Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5x Hoeksche Waarders met een bed & breakfast

Door Rosanne Buitendijk 10 september 2019

Altijd maar mensen over de vloer: je houdt ervan of niet. Deze Hoeksche Waard genieten daar intens van en hebben een eigen bed & breakfast. Waar de één daar al jaren van droomde, begon de amper dat min of meer per ongeluk. 

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Het Knechtshuis van Cor en Rianne

binnenkijken-knechtshuis-numansdorp-bb-6

Bed and breakfast Het Knechtshuis in Numansdorp is van Cor en Rianne. Zij begonnen hun b&b per ongeluk, vertelde Cor ons eerder: “Het was echt helemaal niet de bedoeling dat dit een bed and breakfast zou worden. We hebben deze schuur gebouwd met het idee om het in te richten voor onze kinderen, zodat die een leuk plekje hebben om te overnachten. Maar toen werd ons door een andere b&b gevraagd of we nog een plek over hadden voor gasten. Eh nou ja, kom maar op. En toen kregen we nog meer aanvragen. Zelfs vanuit Zuid-Afrika. Zo zijn we er in gerold.”

binnenkijken-knechtshuis-numansdorp-bb-9

Binnenkijken bij de bed and breakfast in de achtertuin van Cor en Rianne

Cor en Rianne van der Linde hebben hun bed and breakfast in Numansdorp zó mooi ingericht dat we er n...

Het Polderhuys van Olav en Jacqueline

Olav en Jacqueline wonen aan de Zwanegatsedijk. Aan deze charmante slingerende dijk met aan de ene kant de Binnenmaas en aan de andere kant platteland, runnen zij b&b Het Polderhuys. Er is één kamer en die is vaak volgeboekt. Daarom hebben de twee plannen om een tweede b&b te openen.

Binnenkijken bij Olav en Jacqueline aan de Binnenmaas: ‘Hier willen we niet meer weg’

Na een fikse maar prachtige fietstocht stapte Daniëlle Troost onlangs af aan de Zwanegatsedijk in Ma...

Magchels Plekkie in ‘s-Gravendeel

De droom om zelf een b&b te beginnen, had Magda al heel lang. “Ik heb zelfs in Zeeland en Brabant rondgekeken of ik daar iets kon openen,” vertelt ze. Het werd toch haar eigen woonplaats. Ze twijfelde wel even of toeristen wel naar ‘s-Gravendeel zouden willen komen, maar aan aandacht heeft ze de afgelopen twee maanden geen gebrek gehad. Behalve dat ze bijna constant volgeboekt is, krijgt ze ook nog eens alleen maar lovende reacties. “Ik geloof dat ik het wel goed doe,” zegt ze bescheiden.

magda bed breakfast 's-gravendeel

Magda woont op het mooiste plekje van ‘s-Gravendeel en runt daar nu een b&b

Aan de Boven Havendijk in 's-Gravendeel zie je heel de dag schepen en bootjes over de Dordtse Kil vo...

De Zeilmakerij van Carrie

Toen Carrie en haar man dit pand aan de Oud-Beijerlandse haven kochten, waren ze nog helemaal niet van plan een b&b te beginnen. Dat kwam pas toen ze op een avond zaten te borrelen met vrienden die vroegen ‘goh, waar slaapt je broer die overkomt?’  Carrie: “Toen pas dacht ik: hee, er zit helemaal geen hotel in Oud-Beijerland. Moods was net dicht, daar had je eerst nog een paar kamers. Het was alsof er een lampje boven mijn hoofd verscheen: ik begin een b&b in de zeilmakerij.”

bb-de-zeilmakerij-oud-beijerland

Binnenkijken in de gloednieuwe b&b van Carrie: ‘Een bed and breakfast was nooit mijn droom’

Carrie en haar man waren helemaal niet van plan om een b&b te beginnen, toen ze dit huis aan de have...

Het Pandhouse in Oud-Beijerland

b&B pandhouse

Een echte bed and breakfast mogen we het niet noemen want het ontbijt in Het Pandhouse van Plein en Gerda is optioneel. Het appartement heeft een ruime keuken waar je prima zelf een eitje kunt koken. Het pandhouse is sinds deze zomer open en de gasten komen overal vandaan, van China tot Texas. Gerda: “Dat vind ik eigenlijk maar niks, want ik spreek helemaal geen Engels.” Maar toch bevalt het ‘bed and breakfastje’ spelen het stel hartstikke goed.

gerda en pleun kruidenier

Binnenkijken bij de Airbnb van Pleun en Gerda: ‘Onze gasten uit Taiwan vonden Brussel zo lekker dichtbij’

Ruim 37 jaar woonden ze in Goudswaard, de plaats waar al hun acht kinderen geboren werden. Maar inmi...

 

“”

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.