Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Hoeksche Waardse dorpen krijgen als eerste een nieuwe knalgele Geldmaat

Door Rosanne Buitendijk 20 augustus 2019

De geldautomaten van ING, de Rabobank én ABN Amro verdwijnen binnenkort allemaal uit het straatbeeld. Er komen knalgele exemplaren voor terug. Ook de naam van de flappentap verandert: contant geld halen we straks uit de Geldmaat. Wat dat allemaal inhoudt en wanneer de Hoeksche Waardse pinautomaten aan de beurt zijn, leggen we je graag even uit.

Wat verandert er?

De drie grootbanken ruilen hun eigen geldautomaten in voor één algemeen exemplaar. Die plannen werden twee jaar geleden al aangekondigd. Geen ING-oranje meer, geen ABN-groen en ook geen RABO-blauw, maar een bankonafhankelijke flappentap met een vrolijke gele kleur.

Waarom?

Simpel: omdat de kosten voor de unieke, afzonderlijke flappentappen te hoog oplopen. En dat is logisch, omdat we met elkaar steeds minder geld opnemen en meer en meer met onze pinpas afrekenen. Daarbij rijzen de beveiligingskosten de pan uit door alle plofkraken. Door nu samen één gezamenlijke automaat te lanceren, hopen ABN, ING en de Rabobank de opgelopen kosten te drukken en een kaalslag te voorkomen.

Wanneer gaat dit allemaal gebeuren?

Het nieuwe geldautomatennetwerk wordt vanaf dit jaar stap voor stap over Nederland verspreid. De oude apparaten worden geleidelijk vervangen door de nieuwe Geldmaat. Het project moet eind 2020 zijn afgerond.

In de Hoeksche Waard zijn de geldautomaten in Nieuw-Beijerland, Zuid-Beijerland, ‘s-Gravendeel, Mijnsheerenland en Puttershoek als eerste aan de beurt. Zij worden uiterlijk in september vervangen. De andere automaten in de Hoeksche Waard blijven in ieder geval nog even hetzelfde. De planning voor het vierde kwartaal van 2019 of voor 2020 is nog niet bekend. Klik hier voor meer informatie.

Oké, en wat hebben wij daaraan?

Nou, dat al die flappentappen straks geel kleuren, maakt het niet alleen voor iedereen herkenbaar, maar ook in veel opzichten heel makkelijk. Want ongeacht bij welke bank je zit, bij elke Geldmaat is het straks voor iedereen mogelijk om geld uit de muur te halen. Bovendien hoeven we geen nieuwe pinpassen aan te vragen, want we houden gewoon onze eigen bankkaarten. Ook kunnen we zo vaak en zoveel geld opnemen als ons saldo en pinlimiet toestaat. En, heel handig: alle automaten werken hetzelfde.

Lees ook:

De flappentap wordt een knalgele Geldmaat en dit is wat je daarover moet weten

Op dit moment duikt in de gemeente Strijen overal al de gele kleur op. Vanaf volgend jaar staat ons ...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Hoeksche Waard.

Meer over

Nieuws

adv.