Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens Anniek: ‘Ik houd van de stilte van het platteland’

Door Rosanne Buitendijk 8 september 2019

De beste tips komen van locals. Ook al woon je hier al honderd jaar, er blijft echt nog wel wat te ontdekken. Anniek Schelling reisde dit jaar een paar maanden lang door Australië, Nieuw-Zeeland en Azië, maar is nu weer terug in de Hoeksche Waard. Dat was misschien even wennen, maar ook vooral weer heel fijn, vertelt ze ons. 

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Wat vind jij typisch Hoeksche Waard?

anniek

“De rust en stilte. Hier heb ik het gevoel van thuiskomen. Voor mijn reis woonde ik een tijd in Rotterdam, mijn slaapkamerraam grensde pal aan de Nieuwe Binnenweg. Daar was altijd rumoer, altijd geluid. Ik woon nu weer bij mijn ouders op de boerderij bij Mijnsheerenland en ik vind het heerlijk dat het er zo stil is. Het is echt platteland, maar ik houd ervan.

Wat ik ook echt typisch Hoeksche Waard vind, zijn de tarwevelden in de zomer. Mijn vader verbouwde ook tarwe en ik vond het altijd heerlijk om te kijken als ze dat gingen dorsen. Een zomers tarweveld voelt voor mij echt als thuiskomen.”

Wat is jouw lievelingsplek in de Hoeksche Waard?

Bron: Google Streetview

“Dan denk ik gelijk aan ‘het kaatje’, dat is een plekje aan de Binnenmaas vlakbij onze boerderij. Ik heb daar als kind heel wat gezwommen. Het is er heel rustig en mooi, met een groot grasveld. Voor mij is dat echt een bijzonder plekje waar ik mooie herinneringen aan heb.”

Waar wil je nog eens naartoe?

soffree oud-beijerland

“Omdat ik best wel lang ben weggeweest, heb ik echt geen idee welke restaurants en winkels leuk zijn. Een vriendin stelde voor om binnenkort een koffietje te drinken bij Soffree. Ik ben er nog nooit geweest, maar het ziet er super leuk uit. Die staat dus op mijn lijstje.”


Meer over Soffree on Fifty-Four ontdekken?

Soffree on Fifty-Four restaurants en horeca

Geopend11:00 - 23:00

Oostdijk 54, Oud-Beijerland

Bekijk meer:restaurants en horeca

Wat mis je nog in de Hoeksche Waard?

“Ik houd er van om bij leuke, hippe zaakjes even wat te drinken, maar in de Hoeksche Waard doe ik dat niet zo snel. Het is niet zo Hoeksche Waards. In de stad opent de ene na de andere hippe zaak, maar hier valt dat nog wel mee. Past hier misschien ook niet zo. Des te leuker vind ik het dat bijvoorbeeld Andrea van Le Toko wél de stap neemt om zoiets gewoon te beginnen. Dat vind ik stoer.”

andrea le toko

Andrea (23) opende haar eigen Indonesische toko: ‘Ik heb nu al 9 meiden in dienst’

"Vroeger was ik een verlegen meisje dat niks durfde. Dat ik mijn eigen zaak zou runnen, had ik nooit...

 

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.