Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Roelof verkoopt kerstbomen: ‘Met ons geheim blijft je kerstboom tot de jaarwisseling mooi’

Aangeboden door Dierenspeciaalzaak Koko 27 november 2020

Ze zijn er weer bij Dierenspeciaalzaak Koko: kerstbomen! Het uitzoeken van een mooie kerstboom gaat dit jaar volledig coronaproof, terwijl aan de gezellige sfeer niets is veranderd. En met de service en tips van Koko blijft je kerstboom nu nóg langer mooi.

Het is het derde jaar op rij dat Dierenspeciaalzaak Koko kerstbomen verkoopt. “Mede door corona hebben we een aantal dingen anders aangepakt dit jaar”, vertelt bedrijfsleider Roelof Korpershoek.

Veilig een kerstboom kopen

“Zo hebben we een verkoopkraam, waar je gescheiden van de andere bezoeker kunt betalen en koffie of thee kunt krijgen. Daarnaast loop je niet meer kriskras tussen de bomen door, maar hebben we een looproute gemaakt. We maken er iets gezelligs van. Met sfeerverlichting, muziek, koffie en thee. Mensen een vrolijk en gezellig kerstgevoel bezorgen, daar gaat het om.”

Of het met corona te maken heeft weet Roelof niet zeker, maar dit jaar lijkt de kerstbomendrukte vroeger te beginnen. “In oktober belden de eerste klanten al. Mensen uit Hoeksche Waard, maar ook uit Rotterdam. Blijkbaar rijden mensen graag een stukje voor onze bomen.”

Tekst gaat door onder de foto

Dierenspeciaalzaak Koko kerstbomen 2020 01
Staat jouw kerstboom hier tussen? (Foto: Dierenspeciaalzaak Koko)

Geheim

Wat er ongetwijfeld ook mee te maken heeft, is de service die het team van Koko levert. Ze leggen je boom bijvoorbeeld graag voor je in de auto, maar dit jaar gaan ze nog een paar stappen verder. Zo verklapt Roelof hét geheim van een kerstboom die tot de jaarwisseling mooi blijft. “Wat heel erg helpt, is met een kettingzaag een stukje schors weghalen aan de onderkant van de stam. Nadat een kerstboom is omgezaagd, groeit hij namelijk binnen een paar dagen weer een beetje dicht. Daardoor neemt hij minder goed water op. Deze service kost je niets extra en je hebt zo veel langer plezier van je kerstboom.”

Het kan ook een goede keuze zijn om een kerstboom op kluit te kopen. Roelof: “Dankzij de kluit houden zij vocht goed vast en blijven daardoor lang mooi.”

Kaarsrecht opzetten

Roelof heeft nog iets moois in petto. “Sinds dit jaar hebben we Easyfix-standaarden in ons assortiment. Dit zijn standaarden die het makkelijker maken de boom in één keer kaarsrecht neer te zetten. De standaard heeft een metalen pin in het midden, waar je de boom vervolgens op vast zet. Daarvoor is het wel nodig om een opening in de stam te boren. Ook dat doen wij graag voor je.” De standaarden zijn in verschillende kleuren te koop, van antraciet tot goud.

Buiten zetten

Tot slot heeft Roelof nog een tip voor iedereen die de boom nu al koopt, maar nog niet direct opzet. “Laat de boom in zo lang mogelijk buiten in de tuin staan. Binnen is de temperatuur hoger, waardoor hij snel uitdroogt. Via de naalden kan hij nog een beetje vocht opnemen.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Dierenspeciaalzaak Koko. Meer over Dierenspeciaalzaak Koko ontdekken?

Dierenspeciaalzaak Koko

Geopend09:00 - 17:30

Randweg 19, Oud-Beijerland

adv.