Leuk volgens tweelingzusjes Willemieke en Annelien: ‘Wij blijven altijd in Oud-Beijerland’

Door Rosanne Buitendijk 13 april 2019

De beste tips komen van locals. Ook al woon je hier al honderd jaar, er blijft echt nog wel wat te ontdekken. In Oud-Beijerland komen we de tweelingzusjes Willemieke en Annelien tegen, die niet onder stoelen of banken steken hoe leuk ze hun dorp vinden. “We hebben met onze broers en zussen afgesproken dat we allemaal hier blijven wonen.”

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

Zo gezellig

De zusjes (16) vinden Oud-Beijerland héél gezellig. “Er is zo’n leuke sfeer hier. Je komt altijd wel bekenden tegen. Er zijn leuke winkeltjes en horeca. Onze familie woont allemaal best ver weg, daarom hebben we met onze broers en zussen afgesproken dat wij allemaal hier blijven wonen, lekker dicht bij elkaar. Nu nog zien of we ons daar allemaal aan houden, haha.”

Opleiding

Annelien verbreekt die regel binnenkort al: ze gaat een opleiding tot militair verpleegkundige in Harderwijk volgen. “Onze tante woont daar vlakbij, dus dat is handig. Later wil ik er wel op kamers. Maar daarna gewoon weer terug naar Oud-Beijerland hoor.” Zus Willemieke blijft voor opleiding verzorgende ig in Rotterdam meer in de buurt. Als ze dan in Oud-Beijerland zijn, met of zonder vrienden of zussen, dan zijn ze graag op deze plekken:

De Heeren

terras-de-heeren-oud-beijerland
“Hier gaan we graag heen met vrienden. Lekker wat eten of drinken. Het is er altijd goed én gezellig.”


Meer over Heeren van Beijerland ontdekken?

Heeren van Beijerland restaurants en horeca

Nu gesloten09:30 - 00:00

Marktplein 2, Oud-Beijerland

Bekijk meer:restaurants en horeca

Kleding shoppen

“Qua winkels hebben we hier alles wat we nodig hebben. Bij Only, Shoeby en Off-Line hebben ze altijd leuke dingen. Of nou ja, Off-Line heet nu anders: Dakota. Ze zijn naar een andere plek in de Veilingpassage. Maar het blijft een hele leuke winkel.”


Meer over Dakota Women ontdekken?

Dakota Women kledingwinkels

Nu gesloten13:00 - 17:30

Veilingpassage 14 +, Oud-Beijerland

Bekijk meer:kledingwinkels

Kruidvat

“Hier werken we allebei een paar avonden per week. Het is leuk en gezellig om hier te werken. En we weten altijd als eerst de leuke dingen te vinden.”


Meer over Kruidvat (Oud-Beijerland) ontdekken?

Kruidvat (Oud-Beijerland) parfumerie

Nu gesloten12:00 - 18:00

Oost-Voorstraat 24-25, Oud-Beijerland

Bekijk meer:parfumerie
Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.