Dit is de werkplek van hondentrimster Sylvana: ‘Ik heb zelfs eens een liedje staan zingen voor een hond’

Trimsalon 't Hoekje Heinenoord
Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Elke week laten we je een leuke werkplek in de Hoeksche Waard zien. Deze week is dit de werkplek van Sylvana: zij is hondentrimster in haar eigen trimsalon ’t Hoekje in Heinenoord.

Naam: Sylvana Wagenvoort-Parre
Leeftijd: 29
Woonplaats: Heinenoord
Locatie werkplek: Heinenoord
Drinkt haar koffie: met melk

Wilde je dit altijd al doen vanaf dat je kind was?

”Ik heb altijd al iets met dieren willen doen. Ik wilde daarom ook dieren-assistente worden, maar daar is zó weinig werk in te vinden. Ik wilde uiteindelijk ook liever iets met honden gaan doen. Ik liep stage in Alblasserdam en ik zou voor mijzelf gaan beginnen in Heinenoord. Toen zei een collega ‘dat ik mijn borst moest natmaken, want de Hoeksche Waarders zijn niet de meest lieve’. Nou, ik heb er nog niks van meegekregen, hoor!”

Wat zijn de leukste momenten van een dag/week?

”Als er een verwaarloosde hond binnenstapt en je hem of haar weer helemaal kan opknappen. Goed wassen, trimmen, knippen, scheren: noem het maar op. Ze komen dan heel kalm binnen en verlaten de trimsalon weer kwispelend. Het meest bijzondere vind ik nog dat sommige honden in eerste instantie niks met je te maken willen hebben, maar nadat ze weer verzorgd zijn, ze tijdens het afrekenen van hun baasje nog even om het hoekje komen kijken. Dat vind ik gaaf. Het is echt een bevestiging dat ik het goed heb gedaan.”

Twee dingen waar je niet zonder kunt tijdens je werk?

”Ik kan écht niet zonder stroom en water. Ik heb een elektrische tafel waar alle honden op kunnen staan, elektrische apparaten om ze te verzorgen en uiteraard moeten ze ook worden gewassen. Het zou een ramp worden als de elektriciteit uitvalt of het water wordt afgesloten.”

Wat doe je als je geen zin hebt om te werken?

”Dat heb ik eigenlijk nooit! Ik heb dat wel heel erg gekend toen ik voor een baas werkte. Ik heb het zo naar mijn zin hier. Dat is het voordeel van voor jezelf beginnen: je doet (als het goed is) altijd iets wat je leuk vind en waar je plezier in hebt en energie uithaalt.”

Wat is jouw gekste gewoonte tijdens het werk?

”Ik praat veel tegen honden, en heb er zelfs eens een liedje voor gezongen! Ik kan ook echt hélemaal niet zingen, maar sommige honden zijn zo nerveus dat je echt alles probeert om hem of haar te kalmeren. Soms staat het raam wel eens open en ben ik bang dat iemand het wel eens hoort. Die zullen ook wel denken.”

Wat is het tofste wat je ooit gedaan hebt door dit werk?

”Dat is toch wel die hond waar ik dat liedje voor gezongen heb. De eigenaresse van de hond belde en vroeg mij of ik ook onhandelbare honden trim. Ik ben wel in voor een uitdaging en wil het dus eigenlijk altijd wel proberen. Die hond kwam ontzettend overprikkeld binnen, waarna je dus probeert hem of haar te kalmeren. Nouja, het zingen was dus geen succes. De eigenaresse wist zich geen raad meer en zocht een nieuw baasje voor haar hond. Ik wist wel iemand: een vriendin van mij. Een pittig hondje, dat past wel bij haar dacht ik. Een gewaagde gok, maar het proberen waard. En wat denk je? Hij woont nu bij die vriendin van mij en het is helemaal goed gekomen. Dat is toch fantastisch!”

Trimsalon ’t Hoekje

Gorzenweg 3, 3274LL Heinenoord

Meer informatie

Ook leuk om te lezen:

Trimsalon ’t Hoekje

Gorzenweg 3, 3274LL Heinenoord

Meer informatie

Trimsalon ’t Hoekje

Gorzenweg 3, 3274LL Heinenoord

Meer informatie

Meer in deze categorie

Hoeksche Waarders

Ga naar “Love is in the air! 7 x liefdesverhalen uit de Hoeksche Waard”

Love is in the air! 7 x liefdesverhalen uit de Hoeksche Waard

Ga naar “Deze dingen herken je als in de Hoeksche Waard bent opgegroeid”

Deze dingen herken je als in de Hoeksche Waard bent opgegroeid

Ga naar “De favorieten van Patricia: ‘Op deze plek waan ik me echt in Zuid-Frankrijk’”

De favorieten van Patricia: ‘Op deze plek waan ik me echt in Zuid-Frankrijk’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022