Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wauw! Oud-Beijerlander Richard staat met déze foto in nieuwe kalender National Geographic

Door Jasper van Everdingen 1 december 2020

Hij is er trots op en dat mag wel ook! Uit duizenden inzendingen heeft National Geographic, voor de derde keer in vier jaar, een foto van Richard Vivo opgenomen in de nieuwe scheurkalender. Net als in 2018 en 2020 heeft de Oud-Beijerlandse fotograaf ook voor 2021 een plekje op de kalender veroverd.

De kalenders van NG zijn volledig gevuld met foto’s van de deelnemers aan de jaarlijkse fotowedstrijd, de grootste van de Benelux. De beste inzendingen krijgen een plek op de kalender. Zo maak je in 365 dagen, dit jaar dus 366, een reis om de wereld. Na België (2018) en de VS (2020) neemt Richard Vivo je in 2021 mee naar Canada.

De prestigieuze fotocompetitie leverde dit jaar liefst zestienduizend inzendingen op voor de categorieën mens, dier en landschap. Voor de drie winnaars wacht eeuwige roem en een publicatie in het National Geographic Magazine. De andere foto’s streden om een plek in de scheurkalender van 2021.

Tekst gaat onder de foto verder.

Deze foto van de ‘bevroren’ waterval in het stille landschap van de Rocky Mountains in Canada heeft een plek veroverd op de National Geographic scheurkalender van 2021. Foto: Vivo Fotografie

Apart effect

Eén plek, op zaterdag 14 augustus, is veroverd door Richard, met zijn waterval die net zo stil is als het omringende landschap van de Rocky Mountains, gemaakt tijdens een vakantie in Canada. ,,Het is best een bijzondere foto om te zien”, zegt hij, ,,omdat ik een vrij lange sluitertijd heb gebruikt. Dat zorgt voor een apart effect in het water. Ik denk dat dat bij de organisatie in de smaak is gevallen.”

Tekst gaat onder de foto verder.

De National Geographic scheurkalender van 2021. Foto: Vivo Fotografie

Kunstje

Over de techniek die hij heeft toegepast, door het stromende water te ‘bevriezen’, zijn de meningen volgens hem vaak verdeeld. ,,Als ik cursussen en workshops geef, laat ik altijd dit soort voorbeelden zien. Van water dat stilstaat en water waar beweging inzit. De reacties zijn altijd fifty fifty. De een vindt bevroren water mooi, de ander juist water waar beweging inzit.”

Tekst gaat onder de foto’s verder.

De vissende lepelaar stond in de scheurkalender van 2018.
De jagende coyote in het Yellowstone National Park in de VS staat in de scheurkalender van 2020.

Vierde keer

Het is bepaald niet de eerste keer dat Richard met zijn camera raakschiet. Op de kalender van 2018 kwam zijn foto voorbij van een vissende lepelaar in België. Dit jaar zijn jagende coyote in het Yellowstone National Park in de VS. En ruim tien jaar geleden nam National Geographic zijn foto van een slapende flamingo in Nederland op in het magazine. ,,Ik ben er best trots op dat ik uit al die duizenden inzendingen al vier keer gekozen ben.”

Tekst gaat onder de foto verder.

Het industriële landschap van de Maasvlakte in Rotterdam krijgt een plek op de National Geographic scheurkalender van 2021. Foto: Peter de Klerk

Nog een Hoeksche Waarder op de kalender

Een eerdere foto van streekgenoot Peter de Klerk heeft ook een plek op de nieuwe kalender van National Geographic gekregen. De Numansdorper fotografeerde het industriële landschap van de Maasvlakte en haalde daarmee de finale van de wedstrijd voor 2019. Met zijn dronefoto haalde hij de laatste tien en verdiende een plek op de kalender, op 12 mei 2021.

Ook leuk om te lezen:

Dag van de Fotografie: dit zijn jullie allermooiste foto’s van de Hoeksche Waard

Het is de Dag van de Fotografie. En dat vieren we met de allermooiste foto's van de Hoeksche Waard, ...

12 x de Hoeksche Waard door de ogen van fotograaf Willian Goedhart

Op Indebuurt delen we graag mooie foto's van de Hoeksche Waard. Die maken we doorgaans niet zelf en ...

Wauw! Zo zag de week eruit door de ogen van fotograaf Jeffrey

Fotograaf Jeffrey Groeneweg zette afgelopen week elke ochtend héél vroeg zijn wekker om ons op een m...

Talentje hoor! Pascal (17) uit Puttershoek wint fotowedstrijd Zilveren Camera: ‘Getuigt van lef’

In Museum Hilversum zijn afgelopen weekend de winnaars van de Zilveren Camera Junior 2020 bekendgema...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Hoeksche Waard.

adv.