Koningsdag 2018 Hoeksche Waard: overzicht met de állerleukste dingen om te doen

Door Rosanne Buitendijk 22 april 2018

De leukste dingen om te doen op Koningsdag in de Hoeksche Waard? Wij verzamelden het voor je. Jaja, er is echt meer te doen dan de zoveelste kinderoptocht.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Vlieg in een helikopter over Mijnsheerenland

Een helikoptervlucht is best wel een bucketlist dingetje toch?! Grijp je kans en probeer nog snel een plaatsje te bemachtigen in de groene Plus helikopter die op Koningsdag boven Mijnsheerenland vliegt. Ook echt leuk als je geen Mijnsheerenlander bent. Haast is geboden want vol is vol, dus hup, naar de Plus in Mijnsheerenland om jouw plek te reserveren.

Tip van flip: hier houd je in de gaten of er nog plek is en kun je ook gewoon een plekje in die heli wínnen.

Ontsnap uit de ‘Creapy Circus’ Escape Room in Heinenoord

In Heinenoord pakken ze het origineel aan deze Koningsdag. Iedereen van 14 jaar en ouder mag ’s avonds een poging wagen om te ontsnappen uit de ‘Creapy Circus’ Escape Room die voor deze gelegenheid in de Tienvoet te vinden is. Je moet alleen even vier tot acht vrienden optrommelen en proberen je zenuwen in bedwang te houden. Dit wordt lachen hoor!

Aanmelden kan hier, of op Koningsdag zelf bij de kraam van de Oranjevereniging.

Koningsdag in de feesttent

Biertje erin en meebrallen maar. In Strijen, Goudswaard, Piershil en Zuid-Beijerland  doe je dat in de feesttent. In Zuid-Beijerland is het zelfs heel deze week feest met een kinderdisco, bingo’s en optredens. Zaterdag sluiten de Crazy Pianos de Oranjefeesten in Zuid-Beijerland af. Leuk! In Oud-Beijerland zorgen DJ’s en live bands op het Marktplein op Koningsdag tot middernacht voor een gezellig sfeertje.

In Maasdam moet je in Duyvesteyn zijn voor een feestavond met DJ en Nederlandse zanger. En ook in ‘s-Gravendeel belooft het heul gezellig te worden met bands en een DJ.

Spullen verkopen op de vrijmarkt

Natuurlijk is Koningsdag ook hét moment om anderen blij te maken met jouw oude troep. Praktisch elk dorp heeft wel een vrijmarkt, al is deze meestal bedoeld voor kinderen. In Heinenoord en ‘s-Gravendeel mag in elk geval wel íedereen een dagje marktkoopman spelen.

Maar wordt het ook een beetje lekker weer om op een kleedje te zitten? Dat lees je in dit item over de weersverwachting in de Hoeksche Waard op Koningsdag!

Op Koningsdag ga je naar de kermis

Ja toch? Kermis en Koningsdag zijn een topcombinatie. De keuze is alleen niet heel groot: je kunt naar de kermis in Oud-Beijerland of Strijen.

Hoort er natuurlijk ook bij: de truckersrit

Of je hier nu vandaan komt of niet, je bent pas een echt een Hoekschewaarder als je op Koningsdag de truckersoptocht toejuicht. Versierde vrachtwagens rijden met enthousiaste gehandicapten die blijven zwaaien en lachen door álle dorpen. Zij hebben de dag van hun leven. En jij? Je moet vooral geduld hebben want het duurt best even voor alle 125 truckers voorbij zijn.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.