Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sophie en Laura (10 en 8) zijn nu al aan het ondernemen: ‘Binnen 15 uur waren onze scrunchies uitverkocht’

Door Rosanne Buitendijk 25 oktober 2019

Sophie (10) en Laura (8) wilden eigenlijk wel wat meer zakgeld. Maar dat kregen ze niet zomaar. ‘Als je meer geld wilt, moet je zorgen dat je wat verdient,’ zeiden hun ouders. Toen vader Serge opperde dat ze voor zichzelf konden beginnen, gingen de ogen stralen. Dat was het. De meiden hebben zich helemaal gestort op het verkopen van ‘scrunchies’, een haaraccessoire die weer helemaal hip is. En dat pakken ze heel serieus op! Aan ons de eer om het eerste interview te houden met deze twee jonge oprichters van Faav Trends.

Er is een Instagramaccount, een eigen app en elk pakketje wordt leuk verpakt en met een persoonlijk kaartje erbij verzonden. De eerste internationale bestelling (vooruit, het is ‘maar’ België) is de deur al uit. Hele schoolklassen en hockeyteams lopen met scrunchies van de Mijnsheerenlandse Sophie en Laura in het haar. Of om de pols, want daar staan ze ook erg leuk.

40 scrunchies

Afgelopen zomer begon Sophie er mee en omdat zusje Laura zo enthousiast was, mocht ze ook meedoen. Ze kochten 40 scrunchies in en moeder Marieke hielp om een advertentie op Koopjeshoek Hoeksche Waard te zetten. “Dat was wel even spannend, want we wisten nog helemaal niet of het wat ging worden,” vertelt Sophie. Maar ze vlogen de deur uit en dus werd er een nieuwe voorraad ingeslagen. Laura: “Vooral de dierenprintjes gingen heel hard.”

Familie

De hele familie is inmiddels bezig met de scrunchies: vader Serge maakte de app, moeder Marieke schiet de haarelastieken voor en helpt af en toe met een Instagramtekstje en zelfs oma is er mee in de weer. Sophie: “Zij maakte vroeger al scrunchies voor mijn moeder en kan het ons leren zelf te doen.” Van een studente van hun vader kregen ze een naaimachine waar ze heel veel moois mee kunnen gaan maken. Nu nog even van oma leren hoe.

Hockey scrunchies

Een voorraadje van hun scrunchies ligt inmiddels bij de nieuwe Mijnsheerenlandse kapsalon Kapsylon én ze mochten de scrunchies in clubkleuren verkopen in het clubhuis van Hockeyclub Hoeksche Waard. Laura, niet zonder trots: “Binnen 15 uur waren ze uitverkocht!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Faav Trends (@faav_trends) op

Wat ze dan trouwens wel irritant vinden, is dat er inmiddels ook al aardig wat copy cats zijn. Laura: “In het begin geloofden onze vriendinnen op school bijna niet dat wij dit deden. Maar nu zijn er nog een stuk of zeven die het ook doen.” Dat steekt ze wel een beetje. Maar ja, probeert hun moeder dan te relativeren: zo gaat dat altijd. Als iets een succes is, dan wordt dat gekopieerd.

Zakendoen met je zus

Wat ook lastig is, als je iets verkoopt wat je zelf ook heel leuk vindt: ze kunnen natuurlijk niet alles zelf houden. Als één van de twee echt verliefd is op een kleur of printje, dan volgt altijd overleg of die in de privéverzameling mag. Zakendoen met je zus is zo makkelijk nog niet.

Liever veel voor weinig

De scrunchies verkopen ze voor €1 tot €1,50. Sophie legt de verkoopstrategie uit: “Het mag niet te duur zijn. We verkopen liever heel veel scrunchies voor weinig, dan weinig scrunchies voor veel geld. We maken liever zoveel mogelijk mensen blij.” Inmiddels is hun aanbod uitgebreid met haarbanden. Want als het aan de twee zusjes ligt, houden ze het niet alleen bij scrunchies. Ze houden heel goed in de gaten wat hip & happening is. En voor kerst gaan ze uitpakken met gouden en rood-met-witte scrunchies.

Dat extra zakgeld lukt inmiddels dus wel aardig. Sophie: “Al zetten we natuurlijk ook weer geld opzij voor de inkoop van nieuwe materialen.”

Wil je ook zo’n leuke Faav Trends scrunchie? Je kunt ze bestellen via hun Instagram of stuur een mailtje: [email protected].

Lees ook:

Alissia begon haar eigen webshop na vakantie op Bali: ‘Ik was op slag verliefd op deze spullen’

Bijna een jaar geleden maakte Alissia Lock (25) uit Puttershoek samen met haar vriend Winfred een ba...
hoeksche waard op de kaart

3x Zij zetten de Hoeksche Waard op de kaart

Het wordt ze niet altijd in dank afgenomen - want moeten al die vreemde mensen hier, mopperen de bur...

adv.