Kerstbomenverkoper Anne van der Waal tipt: zo blijft je kerstboom lang mooi

Door Rosanne Buitendijk 4 december 2018

Het laatste wat je wilt is dat je kerstboom na drie dagen al de helft van zijn naalden heeft verloren. Wij gingen langs bij kerstbomenverkoper Anne van der Waal in Numansdorp en vroegen naar zijn beste tips om je kerstboom zo lang mogelijk mooi te houden. 

Want wist je bijvoorbeeld dat je een kerstboom het best even kunt laten acclimatiseren? Nu scheelt het gelukkig dat we met vrij milde temperaturen te maken hebben deze dagen, maar je kunt je voorstellen dat het nogal een overgang is voor zo’n boom: van 8 graden buiten, naar 21 graden binnen. Het beste kun je hem daarom voor je hem binnen optuigt, even een dagje in de schuur of garage zetten.

Nog meer kerstbomentips

Heeft een kerstboom nou wel of geen water nodig? We vroegen het Anne. “Als je een boom met kluit hebt, moet je die zeker water geven. Zet hem in een laagje water en vergeet niet af en toe nieuw water te geven. Je kunt de boom ook nog bevochtigen met een plantenspuit. Zo kun je de takken een beetje benevelen, dat vinden kerstbomen fijn.”

Warmte

“Kerstbomen houden niet van warmte. Een boom houdt het niet zo lang uit in een huis waar het 25 graden is. Zet een boom ook niet pal naast de verwarming. Dat is te warm en dan verliest hij eerder zijn kleur.” En wat nou als je vloerverwarming hebt? Anne: “Zet de boom dan altijd in het water, ook als je een boom zonder kluit hebt. Dat is goed voor de luchtvochtigheid.”

Geen gedoe

Wil je zo min mogelijk gedoe? Anne weet welke boom het beste voor je is: “Aan een Nordmann hoef je niks meer te doen. Die zet je neer en blijft mooi. Pas tegen de tijd dat je de boom het huis weer uit gooit, begint deze boom te verkleuren en te hangen.”

Lees ook:

kerstbomen

Kerstboom kopen: op deze plekken in de Hoeksche Waard haal je een boom

Het is december dus hoog tijd voor zo'n gezellige kerstboom in huis! Noem ons kneuterig, maar niks l...
kerst kerstboom december

Oproep: wie heeft het mooiste kersthuis van de Hoeksche Waard?

Regelmatig kijken wij binnen in een woning, maar nu zijn we op zoek naar Hoeksche Waarders die hun h...

adv.