Koningsdag 2019 in de Hoeksche Waard: dit is er te doen

Door Jasper van Everdingen 25 maart 2019

Yes, het is weer bijna Koningsdag. Een beetje jammer dat het je geen vrije dag oplevert dit jaar, maar we hebben er toch net zoveel zin in als anders.  Ben je ook zo benieuwd wat er op 27 april – naast de aubades en optochten – allemaal in de Hoeksche Waard te doen is? Het programma van Koningsdag 2019 in onze regio vind je hier!

Pagina 1 / 15
⟵ swipe swipe ⟶

Westmaas

Net als vorig jaar is weer weer volop muziek en vermaak rond de kerk in Westmaas. Foto: Indebuurt

Op Koningsdag moet je in Westmaas zoals altijd op het kerkplein zijn. Wil je toasten op onze koning? Dat kan vanaf 12.15 uur met een lekker glaasje oranjebitter. Verder is er ’s middags eeuwige roem te verdienen met de enige echte Westmaasse volksspelen! Tot 19.00 uur is er een drive-in show om Koningsdag met een borrel en een dansje af te sluiten.

Het complete Koningsdag programma vind je hier.

Strijen

Koningsdag 2018. Foto: Oranjevereniging Strijen

In Strijen is de Kaai twee dagen lang de place to be! Op deze centrale plek in het dorp zorgt oranjevereniging Strijen op vrijdagavond voor een feestelijke aftrap van het Koningsweekend, met optredens van een DJ, zangeres Belinda en zanger Peter Loree. Op de verjaardag van Willem-Alexander zelf is er onder meer een voorstelling van poppentheater Ludiek. Een DJ en een zanger sluiten Koningsdag muzikaal af.

Het complete Koningsdag programma vind je hier.

Piershil

Wie haalt er dit jaar een nat pak tijdens de zeskamp? Foto: Oranjevereniging Piershil

In Piershil mogen kinderen hun fietsen zo mooi mogelijk versieren voor de fietsversiertocht. De vier mooist versierde fietsen verdienen een prijs. Ook het treintje rijdt weer! Vanaf station Kade Piershil maak je een treinrit door het dorp. Voor de sportievelingen en minder sportievelingen is er een Oranjeloop, met een bescheiden afstand van 500, 1000 of 2000 meter. Net als vorig jaar kunnen enthousiaste teams het ook weer tegen elkaar opnemen tijdens een zeskamp. Koningsdag wordt in Piershil afgesloten met De Vrienden Live!, door De Jongens Van Je Weet Wel. Op een piano zullen zij verzoeknummers spelen.

Het complete Koningsdag programma vind je hier.

Nieuw-Beijerland

Foto ter illustratie. ANP

Koningsdag begint in Nieuw-Beijerland met de plaatselijke Nacht van Oranje. Op 26 april is er van 19.00 tot 23.30 in The Hangout een feest voor 12-18 jarigen met DJ’s. Dezelfde avond wordt er in de Hervormde Kerk een feestelijk Koningsconcert gegeven. Het concert start om 20.00 uur.

De volgende dag start met een aubade en optocht. Tussen 11.00 en 13.30 uur is er van alles te doen bij de speeltuin en kinderboerderij. Om 14.00 uur start de zeskamp in de Voorstraat. Wie gaat er met de wisselbeker vandoor? De dag wordt weer met een feest in the Hangout afgesloten. Dat feest voor jong en oud duurt van 19.00 uur tot middernacht.

Klaaswaal

Koningsdag oranje tompouche
Foto: ANP

Ook in Klaaswaal organiseert de oranjevereniging verschillende activiteiten. De dag wordt begonnen met een dorpsontbijt en er is een kinderoptocht met het thema sport. Er is een kinderplein met diverse spellen en er staat in elk geval een (toneel)optreden gepland.

Meer over het Koningsdag programma vind je hier.

Puttershoek

Tijdens Koningsdag treden soms ook jeugdige muzikanten op. Foto: Qphoto

In Puttershoek is ook dit jaar weer een versierde fietsenoptocht vanaf het Zomerplein. Daar kun je met slingers en ballonnen je fiets zo mooi mogelijk versieren voor de optocht. Iets verderop, op het winkelplein, organiseert scouting Puttershoek een spelletjescircuit. Poppentheater Li La Land geeft voor de HEMA een voorstelling. Een DJ zorgt tijdens het winkelen of het struinen langs de kleedjes op de vrijmarkt voor achtergrondmuziek.

Het complete Koningsdag programma vind je hier.

Heinenoord

Na het succes van Heinenoord Live wordt in Heinenoord ook Koningsdag in een tent gehouden. Foto: Oranjevereniging Nederland en Oranje

In Heinenoord wordt Koningsdag in een nieuw jasje gestoken. Na het succes van Heinenoord Live worden ook de activiteiten van Koningsdag verplaatst naar een feesttent. Op vrijdag kun je er vorstelijk van een koningsmaal genieten, dat wordt verzorgt door restaurant ’t Land van Wale. De polderzangers van Den Driesprong nemen de muzikale omlijsting op zich.

Het zaterdagprogramma is bomvol! Zo is er een koninklijke modeshow, het Heinenoords kampioenschap spijkerbroekhangen, een zeskamp en een dressed-up karaoke. De avond wordt afgesloten met een knalfuif!

Het complete Koningsdag programma vind je hier.

Numansdorp

Vorig jaar had voetbalvereniging NSVV allerlei spelletjes en activiteiten georganiseerd op het complex. Foto: Victor van Breukelen

Goed nieuws voor de inwoners van Numansdorp: ook dit jaar kunnen zij in hun eigen dorp Koningsdag vieren. Dat is niet zo gewoon als het klinkt. Na het opheffen van de oranjevereniging pakte vorig jaar voetbalvereniging NSVV de handschoen op. Nu zet het bedrijf Lodder Events de traditie voort.

Tijdens Koningsnacht maken een DJ, het duo Helemaal Hollands en Django Wagner er op een podium op het haventerrein een groot feest van. De volgende dag zijn er attracties, optredens van artiesten, en een markt.

Het complete Koningsdag programma vind je hier.

‘s-Gravendeel

In ‘s-Gravendeel is ook dit jaar weer een Oranjemarkt langs de Kreek. Foto: Oranjevereniging ‘s-Gravendeel

In ’s-Gravendeel begint de viering van Koningsdag al twee dagen eerder met een lampionnenoptocht. Op Koningsdag zelf is het mogelijk om de kerktoren te beklimmen. Buiten langs de Kreek is er een Oranjemarkt. Vanaf 12.00 uur schiet het wielerpeloton weer van start voor al weer de 65ste wielerronde. En ook in ’s-Gravendeel kun je toasten op de koning. Die toast wordt uitgebracht door de burgemeester van de Hoeksche Waard, waarvan het nog onbekend is wie dat straks is. Van 14.00 tot 19.00 uur is er op het Koos van der Feestplein een groot feest met DJ René.

Het complete Koningsdag programma vind je hier.

Truckersrit

De traditionele truckersrit ontbreekt ook dit jaar niet op Koningsdag. Foto: Hoeksche Waard Truckers

Ook dit jaar organiseert stichting Hoeksche Waardse Truckers op Koningsdag weer de traditionele truckersrit door de regio. Voor verstandelijk en lichamelijk gehandicapten is dit een onvergetelijke dag. Zij mogen dan in een stoet van ruim 100 toeterende vrachtwagens meerijden. Dit jaar rijdt trouwens ook streekbusmuseum Hoeksche Waard mee. Het startschot klinkt om 12.00 uur in Oud-Beijerland.

Goudswaard

koningsdag oranje feest
Foto: ANP

Eén dag feest is niet genoeg voor Goudswaard. Daarom heeft de oranjevereniging aldaar een uitgebreid meerdaags programma gemaakt, dat begint met een quiz op donderdagavond 25 april en eindigt met een ladies night op 30 april. Op Koningsdag zijn er kinderspelletjes en is er een Hoeksch boerenfeest.

Het complete Koningsdag programma vind je hier.

Zuid-Beijerland

In Zuid-Beijerland is het ook dit jaar weer groot feest in de feesttent met Koningsdag. Foto: Marwo Multimedia

Ook dit jaar spant Zuid-Beijerland met Koningsdag weer de kroon. Van 19 tot en met 27 april is er elk dag wel wat te doen in het dorp. Tot aan Koningsdag is er onder meer een Oranje Café, de traditionele Hitserse Quiz en een Hollandse Avond. Op Koningsdag zelf is er bijvoorbeeld Zuid-Beijerland Got Talent en een optreden van Mannen van de Straat.

Het complete Koningsdag programma vind je hier.

Maasdam

Foto: Mark Angelo

In Maasdam is op zaterdag 27 april sportzaal Duyvesteyn het epicentrum van Koningsdag 2019. Na de optocht is het tijd voor de Oranjeborrel om te proosten op onze koning. Ook is er een workshop van sport- en dansstudio Binnenmaas. ’s Avonds wordt de sporthal omgetoverd tot feestzaal. Dan organiseert oranjevereniging Prinses Irene een knallend uiteinde van Koningsdag met optredens van feestband La Stampa en De Havenzangers 2.0.

Het complete Koningsdag programma vind je hier.

Oud-Beijerland

Natuurlijk is er in Oud-Beijerland ook weer veel te doen tijdens Koningsdag. Zo verandert het Marktplein bij de Beren en Heeren in het Oranjeplein met van 12.00 tot 00.30 uur diverse DJ optredens. Op de West-en Oost-Voorstraat zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. Ook staat de kermis op het Vierwiekenplein er weer.

kermis koningsdag oud-beijerland strijen

Dit is er te doen in Oud-Beijerland op Koningsdag 2019

Het Koningsdag programma 2019 in Oud-Beijerland is net bekend en het belooft weer een gezellige boel...

Lees ook:

vlag koningsdag
De vlag mag uit op Koningsdag.

Koningsdag 2019 begint in de Hoeksche Waard met deze Koningsnachtfeesten

Voor het Koningsdag is, vier je natuurlijk eerst even Koningsnacht. In Numansdorp pakken ze het na d...
koningsdag hoeksche waard vrijmarkt programma

Dit wordt het weer tijdens Koningsdag 2019 in de Hoeksche Waard

Koningsdag is één van de leukste dagen van het jaar. Maar het maakt wel een groot verschil of het re...
kermis koningsdag oud-beijerland strijen

Dit is er te doen in Oud-Beijerland op Koningsdag 2019

Het Koningsdag programma 2019 in Oud-Beijerland is net bekend en het belooft weer een gezellige boel...

Zonde! Koningsdag wordt dit jaar niet gevierd in Mijnsheerenland

Laten we hopen dat dit geen nieuwe traditie is: vorig jaar werd er bijna geen Koningsdag gevierd in ...
vlag koningsdag

Hijsen maar! Dit moet je wel en vooral níet doen als je de vlag uithangt op Koningsdag

Heb je de Hollandse driekleur in huis en eventueel ook nog een oranje wimpel, dan hang je op Konings...
Pagina 1 / 15
⟵ swipe swipe ⟶

adv.