Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit verandert er in 2020 allemaal in de Hoeksche Waard

Door Rosanne Buitendijk 2 januari 2020

We keken in onze glazen bol om te zien wat er in  2020 allemaal gaat gebeuren in de Hoeksche Waard.  Van nieuwe zaken tot aan verkeersplannen: dit gaat er veranderen in 2020 in de Hoeksche Waard.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Nieuwe burgemeester

Dit jaar wordt eindelijk de ‘vaste’ burgemeester van de Hoeksche Waard benoemd, na drie tijdelijke waarnemers. De nieuwe burgemeester wordt hoe dan ook een man. Naar aanleiding van de vacature hebben 12 mannelijke kandidaten zich gemeld. De nieuwe burgemeester begint waarschijnlijk eind maart.

Bus op de vluchtstrook

file a29

Reis je regelmatig met de bus naar werk of school in Rotterdam of verder? Dan heb je vanaf dit jaar minder last van files. De bussen van Connexxion vanuit Rotterdam mogen vanaf de aansluiting op de A29 tot aan de afslag Barendrecht over de vluchtstrook rijden. In de Heinenoordtunnel moeten ze invoegen tussen het gewone verkeer. Na de tunnel kan de bus weer verder over de vluchtstrook.

Richting Rotterdam mogen de bussen tussen de Haringvlietbrug en de Molendijk een klein stukje over de vluchtstrook. Andere delen van de vluchtstrook zijn nog niet geschikt. De bus moet zich wel aanpassen aan het verkeer. Zo mag ‘ie maximaal 20 kilometer per uur harder rijden dan het fileverkeer. Zodra langs de A29 de borden geplaatst zijn dat lijndiensten bij files gebruik mogen maken van de vluchtstrook, gaat het besluit in.

Check hier de veranderingen in 2020 in het OV in de Hoeksche Waard.

Alcazar sluit definitief de deuren

Alcazar partycentrum disco

Snik. Dit is het laatste jaar dat Alcazar open is. Tot juli kun je nog aanschuiven in het restaurant. Er staan ook nog een handvol feestjes op het programma. Op vrijdag 17 januari kun je naar het verjaardagsfeest van DJ Paul Elstak tijdens I Love Beatz, op 7 februari is er een Back to the 80’s & 90’s en op 18 april Back to the 60’s & 70’s.

Op 3 en 4 juli is The Final Reunion en gaat het licht definitief uit.

Actief College verhuist

actief-college-koninginneweg-oud-beijerland
Het schoolgebouw aan de Koninginneweg is gebouwd in 1955. Foto: Google Streetview

Dit is het laatste jaar van het Actief College in het karakteristieke pand aan de Koninginneweg in Oud-Beijerland. De middelbare school verhuist in januari 2021 naar het nieuwe pand dat aan de rand van Poortwijk wordt gebouwd.

actief-college-koninginneweg-oud-beijerland

Het Actief College verlaat de Koninginneweg en dit mag er van ons gebeuren met het schoolgebouw

Het Actief College in Oud-Beijerland verhuist in januari 2021 naar een nieuw schoolgebouw in Poortwi...

Welkoop in Numansdorp verhuist

De huidige Welkoop aan de Rijksstraatweg 48 in Numansdorp. Foto: Veldhoen & Romeijn

Nog meer verhuisnieuws: ook de Welkoop in Numansdorp krijgt een nieuwe plek. De zaak van eigenaren Jaap en Jolanda de Romph is straks iets verderop aan de Rijksstraatweg te vinden in een veel groter, spiksplinternieuw pand. De winkel voor tuin, dier en advies vind je vanaf medio februari aan de Rijksstraatweg 78, net voorbij de rotonde richting Klaaswaal.

Welkoop in Numansdorp verhuist naar nieuw pand en dat ziet er straks zo uit (Video)

Welkoop Van Roon in Numansdorp gaat verhuizen. Gelukkig blijft de winkel voor tuinliefhebbers, doe-h...

Heinenoordtunnel

A29 wegwerkzaamheden dicht
Foto: ANP

Gelukkig kun je het komende jaar gewoon lekker door de Heinenoordtunnel rijden. Er zijn de komende tijd geen afsluitingen voor onderhoudsbeurten gepland.

Update groot onderhoud Heinenoord

Zoals het er nu naar uitziet, is de tunnel in zowel de zomervakantieperiode van 2023 en 2024 twee weken (dit is 16 dagen omdat de werkzaamheden op een vrijdag starten en een maandag eindigen) en nog eens één weekend geheel afgesloten. Daarnaast zal de tunnel verspreid over 2023 en 2024 dertig weekenden afgesloten zijn in één rijrichting. En er zullen een aantal nachtelijke afsluitingen van de tunnel zijn.

Windmolens windpark Oude Maas

bomen kappen windpark oude maas

Langs de Oude Maas bij Heinenoord komen vijf windmolens, links en rechts van de Heinenoordtunnel. Het worden niet de hoogste windmolens van de Hoeksche Waard, maar daarom zijn ze niet minder omstreden. Een deel van de natuur in het Heinenoordse bos verdwijnt. Er moeten ruim duizend ‘bomen en boompjes’ gekapt worden voor de windturbines. Dat valt niet lekker bij veel Hoeksche Waarders, zoals deze nieuwste actie ook weer laat zien.

De projectontwikkelaar wil in april 2020 starten met de eerste grondwerkzaamheden voor het windpark. De bouw van het windpark zal ongeveer een jaar duren.

bomen kappen windpark oude maas

Er moeten 1014 bomen om voor 5 windmolens: ‘Nog erger dan gedacht’

Langs de Oude Maas bij Heinenoord komen vijf windmolens te staan. Dat hiervoor bomen gekapt moesten ...

Nieuwbouwprojecten

nieuwbouw puttershoek heeren van rustenburg

Er gaan in 2020 weer flink wat heipalen de grond in. In Puttershoek, Oud-Beijerland, Mijnsheerenland, Numansdorp en Nieuw-Beijerland komen er bijvoorbeeld weer nieuwbouwwoningen bij.

Hier lees je welke nieuwbouwprojecten binnenkort in de verkoop gaan:

nieuwbouw puttershoek heeren van rustenburg

Deze nieuwbouwprojecten gaan binnenkort in de verkoop

De gemeente Hoeksche Waard wil flink vaart maken met het bouwen van nieuwe huizen. Nu duurt het alti...

Wegwerkzaamheden

Bron: Google Streetview

Er wordt komend jaar ook nog flink aan de weg gewerkt. Zo zijn de werkzaamheden aan de N489 tussen Klaaswaal en Mijnsheerenland nog niet klaar. Er moet nog geasfalteerd worden, het fietspad moet nog aangepakt worden en ook de geplande rotondes moeten nog worden aangelegd. Het hele project is pas in 2021 klaar.

 

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Hoeksche Waard.

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.