Dit is er te doen in Oud-Beijerland op Koningsdag 2019

Door Rosanne Buitendijk 5 april 2019

Het Koningsdag programma 2019 in Oud-Beijerland is net bekend en het belooft weer een gezellige boel te worden. Hoe laat is de optocht, waar kom je vrienden en bekenden tegen en wat wil je dit jaar echt niet missen? Wij zetten het voor je op een rij.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

De kinderoptocht

koningsdag oud-beijerland kinderoptocht

Tussen 9.45 en 10.00 uur kunnen bij de kraam van de Oranjevereniging bij de Hema de deelnemersnummer voor de kinderoptocht worden opgehaald. Het thema dit jaar is superhelden. Om 10.25 gaat de optocht onder begeleiding van twee dweilorkesten van start. Holladiejee! Om 10.45 worden de winnaars op het podium over de Vliet bekend gemaakt en kan er gegrabbeld worden.

Podium over de Vliet

koningsdag kinderoptocht oud-beijerland

Op het Podium over de Vliet zijn heel de dag door optredens en shows voor jong en oud. Het begint met een poppenkastvoorstelling om 11.00 uur. Om 11.30 dansen de leerlingen van dansschool Balance’th de sterren van de hemel. Vervolgens kun je om 12.15 kijken naar een optreden van de leerlingen van Dutch Junior Musical Academy. Om 14.00 uur staat de swingende Sir Oliversband het podium. Zij worden om 15.00 uur opgevolgd door gitarist en singersongwriter Sander Nijbroek.  Om 15.30 keert de Sir Oliversband nog eens terug voor een flinke portie gezelligheid.

Koningsdag kermis

kermis koningsdag oud-beijerland strijen
Kermis in Oud-Beijerland

Niet te missen: de kermis op het Vierwiekenplein. De kermis is vanaf 24 april tot en met 3 mei open. Zondag 28 april is de kermis dicht. De kermis start elke dag om 13.00 uur.

De Oost-en West-Voorstraat

Op de Oost-Voorstraat vind je de gezellige markt met vele eetkraampjes. De kinderen kunnen hier pony rijden, schminken, zaklopen en koekhappen. Ook is er een podium waar onder meer een goochelaar en clown optreden. Toneelgroep Mask speelt een hilarische voorstelling en om 16.00 uur kun je hier ook Sander Nijbroek nog zien.

De West-Voorstraat is het terrein voor iedereen met een beetje lef. Hier kun je heel de dag terecht voor wateractiviteiten, spijkerbroekhangen, de klimwand en circus Hannes.

Shoppen!

winkelen-winkelstraat-oud-beijerland-aanbieding-actie-hoekschewaardpas

Meer zin om een nieuwe look bij elkaar te shoppen? Ook dat kan deze Koningsdag in Oud-Beijerland. Veel winkels in het centrum zijn namelijk gewoon geopend. Have fun!

Tot laat een biertje drinken op het Marktplein

koningsdag oranje feest
Foto: ANP

De kans is groot dat je veel te lang blijft hangen op het Marktplein waar De Heeren van Beijerland en restaurant De Beren van 14.00 tot 01.00 uur voor leuke DJ’s en livebands zorgen. Hier kom je natuurlijk weer het halve dorp tegen en is er eten en drank in overvloed, dus waarom zou je naar huis gaan?

Het complete Koningsdag programma nog eens checken?

Lees ook:

Koningsdag 2019 in de Hoeksche Waard: dit is er te doen

Yes, het is weer bijna Koningsdag. Een beetje jammer dat het je geen vrije dag oplevert dit jaar, ma...
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.