Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aantal Hoeksche Waarders met corona: dit is de actuele status

Door Carin van der Meij 15 september 2020

In een week tijd zijn 8.265 Nederlanders positief getest op het coronavirus. 34 daarvan komen uit de Hoeksche Waard. Dit is een iets minder forse stijging dan vorige week. Toen telden we in één week 54 nieuwe besmettingen op ons eiland. 

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 9 tot en met 15 september.

Coronabesmettingen in de Hoeksche Waard

Er zijn geen Hoeksche Waarders in het ziekenhuis opgenomen met het virus en ook zijn er in onze gemeente geen nieuwe overlijdensgevallen gemeld.

In totaal staat het aantal geregistreerde besmettingen in de Hoeksche Waard nu op 465. Sinds begin september is er een grote stijging in het aantal besmettingen te zien. Dit komt grotendeels door de coronauitbraak bij zorglocatie Rembrandt in Oud-Beijerland. Daar zijn inmiddels veel maatregelen genomen. Onder meer het restaurant, de bibliotheek en kapper zijn dicht en activiteiten zijn geschrapt. Omdat één van de horecamedewerkers ook bij ’t Huys te Hoecke heeft gewerkt, is ook het restaurant op deze locatie in Puttershoek uit voorzorg gesloten.

Grafiek

In onderstaande grafiek kan je het aantal registreerde besmettingen in de Hoeksche Waard vanaf het begin tot nu, 15 september 2020, te zien.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in de Hoeksche Waard zijn (geweest). Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Hoeksche Waarders er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Hoeksche Waarders die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 195.545 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Dit is een recordaantal. Van al die mensen zijn er 8.265 nieuwe positieve testen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 3,9 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 5.427. Het reproductiegetal is iets gestegen en ligt nu op 1,38. Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.

Lees ook:

de platte reedijk heinenoord

Tijdelijk gesloten: De Platte Reedijk sluit deuren wegens positieve coronatest onder personeel

Net nu er een zomerse week met volop terrasweer aanbreekt, heeft De Platte Reedijk besloten om de za...

‘We kunnen niet zonder deze steun’: dit heeft kinderboerderij De Bokkesprong aan Rabo ClubSupport

Clubs en verenigingen in de Hoeksche Waard zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn de p...

Superleuk! Coronaproof naar spulletjes snuffelen over een tuintjesmarkt en dit is waar

De succesformule van tuintjesmarkten slaat ook in de Hoeksche Waard aan. Zo’n dertig enthousiastelin...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Hoeksche Waard.

adv.