss Beauty of Zuid-Holland-finaliste Naomi Leep. Privéfoto

Provinciale verkiezingen

Samen met zeventien andere beauty’s maakt Naomi kans om een van de provinciale winnaressen te worden. Wint ze de missverkiezing van Zuid-Holland, dan gaat ze door naar de landelijke finale, de Miss Beauty of the Netherlands. “Ik zou het tof vinden om te winnen, maar ik zie dit eigenlijk niet als een wedstrijd”, zegt Naomi. “Het is ontzettend leuk om samen met al deze inspirerende meiden dit traject door te lopen! Zo hebben we bijna wekelijks een activiteit en het is erg gezellig met elkaar.”

Bij een missverkiezing denk je vooral aan het uiterlijk, maar deze verkiezing is volgens Naomi juist meer gericht op ‘wat er binnenin je zit’. “Zo vind ik het erg belangrijk dat vrouwen inzien dat ze aan zichzelf genoeg hebben. Ik sta voor onafhankelijkheid en ontwikkeling, ik denk ook dat deze twee mooi samenhangen. Wanneer je jezelf ontwikkelt, zowel op persoonlijk gebied als in kennis, dan leer je vanzelf dat je niemand nodig hebt. Jouw geluk of toekomst moet niet afhangen van een ander.”

Tekst gaat onder de foto verder.

Miss Beauty of Zuid-Holland-finaliste Nsondya Nleng uit Numansdorp. Privéfoto

Numansdorp

Een dorp verder dan Strijen is er nóg een Hoeksche Waardse schoonheid die de finale van Miss Beauty of Zuid-Holland heeft gehaald. Nsondya Nleng mag Numansdorp vertegenwoordigen en ook zij is meer dan alleen haar uiterlijk. De 21-jarige freelance contentspecialist met Rotterdamse roots volgt momenteel de opleiding E-commerce op het Zadine.

Nsondya staat stevig in haar schoenen. “Mijn visie en missie is dat ik graag meiden wil inspireren om ongeacht je huidskleur of achtergrond kort gewoon jezelf zijn. Ik kom op voor meiden die niet lekker in hun vel zitten en meiden die slachtoffers zijn van onrecht dat hun is aangedaan. Zelf heb ik ervaren dat het mogelijk is om negatieve gedachten om te buigen en toch het positieve te blijven zien in het leven. Ik zou graag andere jongeren inspireren om toch het licht te zien in deze donkere tijden.”

Stemmen maar!

Wil je stemmen op Nsondya of Naomi? Dat kan. Sms ‘Poll Zuidholland Nsondya’ of ‘Poll Zuidholland Naomi’ naar 3010. Dit kost 1,10 euro per bericht. De opbrengsten van de Miss Beauty-verkiezing gaan naar de LINDA-foundation. Dit fonds is opgericht door Linda de Mol en bestemt voor (alleenstaande) ouders met kinderen die in financiële nood verkeren.

De finale van Miss Beauty of Zuid-Holland vindt plaats op 26 maart.

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “Deze dingen herken je als in de Hoeksche Waard bent opgegroeid”

Deze dingen herken je als in de Hoeksche Waard bent opgegroeid

Ga naar “Netjes! De Hoeksche Waard scoort een 10 in dit onderzoek naar inkomsten en uitgaven van gemeenten”

Netjes! De Hoeksche Waard scoort een 10 in dit onderzoek naar inkomsten en uitgaven van gemeenten

Ga naar “Steuntje in de rug: zo hoog is de energietoeslag in de Hoeksche Waard”

Steuntje in de rug: zo hoog is de energietoeslag in de Hoeksche Waard

In onze gids

Ga naar “Restaurant De Batterij”

Restaurant De Batterij

  • Sassedijk 6a
  • Restaurants en horeca
  • Gesloten
Restaurant de BatterijRestaurant de Batterij

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022

Vacatures

Ga naar “Winkelmedewerker”

Winkelmedewerker

  • Hema (Oud-Beijerland)
  • Fulltime/Parttime
HEMA