Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoeksche Waard is een hotspot: steeds meer horecazaken erbij

Door Rosanne Buitendijk 13 januari 2020

Een nieuwe wijnbar in Numansdorp, even langs de gloednieuwe pub in het centrum van Oud-Beijerland: kan je alle leuke horecazaken in de Hoeksche Waard stiekem niet meer bijhouden, ondanks onze hotspotmeldingen? Dat is helemaal niet zo gek, want in de afgelopen acht jaar is het aantal eet- en drinkgelegenheden flink gestegen.

In heel Nederland is het aantal zaken met 16 procent gestegen. Even concreet: dat zijn bijna zesduizend horecazaken. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Datlinq die LocalFocus heeft geanalyseerd.

Social dining erg populair

Koffietentjes, gezonde to-go zaken en afhaal-/bezorgrestaurants zijn hot and happening. Maar verreweg het meest populair in het horecalandschap: social dining. Eén derde van alle restaurants hanteert dit concept, waarbij gezamenlijk van meerdere kleine gerechten eet. Ondernemers zien geen brood meer in een ouderwetse kroeg, het aantal cafés in ons land is gedaald met 18 procent tot zo’n 6.100.

Steeds meer horecazaken in Hoeksche Waard

Dat is landelijk, maar hoe zit dat in de Hoeksche Waard? In 2012 telde de Hoeksche Waard zo’n 128 horecazaken. Nu acht jaar later staat de teller op 141, een groei van 10 procent. Je hoort het al: we (onder)nemen het ervan. Toch zien we hier nog niet bijster veel gezonde afhaalrestaurants of social dining restaurants, maar wat niet is, kan natuurlijk nog komen…

Populaire locaties

Het zal je vast niet verbazen dat de Hoeksche Waard met 10 procent nieuwe horecazaken niet bovenaan de ranglijst staat. De meest gewilde plek om een eet- en/of afhaalgelegenheid te beginnen is Amsterdam. Daar kwamen er in acht jaar bijna 4.500 nieuwe zaken bij. Andere uitschieters zijn Almere (+44 procent), Utrecht (38+ procent) en Eindhoven (37+procent).

Neem hier een kijkje in het horecalandschap:

Spoiler! Binnenkort kunnen we je weer iets vertellen over nieuwe horeca in de Hoeksche Waard. Ondertussen kun je hier alvast bekijken welke ondernemers er afgelopen jaar allemaal bijkwamen in ons mooie gebied:

Deze nieuwe zaken openden in 2019 hun deuren in de Hoeksche Waard

Van winkel tot restaurant: er kwamen weer heel wat nieuwe zaken bij in 2019 in de Hoeksche Waard. Di...

Ook leuk!

Het allerlekkerste op de kaart bij Lust Wijn & Spijs? ‘Onze burger. En de kroketten én ons stoofvlees!’

Tja, het is natuurlijk bijna onmogelijk om een restauranteigenaar naar het állerlekkerste gerecht va...
sushi

Sushi eten in de Hoeksche Waard: hier kan het

Yesss eindelijk is er een lijstje met plekken waar je sushi kan eten of kan afhalen in de Hoeksche W...
Kek Sue bites Oud-Beijerland Hoeksche Waard vegan

Lijstje! 5x vegan eten in de Hoeksche Waard

De tijd dat vegan eten voor geitenwollensokkentypes was, is voorbij. Voor als je even niet meer bij ...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Hoeksche Waard.

adv.