Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dat was het dan: Tiengemeten gaat in winterslaap

Door Rosanne Buitendijk 1 november 2019

Tiengemeten begint vanaf vandaag aan zijn winterslaap. De openbare voorzieningen op het natuureiland sluiten bijna allemaal hun deuren tijdens de wintermaanden. Het bezoekerscentrum blijft wel open en de pont vaart ook nog gewoon. Je kunt er dus gerust nog naar toe voor een wandeling of fietstocht, alleen moet je het doen zonder pauze bij De Drie Gezusters of museumbezoek.

In het winterseizoen is natuureiland Tiengemeten een oase van rust. De natuur verandert in ‘vijftig tinten bruin’ en vogels domineren het eiland. Ze strijken neer op het eiland om uit te rusten en bij te tanken

Goed voorbereid

Tiengemeten is dé ideale plek om rust te ervaren en het hoofd leeg te maken. Trek warme kleren en stevige schoenen aan, controleer vooraf of Herberg Tiengemeten open is (want die gaat niet in winterslaap!) of zorg voor een lunchpakket en stap op de pont in Nieuwendijk. Ook tijdens de wintermaanden leent het eiland zich perfect voor wandelingen.

Pontkaartje

Omdat het infopunt gesloten is, kun je het pontkaartje te kopen via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten. Eventueel kun je ook contant betalen bij de schipper.

Einde winterslaap

Vanaf woensdag 1 april zijn de voorzieningen op het natuureiland weer dagelijks open (behalve maandag). Het infopunt aan de haven in Nieuwendijk, het bezoekerscentrum, de musea en de horeca op Tiengemeten zijn dan weer geopend.

Lees ook:

 

  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Hoeksche Waard.

Meer over

Nieuws

adv.