Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is het programma van de Kerstmarkt 2019 Oud-Beijerland

Door Rosanne Buitendijk 13 december 2019

De kerstverlichting hangt weer, dus dat betekent: bijna tijd voor de kerstmarkt in Oud-Beijerland. Dit jaar gaat het er nét even anders aan toe. Er is natuurlijk geen ijsbaan zoals vorig jaar, maar het belooft absoluut een gezellig familiefeest te worden.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

“Het wordt natuurlijk geen kerstmarkt zoals ze in Duitsland en Oostenrijk gehouden worden,” vertelt Kathleen de Pee, die dit jaar voor het eerst in de organisatie van de kerstmarkt zit. “De Oud-Beijerlandse kerstmarkt valt ook nog eens samen met die in Dordrecht, tja, daar kun je niet aan tippen. Maar wat onze kerstmarkt juist zo leuk maakt, is het dorpse, lokale karakter. We zetten dit jaar nog meer in op families en kinderen.”

Vorig jaar moest de kerstmarkt door slecht weer een paar uur voor het einde worden afgelast. Tja, er is één ding dat je niet in de hand hebt, en dat is het weer.

Let op: de kerstmarkt begint zaterdag vanwege het weer pas om 13.00 uur!

Dit jaar is de kerstmarkt op vrijdag 13 december van 13.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 14 december van 13.00 tot 21.00 uur. Dit zijn de belangrijkste veranderingen en hoogtepunten tijdens de 2019 Kerstmarkt in Oud-Beijerland:

Molenplein = Kinderplein

Het Molenplein verandert in een kinderplein compleet met theater, zweefmolen en oud-Hollandse spellen. Wat is een kinderplein zonder chocomelk en popcorn? Niks natuurlijk, dus daar wordt jouw koter gewoon gratis op getrakteerd.

Herrie op de Molendijk

Dit jaar steken een aantal ondernemers het achterste -vaak vergeten- deel van Molendijk in een extra feestelijk jasje. Ter hoogte van Juwelier Van Moorsel en Indonesisch restaurant Monty’s zijn er diverse optredens. Je kunt hier kijken naar modeshows, naar optredens van koor Pop-Up, slagwerkgroep Boink en het akoestische duo Sander en Merel. Ook dansschool Balance’th treedt op. Dit weekend opent ook Atelier Leona waar je een kijke kunt nemen. Kortom: Herrie op de Molendijk. Leuk!

Live muziek, kraampjes en kerststal

Tijdens de kerstmarkt is er heel veel entertainment. Er is live-muziek, workshops, kunst en ook de levende kerststal keert weer terug. De kerststal met dieren van de zorgboerderij vind je dit jaar naast het Oude Raadhuis. De tientallen kerstbomen en gezellige kerstmuziek die overal klinkt, maken het sfeertje compleet.

De markt richt zich niet op zoveel mogelijk kramen, maar wel op écht leuke kramen. “Denk aan leuke kerststukken, echt goede kleding. De kwaliteit is goed,” aldus Kathleen. De Kerstman loopt natuurlijk ook rond en dit jaar is er ook een wandelende sneeuwpop.

Foodtrucks en horeca

Niet onbelangrijk: waar kunnen we borrelen? Op de Oost-Voorstraat vind je foodtrucks waar je bijvoorbeeld braadworsten en andere typische winterlekkernijen kunt kopen. Hier komt ook een tent waar kleinschalige optredens worden gegeven, bijvoorbeeld van een gitarist. Er is glühwein, er staan bankjes, kortom: zelfs als het regent -we hopen het niet!-  sta je hier hartstikke gezellig.

Ook alle horecazaken in Oud-Beijerland zijn natuurlijk gewoon geopend tijdens de Kerstmarkt.

Santarun

De jaarlijkse Santarun verandert dit jaar in een Santa Lichtjesrun en wordt tegelijk met de kerstmarkt gehouden. Op vrijdagavond 13 december trekken er een hoop met lichtjes versierde kerstmannen- en vrouwen door het dorp.

Lees ook:

santa run oud-beijerland

Leuk! De Santarun wordt een lichtjesrun in het donker tijdens de Kerstmarkt

Het duurt nog eventjes, maar over anderhalve maand trekt er weer een rode zee van kerstmutsen door h...

Bereikbaarheid kerstmarkt Oud-Beijerland

Op zaterdag rijdt er een pendeldienst vanaf industrieterrein De Bosschen, net als voorgaande jaren. Dat scheelt weer parkeerstress! De pendeldienst rijdt tot 22.00 uur.

Lees ook:

Met deze mooie handgeschilderde kerstbal geef jij je boom een Hoeksche Waards tintje

Of de kerstballen in jouw boom nou rood, blauw, goud of paars worden: er past altijd wel een tintje ...

Dit is de ideale locatie voor de kerstborrel van de zaak

Ha, hebben we toch mooi de ideale locatie gevonden om de kerstborrel van de zaak te vieren! Want zeg...
cadeaus la plus belle

Cadeaustress? Niet nodig! Dit zijn de beste cadeautips van La Plus Belle

Ben je nog op zoek naar een Sinterklaas-of kerstcadeau waarmee je indruk wilt maken? Marina van der ...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.